Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

anahtar kelime analizi

Anahtar Kelime Analizi sürecini açıklamadan önce bu kavramın anlamını açıklamakla başlayalım.

Anahtar kelimeler, kullanıcıların bilgi, ürün veya hizmet aramak için arama motoru kutusuna yazdıkları ifadelerdir. Anahtar kelime araştırması, web sitenizin arama motorunda ilk sayfada çıkmasını istediğiniz anahtar kelimelerin listesini belirlemek için yapılması gereken çalışmadır. Bu yazımızda size en iyi anahtar kelimeleri nasıl bulacağınızı anlatacağız.

Anahtar Kelime Analizi Nedir?

Anahtar kelime analizi SEO nun ilk ve en önemli adımıdır. Bu analizin çıktısı, hedef kitlenizin web sitenize erişmek için arayacağı anahtar kelimelerin bir listesidir. Böyle bir liste elde etmek için web site sahiplerinin, kullanıcılar ve arama motorları arasında nasıl bir iletişim kurulduğunu araştırmaları gerekir.

Anahtar kelime analizimizin bir sonucu olarak: ‘’Kullanıcılar ürün, hizmet ararken veya sorularına yanıt ararken Google’a hangi arama terimlerini yazar ve ne bulmayı umarlar?’’ sorusunun cevabını bulmalıyız. Bu liste ile web sitesi sahipleri, sitelerine daha kaliteli trafik çekecek içerik oluşturabilirler.

Buradaki önemli nokta: Anahtar kelime araştırması asla bitmez. Güncel kalmak için düzenli olarak tekrarlamak şarttır!

Anahtar Kelime Analizi Neden Önemlidir?

Anahtar kelime analizi, hedefimize ulaşmak açısından çok önemlidir. Çünkü kitlenizin arama için hangi terimleri kullanacağını baz alır. Bazen bazı web siteler, ürünlerini tanımlamak için kullanıcının hiç aşina olmadığı kelimeler kullanır. Bu tutarsızlığın bir sonucu olarak müşteriler, bu web siteleri çok yüksek ihtimalle bulamayacaklardır.

İyi bir anahtar kelime analizi, web sitenizin başlıklarında kullanıcının Google’da aradığı kelimelerin aynısını kullanmanızı sağlar. Ayrıca kitlenizin istediği kelimeleri bularak müşterilerinizin sorularını anlayacak ve uygun içerikler üreterek onlara cevap verebileceksiniz.

Anahtar kelime araştırması SEO çalışmalarının önemli ve başlangıç adımlarındandır. Bu yazı içerisinde ücretsiz ve ücretli araçlar ile nasıl anahtar kelime listesi belirleyebileceğinizi görseller eşliğinde aktarmaya çalışacağım. Anahtar kelime belirlemek için kullanabileceğiniz araç ve yöntemlere geçmeden önce anahtar kelime belirleme aşamasına gelmeden önceki ilk adımlarının neler olması gerektiğini konuşmak daha faydalı olacaktır.

  • Web siteniz hangi alanda hizmet vermekte?
    • Çalıştığınız ürün veya hizmetin hangi sektörde olduğu; sağlık, turizm, vb.
  • Web siteniz üzerinden beklentileriniz neler?
    • Satış, marka bilinirliği, trafik artışı, vb.
  • Web sitenizi/ürün/hizmetinizi öne çıkaran başlık nedir?
    • Fiyat, kalite, prestij vb.

Bu soruları çoğaltarak vereceğiniz cevaplar sizin anahtar kelimenizi belirlemenizde fayda sağlayacaktır.

Bu yazı boyunca ele alacağımız tüm yöntemlerde için bir vaka planlayalım. Örneğin erkek cüzdan üretimi yapan bir firmasınız ve ürünlerinizi perakende olarak internet üzerinden satma hedefiniz var. Anahtar kelime belirleme aşamasında sizin en temel anahtar kelimeniz “erkek cüzdanları” olacaktır. Şimdi bu örnek üzerinden devam edelim ve anahtar kelimemizin “erkek cüzdanları” olduğunu varsayarak bu hedef anahtar kelimeyi nasıl genişletebiliriz onu araştıralım.

Google Otomatik Tamamlayıcı ile Anahtar Kelime Belirleme

Anahtar kelime belirleme yöntemleri arasında en pratik ve bize oldukça başarılı içgörüler sağlayan yöntem, Google arama motoru üzerinde arama yaparken belli kelime/kelimeleri yazmamız ile bize önerdiği arama terimleridir.

Anahtar kelimemiz olan “erkek cüzdanları” kelimesini yazalım ve aşağıda doğru açılan listedeki kelimelere bakalım.

Google Otomatik Tamamlama-2

“Erkek Cüzdanları” için arama yaptığımızda otomatik tamamlama ile bize önerdiği diğer kelimeleri çerçeve içerisinde görebiliyoruz. Bizim üzerinde çalışma yapacağımız diğer anahtar kelimelerimiz listedeki kelimeler olabilir. Bunları alalım ve Excel’de bir tablo haline getirerek ekleyelim.

Şimdi bir adım daha ileri gidelim ve Google’ın bir özelliğini keşfedelim. Anahtar kelimemizin sonuna “*” sembolünü ekleyelim, bakalım bu sefer neler olacak.

Google Otomatik Tamamlama Yıldız Fonksiyonu

Yukarıdaki gibi anahtar kelimemizin sonuna “*” koyduğumuzda bu sefer bize önerdiği listede bazı değişiklikler oldu. Google bu sefer bize ilgili kelimenin yanına neler yazılarak arama yapıldığını gösteriyor.

Şimdi “erkek* cüzdanları” aramasını gerçekleştirelim. Bu sefer de bize erkek ve cüzdanları kelimesinin arasına hangi kelimeleri kullanarak arama yapıldığını gösteriyor.

Google Otomatik Tamamlama Yıldız Fonksiyonu-2

Son olarak da anahtar kelimemizin başına “*” ifadesini koyarak arama yapalım. Bu sefer ise “erkek cüzdanları” aramasının başına neler geldiğini görebiliyoruz.

Google Otomatik Tamamlama Yıldız Fonksiyonu-3

“*” ifadesi ile yaptığımız anahtar kelime araştırmalarımızı da excel listesine dahil edelim. Bu aşamada tekrar eden anahtar kelimeler denk gelebilir, bunları göz ardı ederek listeye ekleme işlemini gerçekleştirelim.

Gördüğünüz üzere basit bir Google sorgusu bile pek çok anahtar kelime listemize aday olabilecek keyword önerisinde bulunuyor.

Google İlgi Aramalar ile Anahtar Kelime Belirleme

Anahtar kelime belirleme sürecinde Google’dan yararlanabileceğimiz bir diğer özellik ise “ilgili aramalar” özelliği olacak. Google’da herhangi bir arama yaptığınızda sayfanın en altına gelirseniz sizi aşağıdaki gibi bir kısım karşılayacak. Bu kısımda bize anahtar kelimelerimizi belirleme aşamasında fikir vermesi açısından önem arz etmektedir.

İlgili Aramalar ile Anahtar Kelime Analizi

Ben arama sorgusu olarak “erkek cüzdanları” yazdım ve yukarıdaki sonuçları elde ettim. Eğer ki listemi genişletmek istersem, bir üst bölümdeki yöntemler ile keşfettiğim anahtar kelimelerini aratıp yine onların ilgili aramalarını da anahtar kelime listeme alabilirim. Biz bu ana kelimeleri de listemize dahil edelim.

Kullanıcılar Bunları da Sordu ile Anahtar Kelime Belirleme

Her sorgu için işe yaramayacak olsa da eğer ki anahtar kelimeleriniz arasında arama yapıldığında aşağıdaki gibi “Kullanıcılar bunları da sordu” kısmı çıkıyor ise bu kısım anahtar kelimelerinizi belirleme konusunda size yardımcı olabilir. Listenin sonsuza kadar uzuyor olması da ayrı bir avantaj. Tıkladığınız soruya göre ilgili alanlarda farklı sorular çıkarak liste uzamaya devam ediyor. Siz de ilerleyen süreçte bu sorgularda yer almak istiyorsanız bu kelimeleri de hedeflemeniz faydalı olacaktır.

Ben aşağıdaki sonuçları “SEO” kelimesi arama sonucundan aldım.

*”Erkek Cüzdanları” için ilk denememde bir soruya denk gelemedim.

Kullanıcılar Bunları da Sordu

Google Trends ile Anahtar Kelime Belirleme

Sırada ise bir Google aracını anahtar kelime belirleme amacıyla nasıl kullanabileceğimizden bahsedeceğiz. Google Trends bizlere girdiğimiz anahtar kelimeye özel trendleri konum, tarih, kategori bazlı olarak gösteriyor. Trends verileri için şunu söylemeyi atlamak istemem ki burada rakamsal olarak aylık şu kadar kez aranıyor gibi bilgileri edinmeniz mümkün olmayacak. Sadece 100 puan üzerinden tarih bazlı olarak trend değişimini görebiliyorsunuz.

Aşağıdaki örnekte ben üç farklı anahtar kelimeyi kıyaslamalı olarak aldım. Mavi renk ile gösterilen bizim en başta seçtiğimiz anahtar kelime idi. Fakat aşağıdaki grafiğe baktığımızda kırmızı ve sarı renkli anahtar kelimelerin trendlerinin daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Hmm… Burada şunu anlamış olmamız gerek, her zaman için bizim aklımızdaki ideal kelime en iyisi olmayabilir. Bunun için öncelikli olarak doğru spesifik anahtar kelimemizi belirlememiz gerekiyor. Burada anahtar kelime olarak şu anki analizlerimize göre “erkek cüzdanları” yerine “erkek cüzdanı” seçmemiz daha faydalı görünüyor.

Google Trends ile sezonsal anahtar kelimeleri önceden belirleyip bunlar üzerine çalışma yaparak belli dönemlerde yüksek trafik ve/veya dönüşüm elde etme imkanı da yakalayabiliriz.

Google Trends ile Anahtar Kelime Belirleme

Google Ads İle Anahtar Kelime Analizi

Eski adıyla Google Adwords yeni adıyla Google Ads kelime planlayıcıya ulaşabilmeniz için iki gereklilik mevcut. Bunlardan ilki Google Ads kaydınızın bulunması diğeri ise daha önce bu hesap üzerinden bir reklam kampanyası başlatmış olmanız.

Ben her iki gerekliliğe de sahip olduğunuzu varsayarak anlatıma devam edeceğim.

İlk olarak Google Ads hesabımıza giriş yapıyoruz ardından sağ üst köşedeki “Araçlar ve Ayarlar” kısmına tıklıyoruz ve açılan kısımdan “Anahtar Kelime Planlayıcı”ya tıklıyoruz.

Anahtar Kelime Planlayıcı

Ardından açılan ekrandan ilk olarak “Yeni Anahtar Kelimeler Keşfedin” kısmını inceleyelim.

Anahtar Kelime Planlayıcı

“Erkek cüzdanları” yazarak sonuçları göster diyelim.

<img” src=”https://www.webtures.com/1tr/blog/wp-content/uploads/2022/06/anahtar-kelime-planlayici-3.jpeg” alt=”Anahtar Kelime Planlayıcı” width=”1024″ height=”475″ />

Bize aşağıdaki gibi bir sonuç verecek. Burada ortalama aylık arama sayısı kısmı bizim için kritik olan bölüm. Hedef kitlemizle ve anahtar kelimemizin türevleriyle uyumlu olan aranma hacmi yüksek kelimeleri de anahtar kelime listemize ekleyebilir ve buradan yeni anahtar kelimeler belirleyebiliriz.

Anahtar Kelime Planlayıcı

Tekrar yukarıdaki pencerenin olduğu kısma gelelim ve bu sefer “arama hacmi ve tahminleri alın” kısmına tıklayın. Excelde hazırlamış olduğumuz listemizi buraya aktaralım. Daha sonra ise sağ üstteki “Geçmiş Metrikler” kısmına tıklıyoruz.

Arama Hacmi ve Tahminleri

Geçmiş Metrikler

Üst kısımda grafik olarak eklediğimiz tüm anahtar kelimelerin ilgili aydaki toplam aranma sayısını ve mobil bazlı aranma sayısını gösteriyor. Tek tek anahtar kelimeleri görmek ve bunları incelemek için biraz daha aşağı inelim. Bu sefer aşağıdaki tablo bizi karşılayacak burada verilerimizi daha anlamlı hale getirmek için “ortalama aylık arama sayısı” kısmına tıklayalım ve en yüksek değerden en az değere doğru sıralama yapılmasını sağlayalım.

Bizim örneğimiz için en çok arama sayısına sahip olan keyword “erkek cüzdan” imiş ve aylık ortalama 49500 defa aratılıyormuş. Hemen ardından ise “erkek cüzdan kartlık” araması geliyor ve liste böyle devam ediyor.

Burada arama sayısı yüksek olan ve bizim hedeflerimizle uyuşan anahtar kelimeleri seçebilir ve bunları hedefleyebiliriz. Aranması olmayan kelimeler için bir çalışma yapmanın bize dönüşüm veya trafik anlamında katkısı olmayacağı için bunları anahtar kelime listemize dahil etmemize gerek yok şeklinde düşebiliriz. Fakat burada yanılgıya düşmemek gereken bir nokta bulunmakta. Şu an için benim incelediğim bu veriler “Eylül 2018 – Ağustos 2019” ayları arasını kapsıyor. Eğer ki sattığınız ürünler (örneğin: çam ağacı) dönemsel olarak satışı olan bir ürün ise bu veriler sizi yanıltabilir.

Yukarıda öne çıkardığım bir noktayı burada tekrar vurgulamak istiyorum. Aşağıdaki tabloya baktığımızda listede “erkek cüzdanları” anahtar kelimesini göremiyoruz. Bu nedenle anahtar kelimelerinizi belirlerken hem tek bir anahtar kelimeye hem de tek bir araca bağlı kalmamamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor.

Anahtar Kelime Planlama

KWFinder ile Anahtar Kelime Analizi

Ücretli ve web tabanlı bir SEO aracı olan KWFinder’ı 10 günlük ücretsiz deneyebilirsiniz. Anahtar kelime araştırması sürecini hızlandıran, özellikle long tail kelimeleri keşfetme konusunda oldukça başarılı. Şimdi örnek anahtar kelimemiz ile bir analiz çalışması yapalım.

kwfinder analiz

Anahtar kelime araştırması yapmak için ilk olarak “enter the keyword” yerine anahtar kelimemizi giriyoruz. “Anywhere” kısmında hangi lokasyonda araştırma yapmak istediğimiz “Any language” kısmından ise araştırma yapmak istediğimiz dili seçiyoruz.

kwfinder anahtar kelime araştırması

Bizim anahtar kelime araştırmamız “erkek cüzdan” kelimesinden ve Türkiye lokasyonunda Türkçe dilinde gerçekleşecek. “Find keywords” diyerek analizimi başlatalım.

keyword finder keyword analiz

KWFinder’ın ana ekranı yukarıdaki gibi. Varsayılan olarak “Related keywords” yani benzer kelimeler önerisi ile ekran geliyor. Aslında burada Google Benzer Anahtar Kelime Listesi ile Anahtar Kelime Belirleme kısmındaki yöntemin aynısını kullanarak bize anahtar kelime türetiyor.

En alt kısımda “Add to list” kısmından favorilere ekleme, “Export” kısmından ise tamamını ya da seçilen anahtar kelimeleri dışarı aktarma imkanı sunuyor. Sağ üstte anahtar kelime, dil ve lokasyon bilgileri yer alırken hemen altında “Keyword Difficulty” yani “anahtar kelime zorluğu” yer almakta. Anahtar kelime zorluğu ilgili aracın o anahtar kelimede yükselmenin ne kadar zor olduğu 100 puan üzerinden değerlendirme şeklidir. Sağ tarafındaki çubuk grafikte ise ay ve yıl bazlı olarak aranma hacminin değişimini göstermekte. Hemen altındaki “SERP Overview” kısmında ise ilgili anahtar kelimedeki ilk 9 web sitesini ve onlara ait bilgileri göstermekte.

Genel bir bakış yaptıktan sonra şimdi bizi en çok ilgilendiren kısma odaklanalım. Sol taraftaki “Keywords” kısmının altındaki tablodan bahsedeceğiz.

Listenin en başında odaklandığımız anahtar kelimenin bilgileri yer almakta. Bu bilgilerde ise “Trend” kısmı üzerine tıkladığımızda sağ tarafta ay/yıl bazlı olarak bize ilgili anahtar kelimenin aranma sayısındaki değişiklikleri göstermekte. Hatırlarsanız biz bu de grafiğin bir benzerini “Google Trends” üzerinde de görmüştük.

Search” sütununda ilgili anahtar kelimenin aylık banttaki ortalama aranma sayısını göstermekte.

CPC” sütununda “Cost Per Click” yani “Tıklama Başına Maliyet”ini göstermekte.

PPC” sütununda “Pay Per Click” yani “Tıklama Başına Ödeme”yi göstermekte.

KD” sütununda “Keyword Difficulty” yani “Anahtar Kelime Zorluğu”nu göstermekte.

Bu bilgileri de edindikten sonra şimdi “Autocomplete” yani “Otomatik Tamamlama” kısmını inceleyelim.

kwfinder otomatik tamamlama

Otomatik tamamlama kısmı size yine tanıdık gelecek. Google Otomatik Tamamlayıcı ile Anahtar Kelime Belirleme başlığında kullandığımız yöntemin aynısını kullanarak keşfedilen anahtar kelimeleri bize saniyeler içerisinde sunmakta.

Son olarak ise “Questions” yani “Sorular” kısmını inceleyelim.

kwfinder kullanıcılar bunları da sordu

Bu kısımda size Kullanıcılar Bunları da Sordu ile Anahtar Kelime Belirleme kısmını anımsatacak. Evet haklısınız tam olarak o “People Also Ask” kısmındaki soruları sizin için derleyip bunlara ait bilgileri bize sunuyor.

Burada her bir başlıktaki anahtar kelimelerini “Search”e göre en yüksek arama sırasından en az arama sırasına göre sıralarsak ve içerisinden hedefimize uygun anahtar kelimeleri listeleyebiliriz.

Anahtar Kelime Belirleme Yöntemlerine Bakış Özet

Bu yazımızda özellikle ücretsiz araçlar ile nasıl anahtar kelime araştırması yapılacağı üzerine durmak istedim. Ücretli bir SEO aracına da göz kırpmamın nedeni aslında ücretsiz araçlar ile elde ettiğimiz verilerin derlenmesi ve bunlara ek özellikler eklenmesi ile SEO faaliyetlerimizi hızlandırmasıydı. Daha fazla SEO aracı ile ilgili bilgi edinmek için diğer blog yazılarımızı inceleyebilirsiniz.

Anahtar Kelime Analizi Ne Zaman Yapılmalıdır?

Anahtar kelime analizi, herhangi bir web site için arama motorlarını optimize etmenin ilk adımıdır. Bu yüzden web sitenizin amacına uygun olarak çalışmanın başında genel bir analiz yapmalısınız.

Ayrıca aşağıdaki durumlarda da anahtar kelimeleri analiz etmeniz oldukça faydalı olacaktır:

  • Yeni konu oluşturmak için
  • Yeni içerik fikirleri aramak için
  • Mevcut içeriği optimize etmek için

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır?

Bunu yapmak için 5 adım bulunmaktadır. İlk olarak, işinizin amacını tanımlayın.Daha sonra iş alanınızdaki değerli anahtar kelimeleri bulmak için aşağıda anlattığımız yöntemleri kullanın ve ardından kelimenin zorluk ve rekabetini belirleyin. Ardından kullanıcı aramasının amacını belirleyin ve son olarak her kelime için bir açılış sayfası oluşturun.

1. Misyonunuz Ve Hedefiniz Nedir?

Herhangi bir işe başlamadan önce web sitenizin aşağıdaki sorular ile ilgili hedefini düşünün:

  • Web siteniz ne hakkında?
  • Özel olarak ne oluşturuyorsunuz?
  • Sizi hangi kitle arıyor?
  • Kullanıcılar neden web sitenize geliyor?

Yukarıdaki soruları cevapladığınızda, anahtar kelime analizi stratejinizin ilk ve en önemli adımını atmış olursunuz.

2. Anahtar Kelime Listenizi Oluşturun

Hedeflerinizi belirledikten sonra web siteniz için doğru kelimeleri bulmanız gerekiyor.

En uygun anahtar kelimeleri seçmek için üç kriter vardır:

  • Anahtar kelime zorluğu
  • Arama oranı
  • Tıklanma oranı

Son iki kriter birlikte ele alınmalıdır. Yani bir kelimenin kabul edilebilir bir arama oranına ve aynı zamanda yüksek bir tıklama oranına sahip olması gerekir.

Örneğin, bir ‘’SEO eğitim web sitesi’’, ‘’SEO eğitimi’’, ‘’SEO eğitim kursu’’ ve ‘’kapsamlı SEO eğitim kursu 2022’’ olmak üzere dört anahtar kelimeyi hedef olarak alabiliriz. Peki hangi kelime en iyi seçimdir? SEO eğitimi kelimesi yüksek bir arama oranına sahiptir ancak bu kelimeyi arayanlar genellikle ücretsiz SEO eğitimi aramaktadır ve eğitim paketleri satma niyetinde olan bir web sitesi için iyi bir tercih değildir. Kapsamlı bir SEO eğitim kursu uygun gözükebilir ancak arama oranı düşük bir anahtar kelimedir. Sonuç olarak SEO eğitim kursu 2022 kelimesi bu üç kelime arasında en iyi kelimedir. Çünkü hem kabul edilebilir bir arama oranı hem de iyi bir tıklanma oranına sahiptir. Bu araştırmayı yapmak için anahtar kelime araştırma araçlarının yardımına ihtiyacınız bulunmakta. Bunu daha önce Anahtar Kelime Araştırması makalesinde detaylı olarak sizler için ele almıştık.

3. Anahtar Kelimenin Zorluğunu Belirleyin

Uygun anahtar kelime analizi kriterlerinden biri de anahtar kelimelerin rekabet düzeyi ve zorluğudur. Kelimeyi sıralamak için gereken zaman ve para miktarını tahmin edebilmek için anahtar kelimenin ne kadar rekabetçi olduğunu anlamanız ve bu kelimeye zaman ve para harcamanın sizin için uygun maliyetli olup olmayacağını hesaplamanız gerekir.

Anahtar kelimenin zorluk derecesini belirlemek için istediğiniz anahtar kelimeyi Google’da aratın ve Google’da ilk sayfada çıkan web sitelerin kriterlerini analiz etmeye başlayın. Çünkü Google’da ilk sayfada çıkmak için onları yenmeniz gerekiyor.

Rakip Web Siteler için Dikkate Alınması Gereken Maddeler:

  • Siteye yönlendirilen backlinklerin sayısı ve kalitesi
  • İçerik kalitesi
  • Site hızı
  • Web site yaşı
  • Rakip sayfa türü (Açılış Sayfası – Blog – Ana Sayfa – Ürün)
  • Rakip web sitenin uzmanlığı

4. Aramanın Amacını Belirtin

Google’ın amacı kullanıcı için en iyi sonucu mümkün olan en kısa sürede elde etmektir. Bir kelime ararken kullanıcının aklında tam olarak ne olduğunu bilmeniz gerekir.

  • Kullanıcının bir sorusu var ve bir cevap mı arıyor?
  • Belirli bir web siteyi mi arıyor?
  • Bir şey satın alma niyetinde mi?

Kullanıcılar genellikle 3 amaçla bir kelime ararlar:

  • Bilgi almak
  • Belirli bir markaya ulaşmak
  • Satın almadan önce araştırmak

Kullanıcının tam olarak aradıkları sayfayı bulma amacını belirleyin.

5. Doğru anahtar kelime ile açılış sayfaları oluşturun

Anahtar kelime analizindeki bir sonraki adım, anahtar kelime ile ilgili bir açılış sayfası oluşturmaktır. Burada kelimelerin uygun sayfaları hedeflemesi ve  anahtar kelime için yalnızca bir sayfa oluşturması gerektiğini unutmayın. Ayrıca türetilen anahtar kelimeler için blog sayfalarını da kullanabilirsiniz.

Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır? İle Benzer Yazılar

index-nedir-nasil-alinir

  Web sitelerinin arama motorları tarafından taranarak, içeriklerinin bir dizine eklenmesi sürecine “index” denir. Bu süreç, sitenin arama motorlarında görünür olmasını sağlar ve kullanıcıların ilgili aramaları yaparken site içeriğine ulaşabilmesinin temelini oluşturur. Indexleme, arama motorlarının web sayfalarını keşfetmesi, analiz etmesi

Eren Kartav

Blog 1

Web siteniz  ile kitlenizi bir araya getirmek veya kitlenize ulaşabilmek için SEO mükemmel bir stratejidir. Her sene Google web sitelerdeki deneyimi arttırmak adına arama algoritmalarını güncellenmektedir. Sürekli güncellenen bir arama algoritmasında rakiplerinizle nasıl 2023 yılında baş edeceğinizi düşünüyorsanız yazımızın devamını

Tufan Acar

bvb

Dijital çağda işletmeler için çevrimiçi görünürlük hayati önem taşır. Özellikle yerel işletmeler, rekabetçi pazarda öne çıkmak için yenilikçi yöntemlere ihtiyaç duyarlar. Bu bağlamda, HARO (Help a Reporter Out) link building ve yerel SEO’nun entegrasyonu, işletmelerin yerel pazarda görünürlüklerini ve itibarlarını

Webtures

loader