Google Ads (Adwords) Nedir ve Nasıl Kullanılır?

google-ads-nedir

Google Adwords, güncellenen adıyla Google Ads, kullanımı kolay fakat uzman kullanımı farklı boyutlara açılan Google’a reklam verme uygulamasıdır. ,

Google Ads kullanarak, web sitesi sahipleri hedefledikleri anahtar kelimelere, para karşılığında reklam vererek sıralamalarında yer alabilirler. Bu sayede kısa vadede hızlıca finansal dönüşüm ve başarı elde edebilirler.

Günümüzde pek çok büyük internet sayfasının Google Reklamlar hizmetini kullandığına şahit olabilirsiniz. Bu da hizmetin ne denli kapsayıcı olduğunu gözler önüne seriyor. Google Reklamlar ile günde milyonlarca kişinin ziyaret ettiği sayfalarda reklam yayınlayabilirsiniz.

Google Adwords Reklam Verme Nasıl Yapılır?

Google Ads üzerinde hedef kitlenize uygun birçok farklı reklam modeli ve kurgusu yer almaktadır. Görüntülü reklam ağı, mobil reklamlar, arama ağı reklamlar, telefon aranmasını dönüşüm olarak hedefleyen reklam modelleri, alışveriş ve videolu reklamlar modelleri vb. çok daha fazla reklam modeli bulunmaktadır.

Burada önemli olan hedef kitlenizi belirleyip, daha sonrasında belirlediğiniz hedef kitleninin hangi reklam modeli ile birebir uyum sağlandığını, hangi reklam modeli ile hedef kitlenize daha çok ulaşıp, oradan satış ve ticari elde edeceğinizi kurgulayın.

Örnek bir kurgu düşünürsek, e-ticaret satışları yapan bir web siteniz bulunuyor. Sattığınız ürün grubu ise, daha çok hediyelik eşya, insanları mutlu kılan eğlendiren ama sizden ürün almaz ise de hayatını devam ettirecek bir ürün modeline sahipsiniz.

Burada sizin için hedef kitlenin tanımı, birbirlerine hediye almak isteyen, e-ticareti ve dolayısıyla internet kullanımına hakim, genç ve orta yaşlı kesim sizin 1. birincil hedef kitleniz olmalıdır.

Bu kesimin en çok vakit geçirdiği platform neresi ya da ortak olarak hangi alanlarda daha çok vakit geçiriyorlar, Google üzerinde hangi ortak aramaları yapıyorlar bunları bulmaya çalışın.

Günün sonunda elinizde bir arama listesi, birde hedef kitleniz yer alıyor. Hedef kitlenizin arama yaptığı anahtar kelimelere sahip olduğunuz için, Arama Ağı Reklamları, reklam modelini kurgulayabilirsiniz. Bu sayede hedef kitlenizde arama yapan kullanıcılar karşılarına çıkar ve satış geliri elde edebilirsiniz.

Google Ads Hedef Kitle Belirleme

Google Reklamları kullanarak yaş, cinsiyet, ilgi alanı ve eğitim gibi pek çok farklı etmeni hesaba katarak proje oluşturabilirsiniz. Detaylı raporlama özelliği neticesinde elde ettiğiniz performansı en iyi şekilde görebilir, buna uygun yeni bir yol belirleyebilirsiniz. Yayıncı kitlesinin geniş olması, bu noktada epey fayda sunuyor. Doğrudan kriterlerinize uygun noktaları seçerek reklam sürecini başlatabilirsiniz. Böylelikle sapma yaşamaksızın düşük ya da yüksek tüm bütçenizi en etkili şekilde kullanabilirsiniz.

Her Bütçeye Uygun Çözüm

Google Reklamları bu denli sevdiren faktörler arasında bütçe dostu bir süreç yatıyor. Bugün milyonlarca lira reklam bütçesine sahip şirketler de bu hizmeti kullanabiliyor kişisel web sayfasına sahip kullanıcılar da. Hal böyle olunca reklamveren ve yayıncı ağı zengin bir hizmet oluşuyor. Böylelikle reklam vermek istediğiniz alanı seçmeniz mümkün hale geliyor.

Adwords Keyword Planner(Anahtar Kelime Planlayıcı) Nasıl Kullanılır?

İlk olarak aşağıda yer alan ekran görüntüsünde ki adımları takip ederek, Adwords Keyword Planner(Anahtar Kelime Planlayıcı) panelini açıyoruz.

google keyword planner

Daha sonra, karşımıza 2 farklı alan çıkıyor. Solda yer alan yeni anahtar kelimeler keşfedin alanı, bir anahtar kelime çevresinde, sizlere birçok anahtar kelime önerisi sunabiliyor. Bu sayede hedef kitlenizin arattığı fakat sizin bilmediğiniz anahtar kelimeleri rahatlıkla bulabilirsiniz.

google adwords - google ads

Sağda yer alan, alanda ise toplu olarak anahtar kelimeleri yükleyip, bu anahtar kelimeler hakkında performans tahminleri alabileceğiniz alan yer alıyor.

Google Keyword Planner Yeni Anahtar Kelimeler Keşfedin Alanı

Yeni anahtar kelimeler bulmak istiyorsanız, Keyword Planner’a minimum 1-2 anahtar kelime vermeniz gerekmektedir. Bu sayede Keyword Planner verdiğiniz anahtar kelimelerin, alternatif ve farklı versiyonlarını araştırıp, sizlere öneri olarak sunabilir.

Ekran görüntüsünde kırmızı ile işaretlenen alana anahtar kelimenizi girerek, Keyword Planner’dan anahtar kelime önerilerini almaya başlayabilirsiniz.

anahtar kelime planlayıcı

Anahtar kelimelerini keyword planner’a girerken, çok hedef olmayan fakat çok da konudan sapmayan kelimeler girdiğinizden emin olun. Bunun sebebi, keyword planner sizlere öneri sunarken, girdiğiniz anahtar kelime üzerinden öneriler sunuyor.

Araba satışı yapan bir firmanın, sadece “araba” kelimesi girmesi keyword planner’ın hedef sonuçlar vermesini zorlaştıracaktır fakat  “Araba satışı “anahtar kelimesinde çıkan sonuçlar, firmanın hedef kitlesinin arattığı, firmanında görünmek isteyeceği anahtar kelimeler olacaktır.

Google Adwords(Reklam Verme) Uzmanı 

Google ads kullanımı , reklam verme hizmetinde uzman olmuş kişiler tarafından yapılması, PPC(Tıklama Başına Maliyet)  değerlerinin optimize edilmesi gerekmektedir. Google ADS tamamen, para karşılığında Google’a reklam verme işlemi olduğundan ötürü, yapılan eksik veya hatalı kurgular, sizleri doğrudan finansal olarak zarara sokabilir.

Doğru anahtar kelimelere reklam çıkılması, doğru hedef kitleye reklamın gösterilmesi, doğru optimizasyon ve reklam hesabı optimizasyonu çalışmalarını yapan kişilere, Performans Pazarlama uzmanı veya Google Adwords Uzmanı denir.

Google Ads (Adwords) Nedir ve Nasıl Kullanılır? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

Webtures

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

crm nedir

CRM, müşteri ilişkilerinin yönetilmesi anlamına gelir ve işletmelerin müşteri verilerini, etkileşimlerini, ve müşteri ile olan ilişkilerini yönetmelerine olanak tanır. CRM yazılımları, şirketlerin müşteri memnuniyetini artırarak, satışları ve verimliliği maksimize etmelerine yardımcı olur. Bu sistemler, işletmelerin müşteri veritabanlarını merkezi bir sistemde

Sezi Yazgan

loader