Hotjar Nedir? Nasıl Kullanılır?

Analiz araçları arasında ön plana çıkmayı başaran Hotjar, kullanıcı davranışlarını yakından izleme imkanı sunuyor. Özellikle web siteleri açısından kullanıcıların neler yaptığını gözlemlemek, son derece önem teşkil ediyor.

Hedef kitlenin istekleri, yönelimleri, tıkladığı içerikler ve ihtiyaç duyduğu şeyler bu noktada önemli görülüyor. Tüm bu noktalara önem vererek içerik üretmek, hedefe yönelik çalışmalara imza atmayı sağlıyor. Bu da doğrudan ziyaretçi sayısının artmasına ve daha fazla gelir elde edilmesine yardımcı oluyor.

Hotjar Kurulumu

Google Tag Manager ile kurulabilen Hotjar, hızlıca kullanılmaya başlanıyor. Tabi daha detaylı verilerin elde edilmesi için biraz zaman geçmesi gerekiyor. Örneğin haftalık bazda kullanıcı yönelimlerini görüntülemek için takipte kalınması önem arz ediyor.

Zaman geçmesi sonucunda oluşan veri yığını, son derece etkili bilgilerin edinilmesini destekliyor. Kullanıcıların nelere yöneldiklerini görüntüleyebilir ve bu yönde daha fazla çalışmalara imza atabilirsiniz. Üstelik var olan kitle hakkında bilgi edinmek, etkili içerikler oluşturmaya da ön ayak oluyor.

Sadık kitleyi göz önünde bulundurarak içerik oluşturabilirsiniz. Optimizasyon çalışmaları dâhilinde görebileceğiniz Hotjar, bu sayede gelirleri arttırmanıza dahi katkı sağlayabilir. Zira etkileşim oranı yüksek içerik üretimi gerçekleştirmeye yardımcı olan araç, böylelikle reklamlar üzerinden daha fazla kazanç sağlamayı kolaylaştırıyor. Etkileşim oranının yüksek olması, ayrıca sadık bir kitle elde etmeye olumlu katkı sağlıyor. Düzenli bir şekilde web sayfasını ziyaret eden kitle, doğrudan gelirlerin artmasını mümkün kılıyor.

Hotjar Kullanımı

Google Tag Manager üzerinden kurulum işlemlerini tamamladıktan sonra Hotjar aracını kullanmaya başlayabilirsiniz. Anlık veri akışı ile hemen harekete geçmeniz de elbette mümkün. Zaman kaybını önleyen bu durum, bir an önce optimizasyon ve hedefe yönelik içerik üretimi gerçekleştirmeyi sağlıyor. Haliyle gelirlerin artması da bu sayede hızlanmış oluyor. Daha çok üretim ve ürün satışı gerçekleştiren platform için önemli olan Hotjar, dönüşüm sürecindeki aksaklıkları anlamayı daha kolay bir hale getiriyor. Platformdaki geliştirilmesi gereken noktaları rahatça görebilir ve anlayabilirsiniz.

Müşteriler ile bilgi edinmeyi pratik kılan araç, zengin medya ile ilgili detayları da görüntüleme imkanı oluşturuyor. Görsel, video, vurgular, alt başlıklar ve bunlara benzer zengin medya içeriklerinden hangilerinin daha fazla ilgi aldığını görmeniz mümkün oluyor.

Doğrudan kitleye yönelik çalışmalar yapılmasını kolaylaştıran araç sayesinde hangi medya türünün daha fazla sevildiğini de anlayabilirsiniz. Doğrudan bu noktayı göz önünde tutarak ürün geliştirme yoluna gidebilirsiniz. Ayrıca müşterilerin nelere daha fazla ilgi duyduğunu bilmek, o yöne ağırlık vererek gelirleri arttırmayı sağlıyor.

Hotjar Nedir? Nasıl Kullanılır? İle Benzer Yazılar

Seo score

SEO Score Nedir? SEO Score, sitenizin veya projenizin arama motorlarında yapılan çalışmalar ile birlikte edinilen bir ölçü türüdür. Yapılan çalışmaları biraz açacak olursam içerik, teknik altyapı, mobil ve masaüstü cihazlarda kullanım ve kullanıcı deneyimi şeklinde 4 başlığa indirgeyebiliriz. SEO Skoru

ismail-sagdic

İsmail Sağdıç

yetim-sayfa-nedir

Orphan Page diğer bir adıyla yetim sayfa, web sitelerinde diğer sayfalardan bağlantı almayan ve bu nedenle hem kullanıcılar hem de arama motorları tarafından bulunması zorlaşan sayfaları ifade eder.  Orphan Page (Yetim Sayfa) Nedir? Yetim sayfalar, bir web sitesinin iç link

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

bekleme-suresi-nedir

Dwell time web siteleri için kritik bir metriktir çünkü ziyaretçilerin ilgisini çekip çekmediğini ve içeriği ne kadar değerli bulduklarını gösterir. Etkili içerik stratejileri ve kullanıcı deneyimi iyileştirmeleri, bu önemli metriği optimize etmek için anahtardır. Dwell Time (Bekleme Süresi) Neden Önemlidir?

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader