Google Sonuçları İçin Site İçi Arama

webtures_blog_banner

Google sonuçlarında çıkan ve muhtemelen sizin de gözünüze takılmış olan site içi arama butonu hakkında yoğun soru yağmuruna tutulduğumuz için hemen kaleme almayı tercih ettik. Google organik aramalar için sunulan site linki altındaki arama kutusu sayesinde site içeriğinde arayacağı bilgilere daha hızlı ve kolay şekilde ulaşmasını amaçladı.

googleArama

GOOGLE CSE

Arama sonuçlarında listelenen sitenizin altında sizin de kendinize ait site içi arama alanınız olsun istiyorsanız GOOGLE CSE yani Google özel arama motoru oluşturmanız gerekmektedir. Dilerseniz birlikte sitemiz için özel olarak arama motoru oluşturalım.

Öncelikle Google.com/cse/all adresine girmeniz gerekmektedir. Eğer Google hesabınız açık ise otomatik olarak bu ekranı göreceksiniz.

yeniAramaMotoru

Add diyerek sitemiz için yeni bir arama motoru oluşturacağız.

Arama yapılacak siteler: Kendi site adresinizi www.siteadi.com şeklinde yazınız.

Dil: Siteniz hangi dilde yayın yapıyorsa o dili seçiniz.

Arama Motorunun Adı: Siteniz için oluşturduğunuz arama motoruna dilediğiniz bir isim verebilirsiniz.

Ardından oluştur linkine tıklayarak siteniz için özel arama motorunuzu oluşturabilirsiniz.

Kodu al seçeneği sayesinde sitenizde istediğiniz bir alana site içi arama kodunu ekleme imkânınız bulunmaktadır. Dilerseniz Para Kazanın sekmesinden Adsense hesabınıza bağlayarak siteniz için ek gelir kaynağı oluşturabilirsiniz.

ozel-arama-motoru

Bir süre sonra “branded terms” (marka bazlı aramalarda) Google sonuçlarında listelenen site linkinizin altında arama butonunun aktif hale getirildiğini görebilirsiniz.

Bu durumu kontrol etmek için örneğin site linkiniz “www.siteadi.com” ise Google arama motorunda “site adı” olarak aratmanız yeterli olacaktır.

Google Sonuçları İçin Site İçi Arama İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

Webtures

Blog 1

E-ticaret siteleri için domain seçimi, markanın çevrimiçi kimliğini belirler ve ilk izlenim açısından kritik bir öneme sahiptir. İyi bir domain, siteyi kolayca hatırlanır kılar ve potansiyel müşterilerin siteye erişimini kolaylaştırır. Ayrıca, doğru domain seçimi, arama motoru optimizasyonu (SEO) açısından da

Gizem Sayan

etsyseonedir

Mağaza sahiplerine kendi ürettikleri ürünleri satma imkanı tanıyan Etsy ABD merkezli bir e-ticaret pazar yeri platformudur. Etsy’de vintage, kendi el işçiliğinizi kullanarak yaptığınız ürünler, ikinci el eşyalar, dijital ürünler(Resim vb.) ve diğer bütün kategorilerdeki ürünleri satabilirsiniz. Etsy üzerinde kendi ürettiğiniz

Damla Kütük

loader