E-Ticaret Ücretsiz Nasıl Kurulabilir?

webtures_blog_banner

E-Ticaret kurmak isteyen birçok girişimci temel olarak bir alt yapıya ihtiyaç duyar ve bu alt yapıyı kurabilmek için bir takım bütçelere gereksinim duyar. Bütçe söz konusu olduğu zaman ise birden fazla alternatif karşımıza çıkar ve bu alternatifleri durumunuza göre belirler, harekete geçeriz. Tam bu noktada bütçesi olmayan girişimciler nasıl e-ticaret sahibi olacaklar?

Bu konuyu önce kendi içerisinde ikiye ayıralım.

  1. Satış Komisyon Kesintili satışlar.
  2. Ücretsiz Açık Kodlu Alt Yapılar

Hızlı bir şekilde ertesi gün e-ticaret açmak isterseniz birçok alternatif bulunuyor. Bu sistemleri tek tek ele alalım.

Satış – Komisyon Kesen Siteler üzerinden satış:

shopier.com

E-Ticarete başlamak isteyenler için çok hızlı bir giriş yapabilecekleri online mağazacılık sistemini yaşatan platformdur. Yapmanız gerekenler hemen kendi mağazanızı üye olup,  oluşturmaya başlıyorsunuz ve ürünlerinizi yükledikten sonra hemen satışa başlayabileceksiniz.

Aylık Ücret Yok.

Genellikle böyle platformlarda aylık ödemeler sunulabiliyor. Shopier bu konuda sizlerden mağazanız için aylık bir ödeme talep etmiyor.

Mağazası Özelleştirilebilir.

Shopierde, kendi logonuzu, mağazanızın kurumsal yazılarını ve hikâyelerini yazabileceğiniz alanları da bulunmaktadır.

Ödeme

Satışlarınızı yaptıktan sonra ertesi gün ücretinizin yattığı bir platformdur.

Fiyatlandırmalar:

KDV hariç olarak baz alınabilir.

shopier

Sopsy.com

E-Ticarette mağaza açmak isteyenler için bir alternatif te sopsy.com diyebiliriz. Ürünlerinizin yine satışlarından kesilen küçük bir kesinti ile satışa başlayabiliyorsunuz. Bireysel olarak satış yapmanın oldukça kolay olduğu bu platformun detaylarına bakacak olursak;

3 Farklı kategoride mağaza seçeneği bulunuyor.

  1. Direct Özelliği: sadece ürününüzün linkini müşteri ile paylaşıp, ücret ödemenizi ve satışınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Tek komisyon modeli vardır. %2.5 + 0.5 TL olarak faturalandırılıyor.
  2. Picnic Özelliği: E-Ticaretinizi ücretsiz bir şekilde sunmanızı sağlar ve hemen satışa başlayabilirsiniz. Yine tek komisyon modeli bulunuyor ve %2.5 + 0.5 TL olarak faturalandırılıyor.
  3. Fox Özelliği: E-Ticaret sayfanızı özelleştirerek yayına alabileceğiniz yıllık 600 TL olan bir uygulama.

Buradan Direct ile Picnic özelliğini tercih edebilirsiniz.

iyzico.com

Türkiye’nin büyük ödeme sağlayıcılarından biri olan iyzico aynı zamanda stant özelliği ile link özelliğini kullanarak satmak istediğiniz ürünlerin ödemelerini almanıza yardımcı olabiliyor. Bireysel satıcılar için başarılı işlem başına %3,99 + 0,25 TL faturalandırma yapılmaktadır.

Ücretsiz Açık Kodlu Alt Yapılar

Ücretsiz e-ticaret yazılımlarında en büyük iki markayı inceleyebiliriz.

  1. WordPress Woocommerce
  2. Magento
  3. Opencart

Daha önceki makalelerimizde de ilettiğimiz gibi ücretsiz açık kodlu alt yapılar daha da mevcut. Fakat kullanım yaygınlığı ve güncelleştirmeleri çok sık olan alt yapılara önem veriyoruz.

WordPress Woocommerce

Dünyanın en yaygın olarak kullanılan blog alt yapısı wordpress’in aynı kalitede yayınlamış olduğu e-ticaret alt yapısıdır. Ücretsiz eklentileri, temaları ve ödeme sistemlerine olan entegrasyonları ile woocommerce oldukça profesyonel, ücretli alt yapılarla yarışır bir performans gösteriyor. Aynı zamanda alt yapının getirilerini mini özetleyelim.

  1. Tema seçenekleri
  2. Blog yapısı ile geliştirilebilir ara yüzler
  3. Profesyonel admin paneli
  4. Kaliteli SEO kurulumu
  5. Kolay ürün yönetimi
  6. Toplu işlemler
  7. Ödeme Entegrasyonu
  8. Global Satışlara uygunluk
  9. Çok fazla destek kanallarının bulunması

Gibi ana destekleri ile wordpress ücretsiz bir şekilde e-ticaretinizi kurmaya olanak sağlayacak. Buna ek olarak herhangi bir ödeme sistemi kurulabilir veya var ise kendi poslarınızı kurabilirsiniz.

Magento

Magento satış hacimleri ile giriş ve orta büyüklükte E-Ticaret mağazası kurabileceğiniz alternatif bir çözüm sunmaktadır.

  1. Magento Community Edition,
  2. Magento Go ve
  3. Magento Enterprise Edition

Versiyonları ile bizlere 3 adet farklı formatta ulaşıyor. İçlerinden sadece Magento Community Edition ücretsizdir.

Magento Go ve Enterprise Edition ücretli versiyonlardır. Türkçe doküman ve alternatif destekler konusunda zayıftır.

Opencart

Kullanılan E-ticaret mağazalarının en eski altyapı sunucularından biridir. Her ne kadar bu durum kulağa hoş gelse de özellikle wordpressin açmış olduğu farktan dolayı opencart güncellemeler konusunda epey güç kaybetti. Henüz birçok yazılımcı ve girişimcilerin kullandığı bir altyapı olsa da diğer kıyasladığımız alt yapıların yanında pek iddialı değildir.

Özellikle bu seçeneklere bakarken alt yapının temalarına, güncellemelerine ve kod desteğine çok dikkat ediyoruz. Eğer bu saydığımız maddelerden herhangi biri eksik ise o alt yapı bizim için çok uygun olmayacaktır.

E-Ticaret Ücretsiz Nasıl Kurulabilir? İle Benzer Yazılar

hg

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

Blog 1

E-ticaret siteleri için domain seçimi, markanın çevrimiçi kimliğini belirler ve ilk izlenim açısından kritik bir öneme sahiptir. İyi bir domain, siteyi kolayca hatırlanır kılar ve potansiyel müşterilerin siteye erişimini kolaylaştırır. Ayrıca, doğru domain seçimi, arama motoru optimizasyonu (SEO) açısından da

Gizem Sayan

etsyseonedir

Mağaza sahiplerine kendi ürettikleri ürünleri satma imkanı tanıyan Etsy ABD merkezli bir e-ticaret pazar yeri platformudur. Etsy’de vintage, kendi el işçiliğinizi kullanarak yaptığınız ürünler, ikinci el eşyalar, dijital ürünler(Resim vb.) ve diğer bütün kategorilerdeki ürünleri satabilirsiniz. Etsy üzerinde kendi ürettiğiniz

Damla Kütük

loader