Trafik Çeken Başlıklar Nasıl Yazılır?

webtures_blog_banner

İyi bir başlık sosyal medya paylaşımlarını yönlendirir ve hatta potansiyel müşteri yaratmaya yardımcı olur. Basit başlıklar dikkat çekmeyip gözden kaçarak trafik almayacaktır. Her gün yayınlanan çok fazla içerik var ve eğer rakip içeriklerle rekabet etmek istiyorsanız sadece değer sağlayan kaliteli içeriğe değil, aynı zamanda insanların bağlantılarınızı tıklatmak isteyeceği bir başlığa ihtiyacınız vardır. İçeriğinizi yayınladığınız an, kendi arkadaşlarınız ve takipçilerinizle paylaşın.

Bu içerikte sizlere trafiği yönlendiren başlıkların nasıl yazılacağından bahsedeceğiz.

Kullanıcıların dijital davranışları gösteriyor ki ilgi çeken, kaliteli başlıkları tıklıyorlar. Başlık hoşlarına giderse içeriğe bakıyorlar. İçerik hoşlarına giderse sitede kalıyorlar. Tıklama oranı yüksek ve trafik çeken başlıklar yazmak için bazı ipuçlarından yararlanabilirsiniz. İşte başlık yazarken yararlanabileceğiniz bazı ipuçları:

  • Listeleme başlığı kullanın (Kaliteli İçerik Oluşturmanın 6 Yolu)
  • Nasıl soru odaklı başlık yazın (Kaliteli İçerik Nasıl Yazılır)
  • İnsanların arzularına hitap eden başlıklar bulun (Zengin Ve Başarılı Olmak İçin İpuçları)
  • Yapılması gerekenler başlığı kullanın (Kilo Almamak İçin Yapmamanız Gerekenler)
  • Rakam ve istatistik veren başlıklar seçin (2109’un Mobil Uygulama İstatistikleri)
  • Trendlerle ilgili başlıklar yazın (Dijital Pazarlama Trendleri)

Başlıklarınızda alakalı anahtar kelimeleri kullanın

Başlıklarınızda alakalı anahtar kelimeleri kullanın

Anahtar kelimeler, yalnızca arama motoru optimizasyonunuza yardımcı olmakla kalmaz makalenizin ne hakkında olduğunu da açıklar.

Bir blog yazısı veya başka türde bir içerik yazmaya başlamadan önce anahtar kelimeleri araştırmak gerekir ve büyük odak anahtar kelimelerde olduğu için biraz zaman harcamanız gerekecektir.

Alakalı anahtar kelimeleri aramaya başlamak için bazı anahtar kelime araçlarını kullanabilirsiniz. Bu araçlar kullanıcıların aradıkları kelimelerin aylık arama hacmi ile birlikte aradıkları benzer uzun kuyruklu anahtar kelimeleri de size öneri olarak sunacaktır.

Bir e-tabloda bulduğunuz alakalı anahtar kelimeleri aylık arama hacmiyle birlikte yazın, daha sonra bu anahtar kelimelerden hangilerine odaklanmak istediğinize, içeriğiniz için temel olarak kullanacağınıza ve daha etkili başlıklar yazacağınıza karar verebilirsiniz.

Kullanıcıların içeriğinizi okumayı isteyecekleri kelimeler kullanın

Geçen sene, Buzzsumo (bir içerik araştırması ve etkileyici pazarlama aracı), kullanıcıların hangi başlığa tıklamak istediklerini görmek istedi. Bunun sonucunda Mart-Mayıs 2017 arasında 100 milyon başlık araştırmışlar ve bazı ilginç bulgular yapmışlardır. En popüler başlıklar arasında en çok kullanılan kelime öbeği ‘seni yaratacak’tır.

Diğer popüler kelimeler ‘bu yüzden’, ‘tahmin edebiliriz’, ‘sadece X’ ve ‘neden’ şeklindedir. Bu kelimelerin bulunduğu başlıkların çoğunda duyguları kışkırtmak için tasarlanmış kelimeler bulunur.

Gerçekten bazı başlıklardaki ‘seni yaratacak’ ve ‘neden budur’ kullanmayı denemeniz gerekiyor.  Ve eğer mümkünse insanların kalplerine ve duygularına hitap eden sözcükler kullanın. Bu tür kelimeler ve başlıklar, özellikle sosyal medyada dikkat çekiyor.

Dinamikler, kütükler

Biz okuma açısından listicles’ları seviyoruz. Akıllı telefondaysanız okunması kolay ve hızlıdır. Ayrıca kayması çok kolaydır. Ve bazı durumlarda merakımızı gerçekten uyandırabilirler. Listicles popüleri Buzzfeed dünyanın en başarılı çevrimiçi yayınlarından biridir.

Başlıklarda listeleme içerikleri dikkat çekmektedir. Örneğin, ‘bloğunuzu bir potansiyel haline getirmek için 10 ipucu’, ‘mükemmel web sitesi için 5 adım’, ‘10 harika araçla işinizi nasıl büyütürsünüz’ gibi listeleme başlıkları dikkatleri çekiyor. Bu tarz başlıklar kullanabilirsiniz.

Bunu nasıl yapıyorsunuz?

‘Nasıl yapılır’, bir Google arama başlatmanın en popüler yollarından biridir. Bu tür ‘Google aramaları’, ‘atıktan elektrik üretme’ ve ‘işinizi bir bütçeyle nasıl pazarlayacağınız’ gibi daha karmaşık sorular ve ‘nasıl pasta yapılır’ gibi günlük sorular son derece yaygındır. Bu nedenle insanlar bu tür yazıları okumak istiyor.

Ayrıca, bu tür başlıklar genellikle çok net ve bu noktada okuyucunun başlıkta söylediklerini tam olarak almayı umuyor.

‘Nasıl yapılır’ başlıkları da okuyucuya değer sağlar: Öğrenmek istedikleri bir şeyi nasıl yapmaları gerektiğini öğretirsiniz.

Başlıkları analiz edin ve öğrenin

Daha fazla içerik yayınladığınızda, hem yarattıkları trafik hem de sosyal medya paylaşımları açısından belirli türdeki kitlelerin hangi tür başlıklarda en iyi şekilde çalıştıklarını daha iyi anlamaya başlayabilirsiniz.

Başlangıç olarak, blog gönderilerinizin en çok paylaşımını aldığını WordPress’te kontrol edebilirsiniz. En çok paylaşılan blog gönderilerinin aynı konuyla ilgili olduğu anlaşılıyor. Bu, yalnızca hangi tür başlıkların çalıştığını değil, aynı zamanda hangi konuların kitlenizle ilgilendiğini de gösterir.

Sonuç olarak, başlıklar bir sanat gibi olsa da bir bilimdir. Belirli formülleri izleyebileceğinizi ve sonuç alabileceğinizi, özellikle de platforma bağlı olarak farklı başlık türlerini denemelisiniz. Bunun birlikte, listenin ve yayınların en tutarlı popüler başlıklardan olduğu açıktır. Bu nedenle, bu tür başlıklardan daha fazlasını içerik pazarlama stratejinize dahil etmeye çalışın.

Trafik Çeken Başlıklar Nasıl Yazılır? İle Benzer Yazılar

hg

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

crm nedir

CRM, müşteri ilişkilerinin yönetilmesi anlamına gelir ve işletmelerin müşteri verilerini, etkileşimlerini, ve müşteri ile olan ilişkilerini yönetmelerine olanak tanır. CRM yazılımları, şirketlerin müşteri memnuniyetini artırarak, satışları ve verimliliği maksimize etmelerine yardımcı olur. Bu sistemler, işletmelerin müşteri veritabanlarını merkezi bir sistemde

Sezi Yazgan

loader