SEM İle Hedef Kitle Belirleme

webtures_blog_banner

En çok SEO ile karıştırılmasına rağmen ikisinin farklı dünyaların insanları olduğunu fakat aynı amaca hizmet ettiklerini bilmenizi isteriz. Tıklama, görüntüleme, satış, üyelik başı maliyetler oluşturan SEM kampanyaları ise arama sonuçlarında organik olarak değil tıklama başı maliyetler ile var olmayı hedeflemektedir.

SEM’DE HEDEF KELİMELER ÜZERİNDEN ZİYARETÇİ YAKALAMA

İnternet kullanıcıları ihtiyaçlarına özel arama yaparken bazı kelimeler kullanmaktadır. Örneğin bir müzik seti almak isteyen kişi “müzik seti satın al” araması yaparak site seçeneklerine ulaşır. Bu kelimeler müzik seti satışı yapan firmalar için büyük önem taşımaktadır. SEM kampanyaları sayesinde satış odaklı kelimeler üzerinden oluşturulan kampanyalar sitenin ilk sıralarda çıkmasını ve ziyaretçinin ilk olarak o siteyi tercih etmesini sağlar. Örnek verdiğimiz kelime birçok sayıda türetebilmektedir.

SEM İLE HEDEF KİTLE KRİTERLERİNİ SEÇEBİLME

SEM kampanyalarını SEO çalışmalarından daha fazla detaya sahip olmasının bir nedeni ise hedef kitlenin kriterlerini belirleyebilme özelliğidir. Örneğin reklamlarınızı sadece Ankara ilinde veya belirlediğiniz bir ilçede göstererek, ekstra reklam maliyeti harcamasının önüne geçebiliyorsunuz.

ÇALIŞMA SAATLERİNİZE GÖRE SEM KAMPANYALARI

Çalışmadığınız saatler dışında reklamlarınızın boşuna bütçenizden harcamasını istemezsiniz herhalde. Bu gibi durumlarda SEM kampanyaları oluşturulan arama motorları ise çalışma saatleri odaklı reklam yayınlamaktadır.

Tavsiye: Sadece reklam bütçesine dayalı çalışmalar yerine arama motoru optimizasyonu ile paralel olarak yürütülen bir SEM kampanyasının daha verimli olduğu tespit edilmiştir.

SEM İle Hedef Kitle Belirleme İle Benzer Yazılar

Blog 5 1

Günümüzde artık en çok tercih edilen iletişim platformları arasında Youtube yer almaktadır. Neredeyse çoğu platforma göre milyonlarca trafik elde etmekte. İnsanların artık görselliğe yönelmesi uzun yazıları okumaktan kaçınması ile birlikte Youtube bir popüler kültür haline geldi. Bununla birlikte de reklamcılık

Damla Kütük

webtures_blog_banner

Google’da her arama yaptığınızda, söz konusu arama sorgusu için teklif veren reklamverenleri değerlendirmek üzere Google sunucularına bir istek gönderilir. Tüm uygun reklamverenler daha sonra, reklam konumlarının Maks. TBM teklifleri, Reklam kalitesi ve diğer bağlamsal faktörlere göre belirlendiği bir açık artırmaya

Webtures

webtures_blog_banner

Konut ülkemizin son 10 yılda en fazla gelişen sektörlerinden bir tanesi. Kafamızı nereye çevirsek bir şantiye görmek mümkün. Her gün televizyonlarda onlarca inşaat projesinin reklamını görüyoruz. Peki bu kadar proje nasıl satılacak?  İnşaat projelerini pazarlama aşamasında hangi reklamları tercih etmelisiniz?

Webtures

loader