302 Nedir? 302 Yönlendirmesi Nasıl Yapılır?

Farz edelim ki internet sitenizde bir güncelleme yapmak istiyorsunuz. Bu durumda size bir yönlendirme linki gerekir. Bu da “302 nedir” sorusunun cevabını daha önemli hale getirir. Peki, gerçekten 302 yönlendirme nedir?

302, internet sitelerinde bakım ya da bir değişiklik yapılması gerektiğinde kullanılan yönlendirmedir. Bu durumda kullanılamayan ya da ulaşılamayan bir link yerine geçici süreyle başka bir adrese yönlendirme yapılır.

Bu yeni link sayesinde gelen ziyaretçiler, sitenin kullanılmadığını düşünüp geri gitmez. Otomatik olarak yapılabilen bu yönlendirme, genellikle web sitesinin bakımı ya da yenilenmesi bitene kadar devam eder. Bu durumda

302 Nedir, Seo Çalışmalarını Nasıl Etkiler?

Normalde aktif ve arama motorlarınca indexlenmiş bir web sitesi, 302 yönlendirmede daha farklı bir durumda olacaktır. 302 nedir, sorusunun yanında bu nedenle “302 seo çalışmalarını nasıl etkiler?” sorusu da devreye girer.

Arama motorlarınca kabul görmüş ve takip edilen internet siteleri, 302 yönlendirme durumundayken takip edilmez. Bu durumda yine site adıyla arama yapan kişiler, web adresine ulaşabilirler. Ancak site için yapılan seo çalışmaları ve beraberinde gelen seo değeri, bu adrese ulaşmaz.

Geçici yönlendirme tercihi, genellikle sitelerin gerçek internet adreslerinden ayrılmayacakları durumlarda kullanılır. Site herhangi bir nedenle kapatılmadıysa ya da kullanılan alan adının süresi dolmadıysa 302 kullanımı, site trafiğinin akmasını sağlar. Böylece özellikle e-ticarette firmaların müşteri kaybetmesinin önüne geçilebilir.

302 Nedir, Nasıl Yapılır?

Yapılan geçici yönlendirmeler, site bakımı bittiğinde kalıcı yönlendirmeye dönüşür. 302 nedir, sorusu kadar nasıl yapıldığı konusu da merak edilir. Bunun için internet sitesinin alan adı ve sitenin taşınacak olan adresine bağlı bir link oluşturulur.

Bazen sitenin tamamı için yönlendirme sağlanabilirken bazen sadece bir sayfa için bu yönlendirme linki oluşturulabilir. Ancak her iki durumda da yazılım ve kodlama bilgisi gerekir. Yönlendirme linki için HTML kodlama kullanılabilir.

En kolay kodlama türlerinden biri olan HTML kodlama, site içi diğer düzenlemelerde de işe yarayabilir. Örneğin tasarım, tema ve sitenin ana görüntüsü üzerinde profesyonel değişiklik yapmak istendiğinde bu kodlama türü tercih edilir.  Her bir yönlendirme aşaması için farklı kodlama bilgisi gerektiği unutulmamalıdır.

Site içinde taşınması istenen farklı bölümler için birden çok kodlama türü bulunur. Bunlardan ikisi arasında javascript ve PHP yer alır. Bütün bu işlemler için firmaların anlaşmalı olduğu yazılım firmaları hizmet verir. Bunun yanında kendi bünyesinde yazılım birimi bulunan kurumsal firmalar, bakım ve güncelleme işlemlerini kendileri de yapabilir.

302 Nedir? 302 Yönlendirmesi Nasıl Yapılır? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

SEO çalışmaları uzun vadede etkisini gösteren ancak kalıcı bir çalışma türüdür. Arama motorlarında iyi bir performans sergileyebilmek için sitenizi SEO çalışmalarına hazırlamalısınız. Bunun için belli başlı çalışmalar yapmalı ve kriterlere dikkat etmelisiniz. Bu yazımızda sitenizi SEO çalışmalarına hazır hale getirmek

ismail-sagdic

İsmail Sağdıç

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader