En Etkili Growth Hacking Araçları

webtures_blog_banner

Özellikle B2B pazarlama stratejilerinde önümüze çıkan “Growth Hacking” kavramı her geçen gün SEM alanında da önem kazanıyor. Son kullanıcıların davranışlarını inceleyen bilim dalı olan Growth Hacking için işinize yarayacak en etkili araçları sizler için bir araya getirdik.

SellHack

Önemli bir hedef kitle potansiyeline sahip olan Linkedin iletişim için biçilmiş kaftan diyebiliriz. Fakat Linkedin üzerinden profiline baktığınız kişilere sadece mesaj atmak sizin için yeterli gelmiyorsa SellHack sayesinde bu kişilerin email adreslerine de ulaşmanız mümkün oluyor. Tarayıcı tabanlı çalışan uygulamayı ekleyerek sizin için önem arz eden profillerin mail adreslerini de görmeniz mümkün olacaktır.

Intercom

Mail adresleri, iletişim formları vb. gibi sitenize ait birçok iletişim kanalınız bulunuyorsa Intercom işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Müşteri ilişkilerinizi tek bir çatı altında toplayarak daha etkin yönetmenize imkan sağlayan bu araç ile özellikle e-ticaret site sahiplerinin hemen tanışması gerekiyor. Re-marketing, e-mail kampanyaları gibi birçok özelliği bulunan aracı sitesi üzerinden inceleyebilir, deneyimleyebilirsiniz.

Crazy Egg

Siteniz için yoğun mesailer harcadınız ve kullanıcıların sitenizi kullanırken nasıl davranışlar sergilediğini bilmiyorsunuz. Ana kaynağı ısı haritaları olan bu aracın sayesinde sitenizde yer verdiğiniz “Call to action” eylemlerine dahi nasıl tepkiler verildiğini görebilirsiniz. Ayrıca bu sayede A/B testi ile alacağınız sonuçlara daha kısa zamanda ulaşmanız da mümkün oluyor.

UnBounce

Bounce “geçersiz, etkin olmayan” anlamına geliyor. Langing page sayfalarının performanslarını ölçen bu aracın en büyük artısı ise zengin ve şık tasarımlara sahip olmasıdır. Eğer fiyatı konusunda olumsuz düşüncelere sahipseniz alternatif olarak Getresponse aracını da kullanabilirsiniz.

Sizlere tanıttığımız bu araçlar sayesinde kullanıcılarınızı daha iyi analiz ederek sitenizi optimize edebilirsiniz. Ülkemizde herkes arama motorları için site yaparken sizin bu tabudan sıyrılarak “Önce ziyaretçi” demeniz rakiplerinizden sıyrılmanızı sağlayacaktır.

En Etkili Growth Hacking Araçları İle Benzer Yazılar

Blog (2)

Hemen çıkma oranı, web sitenizin performansını artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek için kritik bir faktörlerden birisidir. Bu blogda hemen çıkma oranının ne olduğunu neden önemli olduğunu ve bu oranı düşürmek için uygulanabilecek stratejilere değindik. Ayrıca bu blogda, Google Analytics’te hemen

Fatih Gültekin

Blog 5 1

Günümüzde artık en çok tercih edilen iletişim platformları arasında Youtube yer almaktadır. Neredeyse çoğu platforma göre milyonlarca trafik elde etmekte. İnsanların artık görselliğe yönelmesi uzun yazıları okumaktan kaçınması ile birlikte Youtube bir popüler kültür haline geldi. Bununla birlikte de reklamcılık

Damla Kütük

webtures_blog_banner

Google’da her arama yaptığınızda, söz konusu arama sorgusu için teklif veren reklamverenleri değerlendirmek üzere Google sunucularına bir istek gönderilir. Tüm uygun reklamverenler daha sonra, reklam konumlarının Maks. TBM teklifleri, Reklam kalitesi ve diğer bağlamsal faktörlere göre belirlendiği bir açık artırmaya

Webtures

loader