CTR (Tıklanma Oranı) Nasıl Artırılır?

ctr nasil yukseltilir

Bir kullanıcı, Google arama sonuçlarında web site linkinizi gördüğünde, web sitenizin kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığına karar vermesi çok kısa sürer ve sonunda web sitenize girmeye ya da girmemeye karar verir.  Kullanıcılar tıklamaya karar verirse, CTR ve bunun sonucunda web sitenizin SEO su gelişecektir.

Bu çok kısa sürede kullanıcının zihninde olumlu bir etki bırakmak için Meta Başlık – Meta Açıklama – Schema öğeleri ve URL de dahil olmak üzere birkaç fırsata çevrilebilir alanımız bulunmaktadır.

ctr arttırma

1- Arama Sonuçlarında Sayfa Başlığı (Page Title Etiketi)

Web sitenizin her sayfasının başlığı, page title etiketi adı verilen kısımda görüntülenir. Arama sonuçlarında bir başlık için ortalama kullanılabilir alan 60-65 karakterdir ve sayfanın birkaç kelimeyle kullanıcıya tanımlanmasına olanak tanır.

Bu etiket, hedef kitleniz için ilgi çekici olmalıdır. Çekici cümleler, işletmenizin türüne ve kullanıcıların arama niyetine göre değişir. Sayfa başlığında ‘’bugün, yeni, şimdi, hızlı, adım adım, kolay, basit, ucuz, ücretsiz, ne, nasıl, nedir ve neden?’’ gibi kelimeler kullanmak, CTR’ınızı yükseltme şansınızı büyük ölçüde artırabilir.

Sayfa Başlığı - CTR artır

2- Arama Sonuçlarında Meta Açıklama (Meta Description) Optimizasyonu

Meta açıklama (meta description) etiketi, başlığın altındaki kutuda görüntülenir ve sayfamızı ifade etmemiz için bize daha fazla alan sağlar. Açıklamada görüntülenen ortalama karakter sayısı 155 karakterdir ancak piksel sayısına ve aranan kelime öbeğine veya sayfanın içeriğine bağlı olarak Google, kullanıcılara daha kısa veya daha uzun metin gösterebilir.

Bir meta açıklama yazarken, kullanıcıya sayfanın içeriğinin doğru bir tanımını aktarmaya çalışın ve onu linke tıklayıp sayfanın metnini okumaya teşvik etmek için çekici cümleler kullanın.

Örneğin: ürün açıklamanıza “en ucuz” veya “garantili” yazarsanız, kullanıcı tarafından seçilme şansınız artacaktır. Elbette bu kelimelerin gerçeği yansıtması gerekiyor. Ürünü diğerlerinden ayıran en önemli özelliği seçmeye çalışın ve açıklamaya ekleyin.

CTR artır - Meta Açıklama

3- Yapısal Veri (Structure Data) veya Schema Kullanımı

Google’ın arama sonuçlarına dikkatle bakarsanız, bazı web sitelerde başlığın ve açıklamanın altında ek bilgiler de olduğunu göreceksiniz. En kullanışlı veri yapısı (Structure Data) SSS’dir. Bu özelliği kullanmak, kullanıcının dikkatini çekmenize, Google SERP’lerde sayfanıza daha fazla yer ayrılmasına ve böylece TO’yu veya CTR’ı artırmanıza yardımcı olur.

Yapısal Veri İşaretlemesi özelliklerinin SSS (FAQ) görüntülemeyle sınırlı olmadığını ve içerik türüne bağlı olarak farklı modellerin kullanılabileceğini unutmayın.

CTR artır - Yapısal Veri

4- Tanımlayıcı URL’ler Kullanmak

Sayfa URL’i, anahtar kelimenizi ekleyebileceğiniz en önemli alanlardan ve CTR’ı iyileştirmede büyük bir etkisi olabilecek faktörlerden biridir. Karakter sayısı, URL yapısındaki kategoriler arama sonuçlarını ve CTR’ı etkileyebilecek unsurlardan biridir.

CTR artır - URL

Web sitemizde içerik yayınlamak istediğimizde, web siteye uygun kategoriler ve alt kategoriler oluşturabilmeli ve içeriğimizi doğru konuma yerleştirmeliyiz. Bu yöntem, kullanıcıların web sitesinin farklı bölümlerini daha iyi tanımalarına ve web sitede istedikleri ürün veya hizmeti daha iyi ve hızlı bulmalarına yardımcı olur. Arama motorları da böylelikle web sitemizi daha iyi indeksleyebilir.

URL Category

CTR (Tıklanma Oranı) Nasıl Artırılır? İle Benzer Yazılar

index-nedir-nasil-alinir

  Web sitelerinin arama motorları tarafından taranarak, içeriklerinin bir dizine eklenmesi sürecine “index” denir. Bu süreç, sitenin arama motorlarında görünür olmasını sağlar ve kullanıcıların ilgili aramaları yaparken site içeriğine ulaşabilmesinin temelini oluşturur. Indexleme, arama motorlarının web sayfalarını keşfetmesi, analiz etmesi

Eren Kartav

Blog 1

Web siteniz  ile kitlenizi bir araya getirmek veya kitlenize ulaşabilmek için SEO mükemmel bir stratejidir. Her sene Google web sitelerdeki deneyimi arttırmak adına arama algoritmalarını güncellenmektedir. Sürekli güncellenen bir arama algoritmasında rakiplerinizle nasıl 2023 yılında baş edeceğinizi düşünüyorsanız yazımızın devamını

Tufan Acar

bvb

Dijital çağda işletmeler için çevrimiçi görünürlük hayati önem taşır. Özellikle yerel işletmeler, rekabetçi pazarda öne çıkmak için yenilikçi yöntemlere ihtiyaç duyarlar. Bu bağlamda, HARO (Help a Reporter Out) link building ve yerel SEO’nun entegrasyonu, işletmelerin yerel pazarda görünürlüklerini ve itibarlarını

Webtures

loader