Meta Açıklaması Yazımı ve Önemi

webtures_blog_banner

Meta açıklaması, genellikle göz ardı edilen önemli bir SEO bileşenidir. Bu bileşenin göz ardı edilmesinin en temel nedenlerinden biri, insanların meta açıklamaları hakkında tam olarak bilgi sahibi olmamalarıdır. Aslında bu açıklamalar, sizin kullanıcılarla ilk olarak etkileşime girdiğiniz alandır. Yani doğru bir açıklamaya yer verirseniz, kullanıcıları ziyaretçilere dönüştürebilirsiniz. Böylece ziyaretçileri müşterilere dönüştürme şansınız da artar. Şimdi e-ticaret siteleri için meta açıklaması yazımı hakkında nelere dikkat etmemiz gerektiğine bakalım.

Meta Açıklaması Neden Yazılır?

Bu metinleri yazmanızın temel amacı, arama yapan kullanıcıların dikkatini çekmektir. E-ticaret söz konusu olduğunda da dikkat çekmek, müşteri kazanmak demektir. Arama motorunda anahtar kelimeyle arama yapan bir kullanıcı, ilk olarak sayfa başlığı, link ve meta açıklaması ile karşılaşmaktadır. Yani bu üç bileşen, sizin ilk aşamada dikkat çekmeniz için sahip olduğunuz yapılardır. Açıklama alanını doldururken bazı noktalara dikkat ederek kullanıcıların web sitenize tıklamalarını sağlayabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Meta açıklamaları, arama motorlarında üst sıralarda yer almaları için SEO uyumlu olmalıdır. Aynı zamanda kullanıcı için optimize etmek pek çok açıdan fayda sağlayacaktır.

Meta açıklamaları
Wordpress üzerinden meta açıklaması yazımı

1. Karakter sınırına dikkat edin

Açıklamaları girerken kısıtlı bir alanınız olacaktır. Genellikle 150-160 karakter içerisinde sağladığınız linkin içeriğini tanıtmanız gerekir. Daha uzun açıklamalar, hem arama motorları tarafından tercih edilmez hem de kullanıcıların dikkatini dağıtır.

2. Sayfada ne olduğunu açıklayın

Açıklamaları girerken kullanıcıya linkteki sayfada ne göreceğinizi yazmanız gerekir. E-ticaret sitelerini ele aldığımızda ise bu, linkte yer alan ürünün en dikkat çeken özellikleri olabilir. Açıklama, kullanıcıyı siteye girmeye ikna edecek yapıda olmalıdır.

3. Seçtiğiniz anahtar kelimeyi kullanın

İçeriğinizi oluştururken seçtiğiniz anahtar kelimeleri kullanmaya özen gösterin. Böylece arama motorunda üst sıralarda çıkma şansınız artar. Kullanıcılar da linke tıklamadan önce karşılarına neyin çıkacağını görmüş olurlar. Anahtar kelime kullanmazsanız, kullanıcı ne ile karşılaşacağını bilemez. Bu nedenle de tıklama ve ziyaret etme olasılığınız düşer.

anahtar kelime
Örnek meta açıklaması

4. Ziyaretçileri harekete geçirin

Meta açıklaması, kullanıcıların harekete geçirmelerini de sağlar. “Şimdi ziyaret edin”, “sınırlı sayıda kaldı” gibi cümleler, kullanıcıların fırsatları kaçırmadan alışveriş yapmalarını sağlayacaktır. Aynı zamanda ürünün çarpıcı özelliklerinden birini yazmak da ziyaretçilerin harekete geçmelerine yardımcı olacaktır.

5. Kısa cümlelerle dikkat çekin

Açıklamaları girerken sadece 150-160 karakter kadar hakkınız olacak. Yani yer açısından oldukça kısıtlanacaksınız. Bu nedenle mümkün olduğunca kısa cümleler kurmalısınız. Bu kısa cümlelerin ise oldukça çarpıcı olması gerekir. Pazarlamanın temel özelliklerden faydalanarak slogan benzeri cümleleri kullanarak açıklamaları girebilirsiniz.

6. Ziyaretçileri aldatmayın

Açıklamaları girerken ziyaretçileri kandıran cümleler kurmaktan kaçının. Eğer indirim gibi bir ifade kullanıyorsanız, yönlendirdiğiniz linkte indirim olmasına dikkat edin. Kandırıldığını anlayan kullanıcılar bir daha sizin web sitenizle karşılaştıklarında linke tıklamayabilirler. Çünkü bir önceki tecrübelerine göre orada aradıkları ürünü veya fırsatı bulma olasılıkları oldukça düşük

Meta Açıklaması Yazımı ve Önemi İle Benzer Yazılar

hg

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

crm nedir

CRM, müşteri ilişkilerinin yönetilmesi anlamına gelir ve işletmelerin müşteri verilerini, etkileşimlerini, ve müşteri ile olan ilişkilerini yönetmelerine olanak tanır. CRM yazılımları, şirketlerin müşteri memnuniyetini artırarak, satışları ve verimliliği maksimize etmelerine yardımcı olur. Bu sistemler, işletmelerin müşteri veritabanlarını merkezi bir sistemde

Sezi Yazgan

loader