Konut Projesi Pazarlama Teknikleri

webtures_blog_banner

Konut ülkemizin son 10 yılda en fazla gelişen sektörlerinden bir tanesi. Kafamızı nereye çevirsek bir şantiye görmek mümkün. Her gün televizyonlarda onlarca inşaat projesinin reklamını görüyoruz. Peki bu kadar proje nasıl satılacak?  İnşaat projelerini pazarlama aşamasında hangi reklamları tercih etmelisiniz? Sizler için bu rehberi hazırladık. Karşınızda konut projelerini pazarlama aşamasında tercih edebileceğiniz pazarlama kanalları;

Fuar

İnşaat sektörü inşaat sektörü olduğundan bu yana fuarlar en yoğun satışın gerçekleştiği alanlardı. Günümüz teknolojik gelişmeleri fuarları her ne kadar geri plana atmış olsa da ilgili kitleye pazarlama yapabilmek için seçilebilecek en uygun alanlardan birisidir.

Billboard

Hayatımızın her alanına girmiş billboardlar da inşaat sektörünün favori pazarlama araçlarındandı. Metro, otobüs durakları, yol kenarlarını işgal eden görselliği yüksek bu reklam aracı gerek sınırlı bir kitleye erişiyor olması gerekse hedef kitlenin dağınıklığı nedeniyle yerini yeni teknolojilere bırakan reklam alanlarından.

Gazete

Geleneksel reklamların en eskilerinden gazeteler bugüne kadar çok geniş kitlelere hitap etmesi nedeniyle çok fazla tercih edilen bir pazarlama kanalı olarak önümüze çıkıyor. İnternetin yaygınlaşması sebebiyle gerek gazete satışlarının azalması gerekse ölçülebilir olmaması sebebiyle eski popülerliğini kaybetti diyebiliriz.

Televizyon

Yakın zamanda çok daha fazla görmeye başladığımız televizyon reklamları ulaştığı kitle düşünüldüğünde en geniş kitlelere erişme imkanı olan reklam alanı olarak gözümüze çarpıyor. Televizyon reklamları iki başlık altında karşımıza çıkıyor. Bir program içerisinde ürün yerleştirme yöntemiyle yapılan reklamlar. İki klasik reklam arasında karşımıza çıkan reklamlar. Bu iki reklam türü de çok geniş kitlelere ulaşmasına rağmen hedefleme aşamasında eksik kalıyor. Örneğin izmir’de bir inşaat projeniz var ve bunun reklamını yapmak istiyorsunuz. Lokal televizyon kanallarının erişimi çok az olduğu için ulusal televizyon kanallarında bir reklam planı hazırlıyorsunuz. Bu reklam planında hedefleme gibi bir durum olmadığı için İstanbul, ankara ve daha birçok ilden ilgisiz kitle reklamınızı görmüş oluyor. Burada kitle efektif olarak kullanılmadığı gibi çok büyük bütçeler verimsiz olarak kullanılmış oluyor.

Dijital Pazarlama

Farklı kampanya çeşitleri(sosyal medya, lead toplama, marka bilinilirliği vs) sayesinde konut projesi pazarlamada inşaat şirketlerinin yeni tercihi dijital pazarlama diyebiliriz. Dijital pazarlamanın içerisinde; haber sitelerinden sosyal medya kanallarına video reklamlardan form toplayarak müşterilerin direkt iletişim bilgisini almaya kadar onlarca kampanya çeşidini içerisinde barındırabiliyor. Bunun yanı sıra lokasyon hedefleme olanağı sayesinde projenizi il ve ilçe bazlı hedefleyerek kitleye özel reklamlar oluşturulabiliyor.

Dijital pazarlama aynı zamanda farklı kampanya türleri ile de diğer kampanyaları ve satış yollarını destekleyebilmektedir. Lead kampanyaları ile toplanan formlar telefon satışı yada birebir satış sırasında aktif olarak kullanılarak çok ucuz maliyetlerle satışa dönebilmektedir.

Dijital pazarlama aynı zamanda ölçülebilir olmasıyla da öne çıkmaktadır. Diğer reklam seçeneklerinde kitleye sabit bir ücret öderken dijital pazarlamada ulaştığınız her bir kişi için ücret ödersiniz. Bu da ölçülebilir harcama ve optimizasyonu yanında getirir. Bu sayede de her geçen gün daha az ücret ödeyerek daha etkili kitleye erişebilirsiniz.

Son dönemdeki satış trendlerinin teknolojinin yanında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu süreçte inşaat sektöründeki pazarlama yöneticilerine çok iş düşüyor. Trendleri takip etmeli ve bütçeyi doğru kanallara aktararak verimi arttırmalılar.

Konut Projesi Pazarlama Teknikleri İle Benzer Yazılar

Blog (2)

Hemen çıkma oranı, web sitenizin performansını artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek için kritik bir faktörlerden birisidir. Bu blogda hemen çıkma oranının ne olduğunu neden önemli olduğunu ve bu oranı düşürmek için uygulanabilecek stratejilere değindik. Ayrıca bu blogda, Google Analytics’te hemen

Fatih Gültekin

Blog 5 1

Günümüzde artık en çok tercih edilen iletişim platformları arasında Youtube yer almaktadır. Neredeyse çoğu platforma göre milyonlarca trafik elde etmekte. İnsanların artık görselliğe yönelmesi uzun yazıları okumaktan kaçınması ile birlikte Youtube bir popüler kültür haline geldi. Bununla birlikte de reklamcılık

Damla Kütük

webtures_blog_banner

Google’da her arama yaptığınızda, söz konusu arama sorgusu için teklif veren reklamverenleri değerlendirmek üzere Google sunucularına bir istek gönderilir. Tüm uygun reklamverenler daha sonra, reklam konumlarının Maks. TBM teklifleri, Reklam kalitesi ve diğer bağlamsal faktörlere göre belirlendiği bir açık artırmaya

Webtures

loader