Google Üzerinden TV Reklamları Verilebilecek

webtures_blog_banner

Yakın zamanda tanıtmaya hazırlandığı yeni reklam ağı olan Tv reklamları için DoubleClick Bid Manager üzerinden reklam taleplerini alarak hizmet sunmayı amaçlıyor. Halihazırda hizmetlerini sürdüren Google servisi Doubleclick “Bid Manager” üzerinden reklam verenler için TV reklamları seçeneğini de sunacaktır. Bu sayede tüm dijital ve görsel yayın kaynaklarını tek bir kanal üzerinden yönetmeniz mümkün olacaktır.

Başlangıç için iyi bir operasyon gerekse de Google bu süreci en kolay şekilde atlatabilmek için Wideorbit, Clypd gibi reklam platformları ile anlaşma sağlayarak ortak bir çalışma sürdürüleceği düşünülüyor. Bu sayede Google üzerinden verilen TV reklamlarının geri dönüşüm oranları ve kullanıcı davranışları da çok daha rahat şekilde kontrol edilecek.

Şu anda yoğun çalışmaların devam ettiği hizmet için net bir tarih sunmasa da tahminlerimize göre 2018 başında bu hizmeti aktif edecektir. Başlangıç ve test aşamasında ilk olarak sadece ABD üzerinde yayına alınacak olsa da başarılı olduğu taktirde ileri ki yıllarda ülkemizde de rağbet görebilir.

Google daha önceden TV reklamları için Google Fiber ile sinyalleri vermiş olmasına rağmen bu alanda oldukça kararlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Bilmeyenler İçin Google DoubleClick Nedir?

İnternet dünyasına reklam vermek isteyen kişi veya firmaları, potansiyel hedef kitlenin mevcut olduğu sitelere reklam vermesini sağlayan bir platformdur. Google Ads ile entegre olarak çalışmasına rağmen başlı başına farklı bir reklam mecrası denebilir.

Google DoubleClick üzerinden reklam vereceğiniz sitelerin günlük ve aylık ziyaretçi sayısı, sayfa görüntülenme sayısı, sitenin yükseliş yaşadığı anahtar kelimeler, sitenin kabul ettiği reklam boyutları, ona benzer siteler gibi birçok işe yarar reklam kriterini reklam verenler ile paylaşayarak hedefi tam on ikiden vurmanızı sağlıyor. Eğer daha önce Google DoubleClick ile reklam vermediyseniz mutlaka tecrübe etmenizi tavsiye ederiz.

Google Üzerinden TV Reklamları Verilebilecek İle Benzer Yazılar

Blog (2)

Hemen çıkma oranı, web sitenizin performansını artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek için kritik bir faktörlerden birisidir. Bu blogda hemen çıkma oranının ne olduğunu neden önemli olduğunu ve bu oranı düşürmek için uygulanabilecek stratejilere değindik. Ayrıca bu blogda, Google Analytics’te hemen

Fatih Gültekin

Blog 5 1

Günümüzde artık en çok tercih edilen iletişim platformları arasında Youtube yer almaktadır. Neredeyse çoğu platforma göre milyonlarca trafik elde etmekte. İnsanların artık görselliğe yönelmesi uzun yazıları okumaktan kaçınması ile birlikte Youtube bir popüler kültür haline geldi. Bununla birlikte de reklamcılık

Damla Kütük

webtures_blog_banner

Google’da her arama yaptığınızda, söz konusu arama sorgusu için teklif veren reklamverenleri değerlendirmek üzere Google sunucularına bir istek gönderilir. Tüm uygun reklamverenler daha sonra, reklam konumlarının Maks. TBM teklifleri, Reklam kalitesi ve diğer bağlamsal faktörlere göre belirlendiği bir açık artırmaya

Webtures

loader