E-ticaret Alan Adı Seçimi

Domain olarak da adlandırılan alan adı, dijital dünyada kelimeler ve rakamlar aracılığıyla web sitelerine verilen isimlerdir. Tescil edilerek alınan bu isimler kimlik görevi görmektedir ve her web sitesinin alması gereken bir isimdir.

E-ticaret alan adı firmanın kimliğini doğrudan yansıtan bir araç olduğu için özenle ve dikkatle seçilmelidir. Bu isimlerin akılda kalıcı ve anlaşılır olması gerekir.  Ayrıca isme bakıldığında platformun hangi alanda ticari faaliyetlerini yürüttüğü açık ve net olmalıdır.

Alan adı alınırken uzun, karmaşık ve anlamsız isimler seçilmemelidir. Uzun soluklu sorunsuzca kullanılabilecek ve tüketicileri cezp edecek alan adlarının alınması önemlidir.

E Ticaret Alan Adının Uzantısı Seçilirken Bilinmesi Gerekenler

E-ticaret alan adı seçimi oldukça hassas ve dikkat gerektiren bir aşamadır. Bu nedenle birçok konuda detaylara özen gösterilerek hareket edilmelidir. Tabi bu alan adlarının bir de uzantıları mevcuttur. En sık kullanılan uzantılar şu şekildedir;

  • .com
  • .com.tr
  • .net
  • .org

Alan adı uzantısı seçimi de alan adı kadar önemli bir adımdır. İnsanların aklında kalıcı olabilmesi için en ideal alan adı uzantısının seçilmesi gerekir.

Ülkemizde en çok kullanılan uzantı .com şeklindedir. Bu nedenle internet kullanıcıları web sitelerine giriş yapacağı zaman ilk olarak uzantıyı .com olarak yazar.

Unutulmaması gereken bir husus da com.tr uzantısını alan firmalara kesinlikle aynı alan adının .com uzantılı olanını da almaları tavsiye edilir. Çünkü başka biri tarafından bu uzantı alındığında tüketiciler yanlışlıkla .com uzantılı web adresine erişim sağlayabilir. Bu da tüketicilerin vaktini alan ve onlara yorucu gelen bir süreçtir. Ayrıca firmanın itibarı da zedelenebilir.

Ülkemizde sıklıkla tercih edilen diğer bir uzantı ise .net şeklindedir. Akılda kalıcılığı yüksek olduğu için tercih edilen bu uzantı, birçok ticari web sitesi için de idealdir.

E Ticaret Alan Adı Nasıl Olmalıdır?

E-ticaret alan adı seçiminde bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Bunların başında alan adının rahatlıkla okunabilmesi ve yazılabilmesi gelir. Böylece tüketiciler herhangi bir sorun yaşamadan arama motorunda siteye erişim sağlayabilir.

Ayrıca akılda kalıcılığı yüksek olan alan adının kullanılması önemlidir. Bu sayede herhangi bir şeye ihtiyacı olan tüketicinin aklına ilk olarak firmanın web sitesi gelir. Bir alan adının uzun olmaması gerekir ve en fazla 12 karakterden oluşmalıdır.

E-ticaret Alan Adı Seçimi İle Benzer Yazılar

Blog 1

E-ticaret siteleri için domain seçimi, markanın çevrimiçi kimliğini belirler ve ilk izlenim açısından kritik bir öneme sahiptir. İyi bir domain, siteyi kolayca hatırlanır kılar ve potansiyel müşterilerin siteye erişimini kolaylaştırır. Ayrıca, doğru domain seçimi, arama motoru optimizasyonu (SEO) açısından da

gizemsayan

Gizem Sayan

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader