Neden Google’a Reklam Vermeliyiz?

webtures_blog_banner

Bilindiği üzere internet kullanımı son yıllarda kullanım alanının yaygınlaşması ile dikkat çekmektedir. Bu kapsamda pek çok hizmet de internet üzerinden tüketicilere ulaşır hale gelmiştir.

Kurum ve şirketler hizmetlerini ve ürünlerini daha çok kitleye ulaştırabilmek için reklam faaliyetleri yürütmektedirler. Şirketlerde etkin reklamcılık faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için halkla ilişkiler ve reklam birimleri kurulmakta ve kurum ve şirketlerin ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaları için çeşitli araçlar kullanılarak reklam faaliyetleri yürütülmektedir.

Google Reklamları

Google’a Neden Reklam Vermeliyiz? sorusu aslında bir işletmeye sahip olup neden bu işletmeye bir tabela asmalıyız sorusuyla aynı kapıya çıkıyor. Reel dünyada nasıl insanların bir mağazayı, bir işletmeyi bulması için sokakta gezerken tabelasını görmesi gerekiyorsa sanal dünyada da insanların işletmelerin Google’daki yerini görmeleri gerekiyor.

Google Reklamlarının Sağladığı Avantajlar

Google reklamları internette ürün ve hizmet arayan kullanıcıların karşısına ilk sıralarda çıkma olanağı tanıyor. Bu tıpkı bir caddede en iyi yerde dükkân sahibi olmak gibi bir şey. Google reklamları analiz olanakları sayesinde dijital reklam stratejileri geliştirilmesini sağlıyor. Yayınlanan reklamlar tıklama başına maliyet ile ücretlendirilebildiğinden az maliyetle en iyi reklamı yapma fırsatı doğuyor.

Google Reklaması Önemlidir

Reklam ve iletişim alanında en çok kullanılan araç televizyon ve radyolar olarak bilinse de son yıllarda yukarıda bahsettiğimiz sebepten ötürü internet de en çok kullanılan reklam araçları içerisinde yer almaya başlamıştır.

Tüketiciler artık aradıkları hizmetleri internet üzerindeki arama motorlarında hizmeti veya ürünü ifade eden kelimeleri aratarak erişmeye çalışmaktadırlar. Bu durum da arama motorlarının ürün ve hizmet tanıtımlarındaki önemini artırmıştır.

Özellikle en sık kullanılan arama motoru olan google.com internet üzerinde yapılan aramalarda firmaların isimlerini duyurabilmeleri için etkin bir platform olmaktadır. Bu kapsam google Ads çalışmaları bir firmanın belirli kelimeler ile yapılan aramalarda arama sonuçları içerisinde ilk sıralarda çıkmasını sağlamaktadır.

Google Ads hizmeti sayesinde belirli bir bölge kapsamında veya ülke genelinde arama motorunda reklam hizmeti sunulmaktadır. İnternet üzerindeki arama motorlarında etkin reklam hizmetlerinin sunulması için verilen hizmet kısa adı ile Sem olarak adlandırılmaktadır. İngilizce açılımı Search Engine Marketing olan arama motorlarında pazarlama yönetimi şirketlerin ürün ve hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmalarını sağlamaktadır.

Bu kapsamda Seo ve Sem hizmeti sunan kurumsal içerik firmalarından destek alınması gerekmektedir.

Neden Google’a Reklam Vermeliyiz? İle Benzer Yazılar

Blog 5 1

Günümüzde artık en çok tercih edilen iletişim platformları arasında Youtube yer almaktadır. Neredeyse çoğu platforma göre milyonlarca trafik elde etmekte. İnsanların artık görselliğe yönelmesi uzun yazıları okumaktan kaçınması ile birlikte Youtube bir popüler kültür haline geldi. Bununla birlikte de reklamcılık

Damla Kütük

webtures_blog_banner

Google’da her arama yaptığınızda, söz konusu arama sorgusu için teklif veren reklamverenleri değerlendirmek üzere Google sunucularına bir istek gönderilir. Tüm uygun reklamverenler daha sonra, reklam konumlarının Maks. TBM teklifleri, Reklam kalitesi ve diğer bağlamsal faktörlere göre belirlendiği bir açık artırmaya

Webtures

webtures_blog_banner

Konut ülkemizin son 10 yılda en fazla gelişen sektörlerinden bir tanesi. Kafamızı nereye çevirsek bir şantiye görmek mümkün. Her gün televizyonlarda onlarca inşaat projesinin reklamını görüyoruz. Peki bu kadar proje nasıl satılacak?  İnşaat projelerini pazarlama aşamasında hangi reklamları tercih etmelisiniz?

Webtures

loader