Bir Pazarlama Aracı Olarak SEO Nasıl Kullanılır?

webtures_blog_banner

Pazarlama Aracı Olarak SEO

İnternet sitelerini arama motorlarında görünür kılmanın en etkili yolu SEO’dur.

SEO çalışmaları sonucunda arama motorlarındaki organik sonuçlarda üst sıralarda yer alabilirsiniz. Ancak bu internet sitenizde yer alan hizmeti ya da ürünü pazarlamaya yetmeyebilir. Bu yüzden herkesin bildiği SEO teknikleri dışında daha farklı bilgilere ve yetkinliklere sahip olmanız gerekir.

Örneğin on page SEO çalışmaları yapıyorsunuz ve hedefiniz sadece aramalarda ilk sıralarda yer almak. Ancak bu şekilde size para kazandırabilecek bir alanı hiçe sayıyorsunuz demektir. İçerik pazarlama teknikleri ile SEO’yu yeniden yorumlayıp işletmenizin hedeflerine yönelik strateji geliştirebilir, SEO’yu bir pazarlama aracı olarak aktif bir şekilde kullanabilirsiniz. Tercih sizin!

SEO çalışmalarını yaparken “şu kelimede üst sıralara çıkayım da gerisi önemli değil” düşüncesini taşıyorsanız, belli başlı SEO kurallarına bağlı kalarak içerik geliştirmeye ve sağdan soldan backlink toplamaya devam edebilirsiniz.

Fakat hedefiniz arama motorları kanalıyla elde ettiğiniz trafiği satışa dönüştürmekse o zaman biraz daha “yaratıcı” olmak durumundasınız.

Sadece arama motorları için içerik geliştirmek yerine hedef kitlenize yönelik içerikler üretmelisiniz.

SEO’yu Pazarlama Aracına Dönüştürmenin Yolları

  • Öncelikle hitap ettiğiniz kitlenin özelliklerini tespit edin. Yaş aralığı, eğitim durumu, medeni hâli, gelir seviyesi gibi özellikleri analiz ederek içerik pazarlama stratejisi geliştirin.
  • Rakip analizi yapmayı da unutmayın! Onların önüne geçmek için yapılmamış olanı deneyin, cesur olun!
  • Birbirinin aynı sıkıcı cümleleri tekrarlamak yerine iletmek istediğiniz mesajı bir video ile anlatın ya da ilgi çekici bir infografik hazırlayın.
  • Ziyaretçilerinizden, sosyal medyadaki takipçilerinizden gelen tepkileri ölçün! Bu tepkiler doğrultusunda içerik geliştirmeye devam edin.

İçerik Pazarlama ile  Bütüncül Bir SEO Stratejisi

İyi bir içerik ziyaretçilerin ilgisini çekecek ve onları müşteriye dönüştürecektir. Bu müşteriler daha sonra sosyal medyada ya da bloglarında sizden bahsederek size referans olacaktır.

Bu sayede sadece on site SEO yaparak aslında off site SEO’da yapmış yani organik backlink kazanmış olacaksınız.

Burada vurgulamak istediğim SEO çalışmalarını sadece insanları sitenize getirmek için kullanmamanız gerektiği. Sitenize gelen ziyaretçilerinize sitenizde onlara sunduğunuz ürünü ya da hizmeti doğru SEO çalışmaları ile satmayı da başarabilirsiniz.

Bu yüzden pazarlama ile SEO’yu asla ayrı iki kanal olarak görmeyin. SEO sayesinde her zaman daha az harcayarak daha çok kazanabilirsiniz.

Bir Pazarlama Aracı Olarak SEO Nasıl Kullanılır? İle Benzer Yazılar

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

webtures_blog_banner

Clickbait web dünyasında haber, resim veya video bağlantılarına tıklamayı teşvik etmek ve kullanıcıların ilgisini çekmek amacıyla başlıklarda abartılı, aldatıcı, hatta yalan ifadelere başvurma yöntemidir. Clickbait yöntemi Türkçe’de tıklama tuzağı, tık tuzağı olarak adlandırılabilir. Daha fazla tıklama alabilmek adına kullanıcılara içerikte

Webtures

metafor ne demek 1

Metafor Ne Demek? Metafor simgesel bir anlatım ve söz sanatıdır. Kelimenin kökeni Antik Yunan dilinde “meta: öte” ve “pherin: taşımak” sözcüklerinin birleşmesinden oluşan “metaphora” kelimesinden gelmektedir. Anlam kaydırması, bir kelimeyi gerçek anlamı dışında kullanma, değiştirme ve başkalaştırma manalarına gelir. Metafor

Webtures

loader