Hedef Kitleniz İle Nasıl İletişim Kurabilirsiniz

webtures_blog_banner

Markalar hedef kitleleri ile sürekli bağlı kalarak sadakat programları ile marka – tüketici ilişkisini koparmamalıdır. Bu gibi durumlarda markaların uygulayabileceği birçok hedef kitle aksiyonu yaratacak pazarlama stretejileri kullanılabilir.

Mail Atın

Hedef kitleniz ile iletişimi sağlayabileceğiniz önemli bir unsur olan mailing kampanyaları, sadece reklam pazarlama amaçlı olarak değil bülten, haber, bilgilendirme gibi durumlarda da aktif olarak kullanılmalıdır. Örneğin önemli günlerde, mizah amaçlı, gelişmelerden haberdar edici mailing kampanyaları hazırlayarak bunları kullanıcılara iletebilirsiniz.

Kampanya Düzenleyin

Tüketicilerin markalardan beklentisi olan bir diğer faktörde kampanya ve indirim sağlayan kupon dağıtımlarıdır. Örneğin Hepsi burada sitesi üzerinden 500 TL ve üzeri alışveriş gerçekleştirecek kişilerin genellikle forumlarda “hepsi burada indirim kuponu” aradığını hatta satın aldığını bile görmekteyiz. Bu oluşumunda yakın zamanda bir piyasası olacağını düşünüyoruz.

Birebir Görüşmeler Sağlayın

Her hedef kitlenin içerisinde yüksek hacimli işlemler yapan bir grubun olduğu göz ardı edilemez. Bu grubu yüz yüze görüşmeler ile sadakat anlamında büyük adımlar atabilirsiniz. Yüz yüze görüşmeler internet üzerinden gerçekleşen alışverişlere nazaran 6 kata kadar daha fazla güven ve sadakat oluşturduğu azımsanmayacak bir gerçektir.

Geri Dönüşler Alın

Sitelerinizde mutlaka geri bildirimleri tarafınıza iletebilecekleri bir alan hazırlamanız gerekmektedir. Bu alan üzerinden yapılan geri bildirimler asla cevapsız kalmamalıdır. Hatta teknik ekibiniz yeterli ise öneri ve talepleri hızlı şekilde yerine getirmeniz kullanıcıda kurumsal kimlik puanınızı da arttıracaktır. Onları dinlemeniz, onlar için geliştirmeler yapmanız ayrıca hedef kitlenizi ne kadar önemsediğinizi de gösterecektir.

Hedef Kitleniz İle Nasıl İletişim Kurabilirsiniz İle Benzer Yazılar

Blog (2)

Hemen çıkma oranı, web sitenizin performansını artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek için kritik bir faktörlerden birisidir. Bu blogda hemen çıkma oranının ne olduğunu neden önemli olduğunu ve bu oranı düşürmek için uygulanabilecek stratejilere değindik. Ayrıca bu blogda, Google Analytics’te hemen

Fatih Gültekin

Blog 5 1

Günümüzde artık en çok tercih edilen iletişim platformları arasında Youtube yer almaktadır. Neredeyse çoğu platforma göre milyonlarca trafik elde etmekte. İnsanların artık görselliğe yönelmesi uzun yazıları okumaktan kaçınması ile birlikte Youtube bir popüler kültür haline geldi. Bununla birlikte de reklamcılık

Damla Kütük

webtures_blog_banner

Google’da her arama yaptığınızda, söz konusu arama sorgusu için teklif veren reklamverenleri değerlendirmek üzere Google sunucularına bir istek gönderilir. Tüm uygun reklamverenler daha sonra, reklam konumlarının Maks. TBM teklifleri, Reklam kalitesi ve diğer bağlamsal faktörlere göre belirlendiği bir açık artırmaya

Webtures

loader