Cloaking Nedir? Nasıl Yapılır?

Cloaking Nedir? sorusunun cevabı ise kısaca şu şekilde açıklanabilir; Bazı web siteleri arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alabilmek için uzun zamandır yaygın olarak kullanılan bir Black Hat SEO yöntemidir.

Kusursuz olarak görülen algoritmaların dahi bir kusuru ve açığı vardır. Arama motorlarının algoritmaları da buna dâhildir. Ne kadar gelişmiş ve ileri teknoloji olsa da, algoritma içerisinde muhakkak bazı açıklar vardır ve isteyen kişiler bu durumdan çıkar sağlayabilir.

Eski dönemlerde sıklıkla kullanılan Cloaking yöntemi, günümüzde nadiren kullanılmaktadır ve bu yöntemi kullanan web sitelerine ceza verilmektedir.

Cloaking Nasıl Yapılır?

Cloaking nedir, sorusuna en iyi cevap nasıl yapıldığına dair bilgi verilmesidir. Cloaking yönteminde arama motorlarının User Agent’ları yani bir nevi robotları web sitelerini tarar. Bazen robotlar tarama yapmak için siteye giriş yaptığında bambaşka ayrı bir sayfaya yönlendirilir. Böylece ortaya ziyaretçilerin göremediği ama arama motorlarının botları için oluşturulan sayfalar ortaya çıkar. İşte bu sayfalar için Cloaking yöntemi uygulanır.

Cloaking uygulanan sayfalarında ziyaretçilerin görmemesi nedeniyle tasarım kaygısı olmaz. Bu da sayfanın yüklenme hızını en üst düzeye çıkardığı için arama motorlarında en üst seviyeye çıkarılmasına yardımcı olur. Ayrıca bu tür sayfalarda gereksiz kod satırları yer almaz. Bu nedenle arama motorlarının botları Cloaking yöntemi ile oluşturulan sayfaları çok sever ve arama sonuçları listesinin en üst sıralarında yer alması için onay verir.

Bir süre sonra Google, Yandex, Bing gibi birçok arama motoru bu durumun farkına vararak Cloaking yöntemini engelleyici cezalar koymuştur.

Günümüzde Cloaking Hala Yapılıyor Mu?

Gizlenme olarak bilinen Cloaking yöntemi günümüzde isteyen kişiler tarafından kolaylıkla yapılabilecek bir yöntemdir. Bununla birlikte gelişmiş arama motorları Cloaking yöntemi ile gizlenen sayfalarla ilgili çok katı cezalar uygulamaktadır. Bu nedenle uzak durulması mantıklıdır.

Cloaking nedir, sorusuna en iyi şekilde cevap vermeye çalışırken, eskiden oldukça popüler olan bu yöntemin şimdilerde nadiren kullanıldığını belirtmek gerekir. Arama motorları tarafından belirlenmesi oldukça basittir. Bu nedenle ağır cezalardan kaçınmak için Cloaking yönteminden uzak durulmalıdır.

Arama motoru tarafından farkına varılan bu tür sayfalar hemen arama motoru listesinden çıkarılır. Zaten bu tür sitelerin ziyaretçi talebi yoktur. Bunlar sadece arama motorundan üst sıralarda görünmeyi amaçlar. Bu tür bir web sitesi ile karşılaşıldığında Google arama motoruna şikayet sayfası oluşturulması yeterlidir.

Cloaking Nedir? Nasıl Yapılır? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Bir sitesi olan hemen hemen çoğu kişi SEO ile ilgileniyor, kendi çabaları ile bir şekilde SEO yapmaya çalışıyor. Peki ne kadar doğru yapıyor? Çoğu kişi her şeyi doğru yaptığını ve birçok backlink aldığını söylüyor. Fakat yine de sitelerine beklenen trafiği

webtures

Webtures

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader