Web Sitesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

webtures_blog_banner

Bir firma ya da herhangi bir alanda iş yapan biri için internet sitesi sahibi olmak, özellikle akıllı telefon ve tabletlerin hayatımıza girip fazlasıyla yaygınlaşması nedeniyle artık mecburiyet. Bir internet sitesi kurmanın da her geçen gün kolaylaşması nedeniyle çok düşük ücretlerden çok yüksek ücretlere kadar web sitesi yaptırmak veya biraz araştırma ile web sitesi yapabilecek bilgiye ulaşmak mümkün.

Fakat bir web sitesinin sahip olması ve yapımından içerik girişlerine kadar dikkat edilmesi gereken çok fazla unsur var. Adobe ve KoMarketing bu doğrultuda bir analiz yapmış ve istatistiklerini yayınlamış. Bakalım bir web sitesinin kurulumunda ve içerik girişlerinde dikkat etmemiz gereken kullanıcı istatistikleri nelermiş…

İçerik Tasarımının Önemi

İçerikler bir web sitesinin en önemli unsuru. Sürekli güncellenen bir içerik sitesinden tutun, sadece bilgi vermek ve tanıtım amacıyla kurulup, güncellenmeyen web sitelerine kadar bütün sitelerde kullanıcılar içeriğe dikkat eder.

Adobe ‘nin yaptığı araştırmaya göre internet kullanıcılarının 3’te 2’si güzel tasarlanmış içeriği okumayı tercih ediyor. Bu da demek oluyor ki, “maksat içerik olsun, nasıl olursa olsun” düşüncesi kullanıcılara hitap etmiyor. Kullanıcılar içerisinde görseller olan, yazım kurallarına dikkat edilen, maddeler halinde yazılmış, karışık olmayan yazıları okumak istiyor.

Görsellerin Önemi

Hem içeriklerde hemde web sitesinin genelinde yer alan görsellerde ayrı birer öneme sahip. En nihayetinde sadece yazılardan oluşan bir web sitesi çokta cezbedici nitelikte olmuyor. Web sitesi içerik bazlı doyurucu olması gerektiği kadar, görsel olarak da göze hitap etmesi gerekiyor.

Yine Adobe ‘nin yaptığı bir araştırmaya göre, internet kullanıcılarının yüzde 39’u, bir web sitesine girdiğinde görsel açılmıyor ya da geç açılıyorsa o siteden hemen çıkıyor ve bir daha ziyaret etmemeye özen gösteriyor. Aynı şekilde görsellerde meydana gelen açılmama ya da geç açılma sorunu arama motorları tarafından da sorun olarak kabul edilen bir unsur. Hem kullanıcılar hemde arama motorları için web sitesinde yer alan görsellere gerekli hassasiyeti göstermek gerekiyor.

İletişim Bilgilerinin Önemi

Bir firmanın web sitesi sahibi olmasının temel amacı ürün ya da hizmetlerini tanıtması, müşterilerinin ve potansiyel müşterilerinin iletişim kurmalarına imkan tanımasıdır. Dolayısıyla ticari amaçla kurulan web sitelerinde iletişim önemli bir yere sahip.

KoMarketing ‘in yaptığı araştırmaya göre internet kullanıcılarının yüzde 51’i iletişim bilgilerinin bir firmanın sitesinde çok önemli olduğunu düşünüyor. Aynı şekilde kullanıcıların yüzde 44’ü eğer iletişim bilgileri firmanın web sitesinde yer almıyorsa, kullanıcılar o web sitesini bir daha ziyaret etmiyor ve o firmadan hizmet ya da ürün almıyor.

Tasarımın Önemi

İçerik tasarımının önemi kadar web sitesinin tasarımı da fazlasıyla önemli. Yine Adobe ‘nin yaptığı araştırmaya göre içerik tasarımının öneminde karşımıza çıkan sonuç web sitesinin tasarımında da karşımıza çıkıyor.

Kullanıcıların yüzde 38’i eğer web sitesi özenli ve güzel bir tasarıma sahip değil ise o web sitesini bir daha ziyaret etmiyor.

SONUÇ

Ülkemizde yaygın bir sorun olan “maksat web sitesi olsun” mantığı, kişilerin maddi ya da benzeri unsurlar nedeniyle hatalı tercihler yapmasına neden oluyor. Bu da kazanç sağlama amacıyla yapılan yatırımdan zarar edilmesini sağlıyor. Halbuki web tasarım işi, bir iki basit web sitesi kurmayı öğrenmiş emmi oğluna ya da çok düşük ücretlere web sitesi yapacağını vaat edip, ortaya kalitesiz sonuçlar çıkaran kişilere yaptırılacak kadar basit bir iş değildir. Yapımında ve yayında olduğu süre boyunca yapılması ve dikkat edilmesi gereken çok fazla unsur vardır. İşine değer veren kişiler, işlerine yönelik sahip oldukları web sitelerine de fazlasıyla değer verip, özen göstermeleri gerekmektedir.

Web Sitesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler İle Benzer Yazılar

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

webtures_blog_banner

Clickbait web dünyasında haber, resim veya video bağlantılarına tıklamayı teşvik etmek ve kullanıcıların ilgisini çekmek amacıyla başlıklarda abartılı, aldatıcı, hatta yalan ifadelere başvurma yöntemidir. Clickbait yöntemi Türkçe’de tıklama tuzağı, tık tuzağı olarak adlandırılabilir. Daha fazla tıklama alabilmek adına kullanıcılara içerikte

Webtures

metafor ne demek 1

Metafor Ne Demek? Metafor simgesel bir anlatım ve söz sanatıdır. Kelimenin kökeni Antik Yunan dilinde “meta: öte” ve “pherin: taşımak” sözcüklerinin birleşmesinden oluşan “metaphora” kelimesinden gelmektedir. Anlam kaydırması, bir kelimeyi gerçek anlamı dışında kullanma, değiştirme ve başkalaştırma manalarına gelir. Metafor

Webtures

loader