Sesli Arama Dijital Pazarlamayı Nasıl Etkiliyor?

webtures_blog_banner

İnternet, toplumdaki yerini günlük yaşamın en önemli şeylerinden biri haline getirdi. İnternetin büyüklüğünün mucizesi, arama motorlarının inanılmaz teknolojisi tarafından sağlanmaktadır. Arama motorlarında, SEO’nun ortaya çıkmasıyla birlikte ilk sayfa ve en üstte yer alma dinamikleri değişmiştir ve değişmeye de devam ediyor.

Anahtar kelime ile aramaların yanı sıra günümüzde artık sesli aramalar da yapılmaya başlanmıştır. Ses tanıma yazılımı, yeni bir şey değildir. 1952’den beri birçok uygulama ve kullanımı olmuştur. Şu anda ise en yaygını büyük şirketlerin müşteriye yardımcı olmak için kullandıkları ses alıcısı işlevidir.

İnsanlar sesli aramayı düşündüklerinde akla hitap eden şey akıllı telefon devi İPhone ve Siri’dir. Bir çalışmaya göre, 2017 yılında çok fazla sayıda Amerikalı en az ayda bir kere ses ile cihazlarını aktive etmiştir. Bu, pazarlama açısından artık gündemde olan bir arama yöntemi haline gelmiştir.

İnsanlar Sesli Aramayı Neden Kullanıyor

Sesli arama, internette aramanın neyle ilgili olduğunu eşleştirmek veya geliştirmek zorunda olduğu için bir ilerlemedir. Bu, kullanımlarının Google’ın yetenekleri ile uyumlu olduğundan emin olmak için büyük miktarda çaba harcandığı anlamına geliyor.

Çevrimiçi alışveriş hayatımızın büyük bir parçasıdır ve bu da ses alıcısının kullanıcının gereksinimlerini karşılamak zorunda olduğu yerdir. İngiltere’de 2017 yılında sadece tüm satın alımların %18’i çevrimiçi hale getirilmiştir. Bu da her türlü alışveriş talebinin sesli asistanlara entegre edildiği anlamına gelmektedir. Bunun üzerine de çalışmalar devam ediyor.

Google tüm sesli arama sorgularının %65’inin artık konuşma dilinde sunulduğunu bildirdi. Bu yüzden insanlar artık ‘internet üzerinden pazarlama tavsiyesi’ istemiyorlar, bunun yerine ‘internetten pazarlama tavsiyesi almak için en uygun yer neresi?’ diye soruyorlar.

İşletmelerin SEO taktikleri bunu dikkate almalı ve işinizin aranabileceği tüm farklı yolları düşünmesi gerekir. Sadece anahtar kelimeler değil, anahtar kelimelerin kullanıldığı arama yolları iyi bir şekilde tespit edilmelidir.

Bu Dijital Pazarlama İçin Ne Anlama Geliyor?

Birçokları için cevap sesli aramanın bizi nereye götüreceği konusunda gerçek anlamda bilinmemektedir. Yeniden ele alabileceğimiz bir şey, şu anki pazar alanını bozacak olmasıdır. Her şey SEO ve UX optimizasyonu etrafında toplanmış ama bazı durumlarda bunların modası geçebilecek gibi görünüyor. Bu yüzden Amazon Echo, Google Home ve diğer sesli asistanların geri kalanı üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Cihazların sorgulara yalnızca birkaç tane cevap vereceği bir gelecekte web’teki sıralama ve yerleştirme tamamen değişecek. Şirketinizin alakalı aramalarda görünmesini nasıl sağlayabilirsiniz? Şirketler ‘Google Advoice’ gelecekte sponsorlu arama sonuçlarına sahip olabilecekler mi? Bu soruların yanıtları henüz bilinmiyor ama İnternet kullanımı değişim hikayesi sürekli güncelleniyor. Sizler de bu pazarlama yenilikleri üzerinde sürekli çalışmalı ve araştırmalısınız.

Sesli Arama Dijital Pazarlamayı Nasıl Etkiliyor? İle Benzer Yazılar

hg

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

cpm-nedir-ve-nasil-hesaplanir

CPM Nedir CPM, “Cost Per Mille” (Bin Gösterim Başına Maliyet) anlamına gelir ve dijital reklamcılıkta sıklıkla kullanılan bir ölçüm birimidir. Bu terim, reklamverenin bir reklamın bin kez görüntülenmesi için ödediği maliyeti ifade eder. CPM, reklamverenlerin reklam kampanyalarının kapsamını ve etkinliğini

Eren Kartav

Blog (2)

Hemen çıkma oranı, web sitenizin performansını artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek için kritik bir faktörlerden birisidir. Bu blogda hemen çıkma oranının ne olduğunu neden önemli olduğunu ve bu oranı düşürmek için uygulanabilecek stratejilere değindik. Ayrıca bu blogda, Google Analytics’te hemen

Fatih Gültekin

loader