Viral Video Yapayım Ama Nasıl Yapayım?

webtures_blog_banner

Viral video yapımının sırları olabilir mi? Veya bir video nasıl viral olur? Bazı videolar nasıl çok kısa sürede viral olurken, bazıları doğar doğmaz ölüyor?

Sosyal mecralarda “Bu videoyu izledin mi?” diye arkadaşlarımıza gösterdiğimiz, paylaşmadan duramadığımız o videoların nasıl bu kadar hızlı yayıldığını ve herkes tarafından izlendiğini mutlaka merak etmişsinizdir. “Ben de bir video yapsam bu kadar tutar mı” diye aklınızın ucundan mutlaka geçmiştir. Fakat işin aslı eğer çok şanslı değilseniz, videonuzun hızla yayılması gibi bir durum söz konusu değildir.

Dijital ortamda ağızdan ağıza pazarlama (WOM) tekniği bu kadar yaygınlaşmışken, biz neden viral video yapmayalım?

Viral video

Videoyu Kime ve Niye Hazırladığını Belirle

Her ne yaparsak yapalım, nedenini bilerek yaparsak doğru hedef kitleye ulaşmakta sorun yaşamayız. “Yapalım gitsin” diyerek yapılan iş ne olursa olsun sağlam geri dönüşler getirmeyecektir. En iyi viral reklam örnekleri, hedef kitlenin ve temanın nasıl netleştirildiğini gözler önüne seriyor.

Kimlere hitap ettiğini netleştir ve doğru şekilde hitap et. Bu şekilde ilk adımı tamamladık.

Şahsına Münhasır Ol, Tarzını Seç

Viral içerik hazırlarken farkını ortaya koy. Bu sayede taklitçilikten uzaklaşıp, akıllarda kalırsın. Kısacası farkın tarzın olsun. Eğer bir tarzınız yoksa, içeriğiniz diğer içeriklerden fazla etkilenmişse, olumsuz geri dönüşleri kısa süre içinde alırsınız zaten.

Popüler olan akımları takip ederek onları kendince yorumlamak daha büyük akımlar oluşturmanı sağlayabilir. Bu çok ince bir çizgidir. Buradan başarıyla çıkmak, kendi tarzını oluşturmaktan geçer.

Samimiyet Her Devirde Kazanır

Bugüne kadar samimi, yalansız dolansız Türk filmlerine gönül verdik. Neden videolar da samimi ve içten olmasın ki? Biz böyle olmaz diye bir kural görmedik. Aksine samimiyet duygusu insanlara onlar gibi olduğunuzu hissettirebilen en güçlü duygudur. Abartıya kaçmadan bunu doğru şekilde kullanın.

İyi bir metin ve iyi şekilde hazırlanmış bir kurgu, viral video yapımının temelidir. Ana temanızı saptayın, profesyonel şekilde kurgulayın ve onu samimi bir metinle süsleyin.

Viral Video Zamanlaması Önemlidir

Viral içerik temasının zamanlamasını iyi seçin. Eğer güncel bir temanız varsa akıma kapılın. Asla akımın durulmasını beklemeyin. Popüler olan bir akım düşüşe geçtikten sonra onu alevlendirmek çok zordur. Bu yüzden paylaşım zamanınızı konu akışıyla paralel seçin.

Tüm bunları doğru şekilde yaparak pastanın çileğini yiyebilirsiniz.

Viral Video Yapayım Ama Nasıl Yapayım? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

Webtures

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

crm nedir

CRM, müşteri ilişkilerinin yönetilmesi anlamına gelir ve işletmelerin müşteri verilerini, etkileşimlerini, ve müşteri ile olan ilişkilerini yönetmelerine olanak tanır. CRM yazılımları, şirketlerin müşteri memnuniyetini artırarak, satışları ve verimliliği maksimize etmelerine yardımcı olur. Bu sistemler, işletmelerin müşteri veritabanlarını merkezi bir sistemde

Sezi Yazgan

loader