Mobil Uygulamanızı Nasıl Pazarlarsınız?

webtures_blog_banner

Mobil uygulamayı mağazaya çıkarıp arkaya yaslanmak mazide kaldı, milyonlarca uygulama arasından sıyrılmak için iyi stratejiler oluşturmanız hatta yatırım bile yapmanız gerekebilir bu çağda. Mobil uygulama pazarlaması hakkında uygulayabileceğiniz bir kaç yönteme değineceğim yazımda, pazarlama konusu uçsuz bucaksız olduğu için istediğimiz kadar madde ekleyebiliriz bu listeye ve aklınıza iyi bir yöntem gelirse çekinmeden paylaşabilirsiniz yorumlarda.

Smart App Banners

smart banner

Telefonunuzdan web sitelerini gezerken elbet karşınızda çıkmıştır bu bannerlar. Sayfanın üst kısmından göz kırparak merhaba derler adeta ve görmemek imkansızdır. Bu bannerlar uygulamayı  indirip indirmediğinizi bilerek, görüntüle ve aç olarak iki farklı fonksiyonda karşınıza çıkarlar.

Footer Butonları

footer app butonları

Elbette istediğiniz yere ekleyebilirsiniz fakat en yaygın footerda kullanıldıkları için bu ismi layık gördüm. Resimde gördüğünüz butonu bizim sitenin hemen altında da bulabilirsiniz. Hem masaüstünde hem de mobilde gayet kullanışlı olan bu yöntem, uygulaması olan her site için kullanılmalıdır.

Facebook Pixel

Sitenize eklediğiniz bir kod sayesinde kullanıcıların datalarını toplayıp Facebook üzerinden hedefleme yapmanızı sağlar Facebook Pixel.  Sadece bu kitleleri bulmakla kalmaz; kullandıkları cihazın işletim sistemi ve sürümüne kadar hedefleme yapıp, uygulamanız ile en uygun kitleye hitap edebilirsiniz.

Youtube Video Reklamları

Uygulama reklamı yaparken gidip de bilgisayar başında oturan insanları hedeflemek istemezsiniz. Dolaylı olarak elbet onlardan da dönüş alırsınız fakat hazır elinde telefonu olan insanları hedeflemek kesinlikle daha doğrudur. Youtube’da videoların içinde çıkan reklamları bilirsiniz; hem tam ekran hem de alttan çıkıp sırıtanlardan bahsediyorum, bazılarına da ortalarda denk gelirsiniz hani. Bütün seçeneklerde olduğu gibi muazzam bir hedefleme ile bu reklamları yayınlayabilirsiniz. ( Evet kullandığım görselin boyutu videoların altında çıkanlardan farklı, biliyorum)

Web Sitesi

Web sitesi dizaynı diğer seçeneklere göre ne kadar yorucu olsa da, emin olun ki karşılığını alırsınız. Siteyi hem sosyal medyada tanıtım amaçlı kullanır, hem de organik sıralamalarda yükseklere çıkarıp hedef kitlesinden kaliteli trafik çekebilirsiniz. Webtures Platinum sitesine bir göz atın derim. Ortalamanın çok çok üstüne bir site oldu, ileride böyle bir çalışma yaparsanız kesinlikle örnek alabilirsiniz.

Evrensel Uygulama Reklamları

evrensel uygulama reklamları

Evrensel uygulama reklamları ile uygulamanız ile ilgilenebilecek herkese kolayca ulaşabilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim Youtube başlığı bunun bir parçasıdır aslında, resimde gördüğünüz gibi bir çok farklı noktada bu şekilde uygulamanızı tanıtabilirsiniz.

App Store Optimizasyonu

webtures platinum app

Uygulamanıza sayfanıza eklediğiniz alakalı anahtar kelimelerde üst sıraya çıkmanız aynen Google sonuçlarında olduğu gibi görünülürlüğü kat kat arttırır ki bu da indirmelere direkt olarak yansır. Linkteki yazımızdan App Store Optimizasyonu hakkında ayrıntılı bilgi elde edebilirsiniz.

Görünülürlüğü kelimesini çok beğendim o yüzden bir kere daha yazasım geldi.

Tanıtım ve Çevre

Geriye kalan tüm unsurları buraya yıkabiliriz. Takipçilerinize mailing yapılması, sosyal medya paylaşımları, blog yazıları (mesela bu yazı), arkadaşlara bahsetmek. Artık gazeteye mi ilan verirsin, alakalı dergilere mi çıkarsın, başlangıçta bahsettiğim gibi yaratıcılığın sınırı yok.

Bunların hepsini yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli şey, insanları bıktırmamak olacaktır. Kesinlikle farklı yöntemler ile aynı kişileri hedefleyip her fırsatı değerlendirmelisiniz fakat tek yöntemi üst üste kullanıp aynı kullanıcıya yüz kere göstermemelisiniz reklamları.

Reklam bombardımanı gibi oldu yazı farkındayım fakat resimler ile anlatmak istedim her birini çünkü kafa karıştırabilen terimler mevcut ve ayırt edebilmenizi istedim bütün kavramları. Oradan buradan da görsel çalmak istemedim açıkçası, o yüzden kendi görsellerimizi kullandım. Son başlığı yeşil yapmamın nedeni de, çevre deyince ağaçlar, yeşillikler gelmesi akla. Çevre, doğa vesaire.. Neyse…

Bir çok özellik ekledik ve gün geçtikçe geliştiriyoruz uygulamayı, siz de bir deneyin derim!

Mobil Uygulamanızı Nasıl Pazarlarsınız? İle Benzer Yazılar

hg

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

cpm-nedir-ve-nasil-hesaplanir

CPM Nedir CPM, “Cost Per Mille” (Bin Gösterim Başına Maliyet) anlamına gelir ve dijital reklamcılıkta sıklıkla kullanılan bir ölçüm birimidir. Bu terim, reklamverenin bir reklamın bin kez görüntülenmesi için ödediği maliyeti ifade eder. CPM, reklamverenlerin reklam kampanyalarının kapsamını ve etkinliğini

Eren Kartav

Blog (2)

Hemen çıkma oranı, web sitenizin performansını artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek için kritik bir faktörlerden birisidir. Bu blogda hemen çıkma oranının ne olduğunu neden önemli olduğunu ve bu oranı düşürmek için uygulanabilecek stratejilere değindik. Ayrıca bu blogda, Google Analytics’te hemen

Fatih Gültekin

loader