Müşterilerinize Güzel Bir Jest: Elle Yazılmış Teşekkür Notları

webtures_blog_banner

El yazısıyla yazılmış notlar sadece geçmişte kalmış birşey değil, hala daha samimiyeti simgeliyor. Artk pek fazla ortalıkta görmesekte, gönderdiğiniz bu tip kartlar bir başkasına çok şey ifade edebiliyor hala. Sizin sitenizden alışveriş yaptığı için müşteriye teşekkür etmenin en güçlü ve etkili yoludur el yazması mektup yollamak. Çok uzun olmasına gerek yok, böyle bir yazı yazmanız sadece sizin 5 dakikanızı alır.

Peki niye birçok firma bu elle yazılmış notlardan yollamıyor?

Müşteriyle duygusal bir iletişim kurmanın ne kadar önemli olduğunu bilmeyen veya boyutunun büyüklüğü dolayısıyla buna ihtiyaç duymayan işletmeler bu stratejiye güvenmiyor. Bir insan tarafından değer gördüğünü bilmenin, minnet duyulmasının insanca çok önemli bir yeri vardır, attığınız mektuplarla aslında buna dokunuyorsunuz. Tabii ki, her müşteri için teşekkür notu yazmak gerçekten zor birşey, özellikle çok büyük firmalar için. Büyümeye başladıysanız, bu işi sürdürecek birkaç kişi de tutabilirsiniz.

Rekabette üste çıkın

Rekabette bir üst noktaya çıkmanızda bu elle yazılmış notların bir katkısı olacaktır. Şu günlerde çoğu firma newsletter’lar yolluyor veya emailler ile teşekkürlerini iletiyor. Sadece çok az işletme bu stratejiyi hala sürdürüyor, halbuki ilişkileri organik tutmak, bağları organik tutmak çok daha önemlidir. Organik bağ demek, sizle kendini çıkar ilişkisine değil, duygusal ilişki bağıyla hatırlayan müşteri demektir ve bunun yerini hiçbir şey tutamaz.

Bir teşekkür mesajı müşteri için, kullanıcı için ne ifade ediyor?

Bu işi müşteriler için yaptığınızı gösterir. Kendi hesabınızı değil, müşteriyi de önemsediğinizi, büyüme yolunda ilerleyişinizde onun da bir katkısı olduğunu ve büyümenizin aslında müşterilere daha iyi hizmet için olduğunu gösterir. Böyle hissetmezseniz zaten bu stratejiyi uygulamazsınız. Organik bağlar, sorumluluk almaktır. Duygusuz bir mail ise bir sorumluluk almaz. Bir blog açtığınızda paylaştığınız içerikler hakkında ne kadar memnun olduğunu belirten bir mesaj aldığınızda bir mail aldığınızda yaşadığınız duyguyu hatırlayın, işte teşekkür mektupları da motive edicidir ve ödüllendiricidir. İnsanı iyi hissettirir.

Müşterinizi tanıyın

Her mektubun kişiye özel bir şekilde yazılmış olması etkisini daha da arttıracaktır. Ailesine dair, belki köpeğine, favori hobisine dair vs bir bilginiz mi var? Ondan bahsedin. Örneğin oğlu liseyi bitirmişse, oğlunuz liseyi bitirmiş hayırlı olsun, ileriki hayatında başarılar dileriz diye yazmak etkili olacaktır. Koşmaktan mı hoşlanıyor? Profesyonel mi? Bir sonraki yarışında ona başarılar dileyin. Hatırlarsanız hatırlanırsınız düsturunu kaybetmeden müşterilerinizi hatırlamak, bilmek onlarla bağ kurmanızı sağlayacaktır.

Basit ve etkili Teşekkür mesajı yazmak için

İlk olarak bakıldığında zor bir iş gibi geliyor. Mürekkepli kalemi bulun, adres bilgisine ulaşın, bir teşekkür kardı seçin… bunlar gözde büyüyor. Kalemi, teşekkür notlarını toptan aldığınızda çok kolaylaştırmış oluyorsunuz süreci. Yazmak birkaç dakikanızı alıyor. Hepsini toplu şekilde posta ofisine bırakmak işinizi daha da kolaylaştıracaktır.

5 dakikalık uğraşınızın ardından o mektuplarınız müşteriye ulaştığında ise ona çok ifade edecektir. Size bağlı kullanıcıların olmasını sağlayacaktır bu strateji ve sizde onlar için birebir bir el emeği verdiğinizden sizde onlara bağlı olacaksınız. Hızlı ve işe yarayan bu uygulamayla hem işletmenizin değeri ve önemi yükselecek, rekabette daha ileri bir noktaya ilerleyeceksiniz hem de şirketinizin iyiliğini düşünen müşterilere sahip olacaksınız. İçten gelmedikçe bu uygulamaya girmeye gerek yok ama sizde yazıyı okurken niyetlendiyseniz hemen bugün belki de harekete geçmenin tam vakti.

Müşterilerinize Güzel Bir Jest: Elle Yazılmış Teşekkür Notları İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

Webtures

Blog 1

E-ticaret siteleri için domain seçimi, markanın çevrimiçi kimliğini belirler ve ilk izlenim açısından kritik bir öneme sahiptir. İyi bir domain, siteyi kolayca hatırlanır kılar ve potansiyel müşterilerin siteye erişimini kolaylaştırır. Ayrıca, doğru domain seçimi, arama motoru optimizasyonu (SEO) açısından da

Gizem Sayan

etsyseonedir

Mağaza sahiplerine kendi ürettikleri ürünleri satma imkanı tanıyan Etsy ABD merkezli bir e-ticaret pazar yeri platformudur. Etsy’de vintage, kendi el işçiliğinizi kullanarak yaptığınız ürünler, ikinci el eşyalar, dijital ürünler(Resim vb.) ve diğer bütün kategorilerdeki ürünleri satabilirsiniz. Etsy üzerinde kendi ürettiğiniz

Damla Kütük

loader