Online İtibar Nasıl Arttırılır?

webtures_blog_banner

Firmaların marka değerini koruması ve dijital dünyadaki güvenilirliğini arttırması online itibar analizlerinin nasıl olduğuna bağlı olarak sağlanabilmektedir. Online itibar dijital verilerin firma hakkında ne söylediği, müşteri algısında firmanın yerinin ne olduğu gibi konuları kapsamaktadır.

Online itibar nasıl arttırılır sorusu ise günümüzün başarıyı hedefleyen tüm firmalarının düşünmesi gereken sorulardan biridir. Öncelikle online itibarı oluşturan bileşenlerin neler olduğunu bilmek ve bu bileşenlerin doğru analizlerle ortaya çıkarılmasını sağlamak online itibarı arttırmak için atılacak ilk adımdır. Firma hakkında dijital verilerden bahsederken internetin tüm kanallarında firmanın var olma biçimlerini ve ve yarattığı algıyı meydana getiren verilerden bahsediyoruz.

Dijital Verilerin Analizi

Dijital dünyanın parametreleri her gün yenilenen bir dijital hafızada canlanmaktadır. Dijital hafıza çok etkileşimli bir ağın yarattığı profesyonel yönetim gerektiren bir alan yaratır.

Firmaların diğer firmaların gözünde, müşterilerin ve potansiyel müşterilerin algısındaki konumunu belirleyen dijital mecralardaki etkileşimleridir. Firmanın adının nerede nasıl geçtiği, firmanın dijital paylaşımlarının nasıl karşılık bulduğu, firmanın kampanyalarının bıraktığı etki online itibar takibi ile ortaya çıkarılabilmektedir. Dijital verilerin analizi ve olumlu yapılandırılması yapılırken kullanılan araçları şöyle sıralayabiliriz;

  • Firma hakkında dijital etkileşimlerin analiz edilmesi
  • Olumsuz dijital yorumların kaldırılması
  • Hedef kitleye yönelik dijital paylaşımların yapılması
  • Arama motoru optimizasyonu
  • İçerik optimizasyonu
  • Sosyal medyada aktifleştirme
  • Markaya erişimin arttırılması
  • Geri dönüşlerin sağlanması
  • Takip ve beğeni sayısının arttırılmasıdır.

Olumsuz İtibarın Olumluya Dönüştürülmesi

Müşterilerinize sunduğunuz ürün ve hizmetler ne kadar kaliteli olursa olsun dijital tepkilerin olumsuz olması büyük etki yaratacaktır. Online itibarı olumsuz etkileyen internet yorumları, şikâyetler, asılsız haberler gibi yayınları anında tersine çevirmek olumsuz itibarın olumluya dönüştürülmesini sağlayan yöntemlerden biridir.

Firma adının çevrimiçi kullanıldığında anında haberdar olunmasını sağlayan sistemler bulunmaktadır. Olumsuz yorumların değerlendirilmesi ve cevap verilmesinde hızlı ve etkin çözümler vardır. Pozitif tepkilerin görünürlüğünün arttırılması online itibarın arttırılmasına yardımcı olmaktadır.

Marka üzerinde dijital bir kalkan oluşturmak olası itibar zedeleyici olumsuz durumları engeller. Yeni içerikler üretilmesi ve sürdürülebilir içerik optimizasyonu müşterilerin firma hakkındaki görüşlerini canlı tutar.

Firma adının geçtiği tüm etkileşimlerin takip edilmesi asılsız haberlerin ve kötü yorumların kaldırılmasına olanak tanır. Sosyal medya takibin profesyonel olarak yapılması sosyal medyada firma gücünü arttırır ve görünür olmak güven yaratır. Aylık raporlar ile ulaşılmak istenen kitlenin görüşlerine ulaşmak mümkün olur. Hedef kitle profilinin analiz edilmesi ile online itibar arttırılma yöntemleri belirlenir. Firma hangi alanda eksikse tespit edilerek bu alanda çalışmalar yapılabilir.

Online İtibar Arttırırken Hangi Araçlar Kullanılır?

Online itibar arttırmak için tek bir araç ya da tek bir yöntem kullanılmaz. Dijital etkileşim sağlanan tüm kanallardan alınan sonuçlar değerlendirilir ve karşılaştırılır. Yani yorumlar için ayrı araçlar, görseller için ayrı araçlar, içerikler için ayrı araçlar, sosyal medya için ayrı araçlar kullanılır. Online itibar yönetimi araçlarını şöyle açıklayabiliriz;

  • Markadan ya da firmadan bahsedildiğinde anlık olarak analizlerin sağlanması
  • Anahtar kelime araştırmalarının yapılması
  • Müşteri geri bildirimlerinin analiz edilmesi
  • Sosyal medya etkinliğinin araştırılması
  • Hedef kitlenin ürün ve hizmetler hakkındaki düşüncelerinin araştırılması
  • Rakip analizi ve marka değerinin ölçülmesi

Online itibar yönetimi ile çeşitli araçlar kullanılarak firmanın sosyal medya, forumlar, bloglar, video siteleri, arama motorları ve e-ticaret siteleri gibi farklı dijital alanlarda nasıl algılandığı analiz edilir. Düzenli raporlar sayesinde firmanın dijital hafızadaki yeri ve algılanma biçimleri istenilen olumlu duruma getirilir. Online itibar takibi ve yönetimi sürdürülebilir olmalıdır.

Online İtibar Nasıl Arttırılır? İle Benzer Yazılar

doktorlar icin online itibar yonetimi

Günümüzde herkes bir rahatsızlık hissettiği anda Google’da aratarak teşhis koymaya yöneldi. Genelde yanlış bilgiye ulaştıkları gibi bu bilgiler doktorlardan çıkmış gibi de gösterilebiliyor. Bunun yanı sıra doktorların kendi blogları var ise oradaki bilgiyi başka bir siteyle karşılaştırıp hangisinin doğru olduğuna

Webtures

google icerik kaldirma

Günümüzde internet sitesi sahipleri ya da içerik oluşturucular arama motorlarında en yüksek sıraya çıkmak için kaliteli içerikler oluşturma yarışındalar. Bunun yanı sıra internet sitesinde yer alan çok hit almayan ve yinelenen içeriklerin ise kaldırılması, google içerik kaldırma  konusunda doğru bir

Eren Kartav

marka imaji

Günümüzde bir markanın, tüketicinin ya da kullanıcının gözünde oluşturacağı marka imajı , markanın ya da kurumun varlığından, büyüme ölçeğine kadar etki edecek büyük bir olayı içerisinde barındıran unsurlar bütünü olarak görülmektedir. Bu nedenle markalar piyasaya adım atmadan önce markanın anlatmak

Eren Kartav

loader