Mobil Uyumluluk İçin En İyi WordPress Eklentileri

webtures_blog_banner

Web sitenizi mobil uyumlu yapacak WordPress eklentileri ile çok daha iyi yönetme imkânına sahip olabilirsiniz. Bu eklentiler sayesinde herhangi bir web sitesi, çok daha erişilebilir hale getirilebilir ve web site kullanımı çok daha kolay ve rahat olabilir. WordPress eklentileri ile çok daha güçlü bir altyapı oluşturabilirsiniz. Blog, e-ticaret sitesi veya firma web sitesi gibi birbirinden farklı amaçlarda kullanılan sitelerin tamamı için ideal olan bu eklentilerle çok çeşitli alanlarda kusursuz bir sistem kurabilirsiniz. Sitenizi mobil uyumlu hale getirecek WordPress eklentilerine göz atalım.

JetPack

JetPack eklentisinin size sunduğu pek çok avantaj vardır. Öncelikle bu eklenti sayesinde web sitenizi çok daha güçlü ve her açıdan hazır bir hale getirebilirsiniz. 33 farklı özelliği ile dikkatleri üzerine çeken eklenti, özellikle web sitenizin mobil uyumlu bir tasarıma sahip olmasına ve WordPress mobil tema ile kullanıcılara ideal bir kullanıcı deneyimi sunmasına yardımcı olur. Bu sayede mobil cihazlar üzerinden web sitenizin kullanılabilirliği maksimum seviyeye çıkartır.

JetPack wordpress mobil tema

Buna ek olarak JetPack’in, WordPress mobil uyumlu tema özelliği bulunmaktadır. Eklentinin WordPress mobil tema özelliği ile cihazlar üzerinden web sitenizin görünümü çok daha ideal olur ve web sitenizde gezinmek sorunsuz hale gelecektir. Bu eklentiyle iletişim formu ve galeri gibi çeşitli özellikler de hizmetinize sunulur. Ayrıca CSS ve PHP gibi konularda bilgi sahibi olarak web sitesi temanızı özelleştirme ve WordPress mobil uyumlu tema özelliğine sahip olma imkanına sahip olursunuz.

Web sitenizin hızını artıran “Photon” özelliği ile büyük beğeni kazanan JetPack eklentisi, aynı zamanda Google+ ile direkt olarak entegrasyon olanağı sağlar. Bu da işlemlerinizin çok daha düzenli ve sistemli olmasına yardımcı olacaktır. Jetpack ile sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için buradan yükleyebilirsiniz.

WPTouch Mobile Plugin

Özellikle bloggerlar tarafından büyük rağbet gören WPTouch Mobile, tam anlamıyla mobil duyarlı bir eklenti olmasıyla bilinir. Web sitenizin hızını arttırmada diğer benzeri eklentilerden çok daha etkili olan bu eklenti, “Infinity Cache” özelliği ile adından sıklıkla bahsettiriyor. Bu özellik sayesinde mobil bellekleme olanağına sahip olacaksınız.

Ayrıca web sitenize eklemek istediğiniz resimleri CSS ile ölçeklendirebilirsiniz. Böylece eklenen bütün görselleri mobil taraf için optimize etmiş olursunuz. Bu eklenti sayesinde farklı uzantıları kullanabilir ve içeriklerin her birini mobil cihazlara uygun şekilde ayrı ayrı işleyebilirsiniz. Bu içeriklerin içerisine görselleri de dahil edebiliriz. Bu sayede bütün içeriklerin web sitesine eklenme süreci çok daha hızlı ve sorunsuz olacaktır.

WPTouch Mobile Plugin eklentisi

WPTouch Mobile Plugin WordPress eklentisi hem masaüstü hem de mobil cihazlar üzerinden web sitenize giriş yapan kullanıcılar için mükemmel bir deneyim sunacaktır. Çok sayıda çeşitli ek eklentilere de sahip olan bu WPTouch Mobile Plugin, web sitenize erişim sağlayan kullanıcıların cihazlarını belirler ve bu cihazların özelliklerine bağlı olarak bazı eklentilerin otomatik olarak devreye girmesini sağlar. WPTouch Mobile Plugin eklentisi ile sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için buradan yükleyebilirsiniz.

WP Mobile Detector

Web sitesi yöneticileri arasında vazgeçilmez bir araç olan WP Mobile Detector, kullanıcıların mobil cihazlar üzerinden web sitesine sorunsuz bir şekilde giriş yaptıklarından emin olmanıza yardımcı olur. Buna ek olarak, sunucuya gönderilen her bir isteğin mobil bir cihazdan mı, yoksa herhangi bir masaüstünden mi geldiğini anlamanıza olanak sağlayan WP Mobile Detector eklentisi, web sitenize giriş yapmak isteyen her bir internet kullanıcısının kullandığı cihazı otomatik olarak tespit eder ve WordPress mobil tema özelliği ile o cihaza en uygun web site temasını yükler. Bu sayede konuyla ilgili analiz sahibi olan web sitesi, aynı zamanda sayısız mobil cihazı destekleyecektir. Web sitesinde yer alan içeriklerin formatı ise anında kullanıcıların mobil cihazlarına uygun hale getirilir. Böylece kullanıcı deneyimini en ideal seviyede yakalamış olursunuz.

WordPress Mobile Pack

Eşsiz bir kullanıcı deneyimi için mükemmel bir WordPress eklentisi olan WordPress Mobile Pack, web sitenizin kalitesini bir üst seviyeye çıkarır. Web sitenizin bir uygulama gibi görünmesine olanak sağlayan bu eklenti, sitenizde yer alan her bir içeriğin kullanıcının cihazlarına uygun şekilde sunar. WordPress Mobile Pack eklentisinin en güzel özelliklerinden biri ise çoklu platform desteğidir. Bu sayede bütün içerikler platformlara özgü bir şekilde kullanıcılara sunmuş olursunuz. Duyarlı bir kullanıcı arayüzünün oluşumuna yardımcı olan eklenti, aynı zamanda altı arka plan kapağı sayesinde hazır WordPress mobil uyumlu tema ve gönderi senkronizasyonu gibi özellikleri ile herkesin ilgisini çekecektir. Web sitesi görünümünü özelleştirmeye yardımcı olan ve kullanılan WordPress mobil tema ile analiz araçlarını entegre edilebilme özelliğine sahip olan eklenti, tam ekran moduyla da büyük beğeni toplar. WordPress Mobile Pack 2.0 eklentisi WordPress’in 3.5 ve üzeri versiyonlarında çalıştığını unutmamalısınız. WordPress Mobile Pack eklentisi ile sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için buradan yükleyebilirsiniz.

WP Mobile Edition

Bazen duyarlı tasarımlar yerine tamamıyla mobil olarak düzenlenen web sitesi kullanmanız çok daha avantajlı olur. Bu tür durumlarda ise WP Mobile Edition WordPress eklentisi sizin için en ideal eklenti olacaktır. Bu eklentiyle, web sitenizi tamamıyla mobil versiyona dönüştürebilirsiniz. Hem Android, hem de iOS ve Windows işletim sistemlerini destekleyen bu WordPress eklentisi, bir mobil geçiş düğmesine sahiptir. Bu sayede sistem otomatik olarak kullanıcıların cihazlarını tespit eder ve her bir kullanıcıya masaüstü ya da mobil cihazlar kullanımına geçiş için seçenek sunar. Böylece kullanılan versiyona bağlı olarak kullanıcı deneyimi çok daha iyi hale getirilir.

WP Mobile Edition eklentisi

Özellikle mobil cihazlar için oluşturulan teması hızlı ve kolay yüklenen eklentinin sekiz farklı renk şeması mevcuttur. Ayrıca cihaz adaptasyonu olan eklentinin aynı zamanda akıllı formatlama ve tam yorum sistemi gibi özellikleri de bulunur. Bu kadar fonksiyonel olan eklentinin SEO uyumlu olması ise oldukça avantajlıdır. Site hızlandırma ve SEO eklentileri ile web sitenizi çok daha mükemmel bir seviyeye çıkaran bu eklenti, sizin için mükemmel bir tercih olacaktır. WP Mobile Edition eklentisini buradan yükleyebilirsiniz.

AppPresser

Web sitenize ait uygulamanın çok daha hızlı ve fonksiyonel olmasına yardımcı olan AppPresser eklentisi, kullanıcıların cihazları üzerinden kamera, kişiler ve daha fazlası gibi cihaz özelliklerine erişim sağlar. Böylece bir WordPress sitesinin ideal bir uygulama olarak kullanılmasına imkan verir. Bununla birlikte sadece bu eklenti ile web sitenizin uygulamasını oluşturmanız mümkün değildir.

AppPresser eklentisi

AppPresser eklentisiyle sadece uygulamanızın WordPress’e bağlamasını kolaylaştırırsınız. Bu nedenle öncelikle bir uygulama oluşturucusu ve web sitenizi uygulamaya dönüştürmelisiniz. Ardından ise bu eklenti ile uygulamanızı WordPress sitenize yüklemelisiniz. AppPresser WordPress eklentisini buradan yükleyebilirsiniz.

WordPress Eklentisi Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

WordPress eklentileri arasında sayısız seçenek mevcuttur. Bunların bazıları ücretli bazıları ise ücretsiz olarak sizlere sunulur. Bu nedenle web siteniz için WordPress eklentisi seçeceğiniz zaman pek çok şeye dikkat etmeniz gerekir. Bunlar kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  • Öncelikle WordPress tarafından incelenen eklentilerden birini tercih etmelisiniz.
  • Bazı WordPress eklentilerinin güncelleme sorunları bulunur. Bu nedenle düzenli olarak güncellenen eklentileri seçmelisiniz.
  • WordPress mobil uyumlu tema özelliği olan eklentiler eşsiz bir kullanıcı deneyimi için çok daha idealdir.
  • Var olan eksiklikleri düzeltebilmeniz ve web sitenizi geliştirebilmeniz için, destek geri bildirimleri kusursuz olan eklentilere yönelmelisiniz.
  • Web sitenizde mevcut olan eklentilerden biri ile çakışmayacak olan eklentileri tercih etmelisiniz.

Sitenizi mobil uyumlu hale getirecek WordPress eklentileri ve WordPress eklentisi seçerken dikkat edilmesi gerekenlere değindik.

Mobil Uyumluluk İçin En İyi WordPress Eklentileri İle Benzer Yazılar

index-nedir-nasil-alinir

  Web sitelerinin arama motorları tarafından taranarak, içeriklerinin bir dizine eklenmesi sürecine “index” denir. Bu süreç, sitenin arama motorlarında görünür olmasını sağlar ve kullanıcıların ilgili aramaları yaparken site içeriğine ulaşabilmesinin temelini oluşturur. Indexleme, arama motorlarının web sayfalarını keşfetmesi, analiz etmesi

Eren Kartav

Blog 1

Web siteniz  ile kitlenizi bir araya getirmek veya kitlenize ulaşabilmek için SEO mükemmel bir stratejidir. Her sene Google web sitelerdeki deneyimi arttırmak adına arama algoritmalarını güncellenmektedir. Sürekli güncellenen bir arama algoritmasında rakiplerinizle nasıl 2023 yılında baş edeceğinizi düşünüyorsanız yazımızın devamını

Tufan Acar

bvb

Dijital çağda işletmeler için çevrimiçi görünürlük hayati önem taşır. Özellikle yerel işletmeler, rekabetçi pazarda öne çıkmak için yenilikçi yöntemlere ihtiyaç duyarlar. Bu bağlamda, HARO (Help a Reporter Out) link building ve yerel SEO’nun entegrasyonu, işletmelerin yerel pazarda görünürlüklerini ve itibarlarını

Webtures

loader