Bedava Backlink Nasıl Alınır?

Günümüz teknoloji dünyasında firmaların büyük bir çoğunluğu e-ticaret alanına giriş yapmıştır. Bu alanda başarılı bir marka olabilmeleri için web sitelerinin arama motorlarında görünür olması gerekir. Bu nedenle birçok teknik kullanan firmalar, özellikle bedava backlink tekniğini sıklıkla kullanmaktadır.

Oldukça etkili ve ücretsiz olan bu teknik, başka sitelerin sayfalarından firmanın kendi web sitesinin linkinin yerleştirilmesi şeklinde olur. Böylece diğer sitelerde vakit geçiren kullanıcıların firmanın web sitesine geçişi sağlanır.

Diğer sitelerde yer alan bu bağlantılar doğal oldukları için başarılı sonuçların doğmasına yardımcı olur. Bu nedenle kaliteli backlink kullanılması ve bunların organik yani doğal olması gerekir. Aksi takdirde kullanılan kalitesiz backlinkler firmanın saygınlığına ve itibarına zarar verebilir.

Kaliteli Bedava Backlink Nasıl Oluşturulur?

Arama motoru sonuçlarına büyük faydası olan bedava backlink, günümüzde e-ticaret dünyasında oldukça popüler bir yöntemdir ve çok sayıda firma tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle backlink teklifiyle ortaya çıkan çok sayıda çeşitli firma türemiştir. Bu firmaların içerisinden kaliteli ve güvenilir olanların bulunması zor ve zahmetlidir. Bu nedenle iyi araştırılması gereken bir konudur.

Son zamanlarda backlink olarak genellikle tanıtım yazılarının kullanılması yaygınlaşmıştır. Neredeyse her web sitesinde bu tür backlinkler ile karşılaşılır. Bu nedenle adı bilinen, kullanıcıları tarafından beğenilen, internet dünyasında güvenilir etki bırakan platformlardan destek almak gerekir.

Ya da haber, blog ya da forum sitelerinde benzer içeriklerin olduğu yerlerde yorum yapılarak backlink kullanılabilir. Doğru yerde doğru şekilde uygulandığında firmaya büyük fayda sağlayacaktır.

Bedava Backlink Alınan Yerler

SEO çalışmaları içerisinde önemli bir yere sahip olan backlink, firmaların büyümesi adına büyük avantaj sağlamaktadır. Özellikle bedava backlink alınabilecek birçok güvenilir ve kaliteli web sitesi bulunmaktadır. Bunların başlıcaları şu şekildedir:

  • http://bumerang.hurriyet.com.tr/
  • http://yenidizin.com/
  • ly
  • SoundCloud
  • net
  • Turkcell Blog

Bu tür yerlerden alınan backlinkler kalitelidir ve arama motorları tarafından doğal olarak nitelendirilir. Böylece sitenin arama sonuçlarında üst sıralarda yer alması sağlanır.

Ayrıca içerik açısından firmanın ürün ve hizmetleri ile özdeşleşen bloglarda yorum yapılması ve backlink alınması faydalı olur. Backlink için paket teklifi sunan platformlardan ve sürekli backlink paylaşan sitelerden uzak durmak gerekir.

Forum sitelerinden web sitesine backlink alınırken belirli miktarın aşılmaması gerekir. Çünkü bu backlinkler doğal olarak nitelendirilmez ve belirli bir sayıyı aşınca arama motorları tarafından sitenin kalitesinde düşüş gerçekleştirilir. Aşırı backlink kullanımının da siteye zarar verileceği de unutulmamalıdır.

Bedava Backlink Nasıl Alınır? İle Benzer Yazılar

loader