E-Ticaret Instagram

Sosyal medya kanallarının markalar açısından önemi büyük. İster büyük ister küçük ölçekli bir işletme olsun sosyal medyayı ne kadar iyi kullanırsa o kadar başarılı oluyor. Instagram sosyal medya kanalları arasında en etkilisi diyebiliriz. Çünkü görselin etkisi her zaman çok daha farklıdır.

Tüketiciler için görsel üzerinden ürüne gitmek her zaman daha avantajlıdır. Instagramda milyonlarca potansiyel müşteriyle bağ kurmak mümkün. Kaliteli içeriklerle marka değerini arttırabilirsiniz. E-Ticaret Instagram olanaklarını çok iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor.

Sosyal medyada hızlı yayılan içerikler ürün satışlarını arttırıyor. İlgi çekici görsellerle kullanıcıları etkileyebilirsiniz. Instagramda aktif olan işletmeler her zaman kendilerini ve ürünlerini hatırlattıklarından daha başarılı oluyorlar.

E Ticarette Instagram Nasıl Kullanılır?

E-ticaret için Instagram adeta bir hazinedir diyebiliriz. En hızlı en kolay şekilde reklam yapmanın fırsatını sunar. Instagramda işletmenizin bir profili olabilir. Yani burada da her zaman açık olan bir mağazaya sahip olabilirsiniz.

Ürün ve hizmetlerinizi tanıtabilir, marka değerinizi arttırabilirsiniz. Instagram işletme profili özelliğini kullanarak Instagramdan satış yapabilirsiniz. Kişisel profilden farklı olan işletme profili ürün satışına izin veriyor. Instagram ayarlar bölümünde yer alan İşletme Profiline Geç bölümünden kolaylıkla işletme profiline geçiş yapabiliyorsunuz.

Kullanıcılar bu profil sayesinde iletişim bilgilerinize de kolaylıkla ulaşabiliyor. Yani Instagramda işletme açmış oluyorsunuz. Kişisel profilden daha ciddi ve güvenilir olan işletme profili sayesinde potansiyel müşterilerin Instagram üzerinden ürünlerinizi satın almasını sağlayabilirsiniz. E ticaret Instagram olanaklarından en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

E-Ticaret Sitenize Instagram Üzerinden Trafik Sağlayın

Instagram hesabının sürekli güncel ve etkileyici paylaşımlar yapıyor olması lazım. Daha çok insana ulaşmak için çok sayıda takipçisi olan fenomenlerden yararlanabilirsin. Instagram hesabın web sitene doğrudan işaret edecek paylaşımlarla dolu olmalı. Tanıtımını yaptığın ürünleri bir pazarlamacı gibi değil de daha samimi paylaşımlarla sunmalısın.

Profesyonel çekimler değil samimi ve amatör fotoğraflar paylaşmalısın. Dikkat çekmek bizim kilit cümlemiz. Ne kadar çok insanın dikkatini çeker ve merak uyandırırsan web siten de o kadar hareketlenir. Direkt reklam yapıyor gibi görünmek itici olur. Her zaman samimi ve özel paylaşımlarda bulunmalısın. Bunu paylaşanın web sitesine de bir bakalım dedirtecek paylaşımlar olmalı. Doğrudan yönlendirme her zaman iticidir. İnsanlar sosyal medyada samimi ve güvenilir paylaşımlara önem veriyor. Paylaştığın fotoğraflar ilgi çekici olmalı ve seni merak etmeliler. E ticaret Instagram desteğini en iyi şekilde değerlendirmelisin. Instagram hesabın senin ve işlerinin aynasıdır.

Instagram’ı E-Ticaret için Etkin Kullanmak

E-Ticaretin en büyük trafik kaynaklarından biri olan sosyal medyanın, yine en etkili iletişimlerinden biri şüphesiz ki instagram. Kullanıcı segmentasyonu ve yaş aralığı ele alındığı zaman ortak hazırlanan bir pazarlama da instagram çok iyi dönüşler yapılabiliyor. E hal böyle olunca sosyal medya üzerinde e-ticarete çok fazla ilgi artıyor. Bunun derecesi çok önemli. Bu yüzden nasıl etkin olmalıyız?

Instagramdan reklam vermeden önce neler yapılmalıdır?

Birçok kurumsal markalar başta olmak üzere sosyal medya yönetimlerinde ele alınan instagram çok genç ve araştırmacı kitleye sahip. Bunun hem avantajı hem de dezavantajı vardır. Örnek olarak reklam çıktığınızda sizi takip eden kişiler hemen bir web sayfanız var mı diye bakacaktır. Buradan çıkacak ilk derslerden biri web sayfanızın güzel, oturaklı ve canlı olması gerekiyor. Bir çok ülkede web sayfası olmadan iş görüşmeleri dahil yapılmamaktadır. Bunu da not geçelim J
Instagram ve E-Ticaret Sayfanız aynı değerleri taşımalı.
Ortak dil çok önemlidir. Daha post kalitesine girmeden yolun çok başında ne kadar bir işgücü gerektiğini göstermek için detaylı anlatma isteği hissettik… Instagram ile web sayfanız benzer tasarım öğelerine sahip olmalıdır.

  1. İndirim oranları
  2. İndirim Sealleri ( Patlangaçları )
  3. Ortak Sloganlar

360 derece yakaladığımız bu iletişim dili ile hem paylaşımların kalitesini hem de markamıza olan iletişim gücünü arttırmış oluruz. E-Ticaret için çok gerekli olan bir diğer iletişim modeli ise postlarda kullanılması gereken lifestyle tasarımlar. Gerçeklik ögeleri fazla olan tüm postlarda oldukça fazla dönüşümler elde ediliyor. Yani sadece text ile yazılan post ile görselli ve bir hikayeyi anlatan post arasında oldukça yüksek etkileşimler görünüyor.

Daha Farklı Neler Olabilir?

Oyunlaştırma dediğimiz yöntemlerde instagramı e-ticaret üzerinde etkili kullanma metotlarındandır. Takipçileriniz ile sürekli bir oyunlaştırılmış postlar ile iletişime geçmek hem vurgulanan ürünlerde hem de sosyal medyanız üzerinde kalıcı etkiler ve sayfanıza gelen yüksek trafiklere olanak sağlıyor.

Sitenize gelen sosyal medya trafiği birçok organik sonuçlara göre daha kalitelidir diyebiliriz. Özellikle postlardan gelen tükeciler, e-ticarette mutlaka satış ile ayrılıyor. Haliyle postlarda kullanılan oyun dili, kurumsal yaklaşımlar bir kez daha önem kazanıyor.

Markaların faydalı olması çok önemlidir. Bireysel iletişime çokça alıştığımız bu süreçlerde faydalı bilgiler paylaşımları, ürünlerin faydası veya markanızın sunduğu faydalı bilgiler yine etkileşimi yüksek tutuyor. Konuyla ilgili görsel ve faydası açıklanan postlar, dönüşümleri yine yüksek olan post türlerindendir.

Sürekli bir dönen çember düşünecek olursanız, e-ticaretinizi destekleyen birçok post bol trafik ve bol etkileşim anlamı taşıyacaktır.

Instagramı Satış Kanal Olarak Görebilir miyiz?

Oldukça sık duyduğumuz konulardan biri de bu soru olduğu için bu yazımıza eklemek istedik. Dijitalin hayatımıza çok büyük etkisi olduğunun farkındayız ve bunun en büyük temel iletişimlerinden biri de sosyal medyalarımız. Sosyal medyalar erişemediğimiz tüm noktalara erişebilme yeteneği sunduğu için telefonu elinize aldığınızda bir nevi başaramayacak şeylerin kalmadığını ön görebiliyorsunuz. Bu da psikolojik olarak satın alma eğilimini artırıyor.

Akabinde doğru yapılan bir pazarlama ile sosyal medya üzerinde çok rahatlıkla satışınızı yapabilirsiniz. Buranın en doğru mesajı ise sosyal medyadan e-ticaretinize müşteri çekmek olsun. Direkt buradan gelen müşteriniz satışa dönüşecektir. Instagram reklamlarında doğru segmente edilmiş ögeler ile bu daha da mümkündür. Bu da reklamların gelişi güzel yapılmaması gerektiğini hatırlatıyor.

Rastgele çıktığımız reklamlar ve buradan gelen trafikler sadece kuru gürültü dediğimiz sürece maruz kalıyor :)  Buna neden olmamak için reklam verirken postlara çalıştığımız gibi reklamlar içinde çalışmak gerekiyor.

Düzenli Post Çıkmamız Gerekiyor mu?

Evet, bazen günde 2 adet post çıkmakta gerekebilir. Yukarıda bahsettiğimiz doğru iletişimde böyle faydalı içerikler sunduğunuz sürece adeti arttırabilirsiniz. Eğer ürün ile ilgili bir post ise mutlaka CTA kullanmalı, ürünlere veya o sayfaya geçmesi gerektiğini hatırlatmalıyız.

Ayrıca özel gün, ya da yas gibi günlerde ortak hareket etmeyi ihmal etmeyin. E-ticaret müşterileri farkındalığı çok yüksektir. Eğer sizin es geçtiğiniz bir özel gün, sosyal medya kullanıcısı için çok önemli olabilir. Bu yüzden tarafsız yönünüzü ve hassas noktaları atlamamayı planlayın.

Etkileşim dolu günler diliyoruz.

E-Ticaret Sektöründe Pinterest ve Instagram

Sosyal fotoğraf paylaşma mecraları olan Pinterest ve Instagram, ülkemizde de kullanım ağını giderek genişleten yükselen değerler olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür sitelerde de kurumsal profilinizi oluşturmak, takipçilerinizle iletişim halinde kalmak ve sanal alem üzerinden satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerin fotoğraflarını paylaşmak daha geniş bir müşteri ağına hitap etmenizi sağlayabilir.

Giyim Sektöründe

Özellikle giyim sektöründe faaliyet gösteren yabancı e-ticaret firmaları bilhassa Pinterest’i bu amaçla oldukça etkin bir şekilde kullanıyorlar. Profilinizi yönetmeye başladıktan sonra sitenizde var olan ürün sayfalarını kullanıcıların kolayca Pinterest’e gönderebilmeleri için “Pin it” butonunu sayfalarınızda kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda Pinterest ve Instagram’a ürün görsellerini yüklerken sitenizin adının yer aldığı filigranları da fotoğraflara yerleştirebilirsiniz. Yüklenen fotoğraflara etiket de tanımlayabileceğiniz bu sosyal ağlarda başarılı bir şekilde etiketleme yapabilirseniz, çok kolay bir şekilde daha fazla müşteri elde edebilirsiniz.

E-Ticaret Siteleri İçin İdeal Instagram Yönetimi

2010 yılında kurulan Instagram, akıllı telefonların yaygınlaşması ile hayatımıza hızlı bir giriş yaptı. Öyle ki 2016 yılı itibariyle tam 400 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına sahip. Buna karşılık 2006 yılında kurulan ve dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan Twitter ‘ın aktif kullanıcı sayısı 350 milyon. Yani 6 yılda, 10 yıllık Twitter ‘ı geride bırakmış durumda. Üstelik sadece mobil cihazlardan kullanıma izin veriyor olmasını da unutmamak gerek.

Elbette Instagram ‘ın bu başarısında dünyanın en büyük sosyal medya sitesi olan Facebook ‘unda payı büyük. Zira 2012 yılında Facebook, Instagram ‘ı 1 milyar dolara satın aldığında, Intagram ‘ın kullanıcı sayısı 60 milyondu. Aradan geçen 4 yılda Facebook bu sayıyı 7 ‘ye katladı.

Peki günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram ‘da E-Ticaret siteleri nasıl bir yönetim yapmalı, buna bakalım…

Profil Sayfanızı Düzenleyin

Intagram ‘ın E-Ticaret ve web sitesi sahipleri için hiç şüphesiz en büyük sorunu, paylaşımlara eklenen linklere tıklanma imkanı vermemesi. Fakat bu eksiği azda olsa profil sayfasına web sitesinin linkini ekleme imkanı sunarak telafi ediyor diyebiliriz. Dolayısıyla profil sayfanızda web sitenizin bağlantısını ekleme imkanını mutlaka kullanmalısınız.

Bunun yanı sıra, kısa, öz ve açıklayıcı bir metin yazma imkanı da sunuyor. Burada da kısa sloganınıza ve iletişim bilgilerinize yer vermeniz, hem güven hemde kişilerin sizlerle iletişim kurmasını sağlayacaktır.

Hashtag Kullanımı

Paylaşımlarınızın başka kullanıcılar tarafından görünmesini sağlamanın en etkili yolu hashtag kullanımıdır. Çünkü Instagram ‘da kişiler hashtagler üzerinden başkalarının paylaşımına ulaşırlar.

Hashtag kullanımı konusunda da dikkat edilmesi en temel kural, kullanacağınız hashtaglerin paylaşımınızla alakalı olmasıdır. Aynı zamanda hashtag yazma esnasında, o hashtage dair kaç kez paylaşım yapıldığını görme imkanına sahipsiniz. Bu sayede en popüler hashtagleri paylaşımınıza ekleme imkanınız bulunmaktadır.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken unsur ise Instagram ‘ın bir paylaşımda 30’dan fazla hashtag kullanımına izin vermemesi. Yani siz paylaşımınızın olabildiğince çok kişiye ulaşması için paylaşımınızı hashtag ile doldurmanız durumunda, hiç hashtag eklememişsiniz gibi paylaşılacak ve bütün emekleriniz boşa gidecektir.

Hashtag kullanımı konusunda biz Türk kullanıcılar içinde dikkat edilmesi gereken bir dezavantaj var. Söz konusu dezavantaj Türkçe karakterler ile alakalı. Intagram bazı Türkçe karakterli hashtagleri maalesef listelemiyor. Örneğin #alışveriş şeklinde bir hashtag kullanmanız durumunda bu hiç bir işe yaramayacaktır. Bu nedenle #alisveris şeklinde bir hashtag kullanılması daha ideal olacaktır.

Popüler hashtagler hem avantaj hemde dezavantaj sunuyor. Avantajı, elbette o hashtag ile ilgilenen çok fazla kişinin olması. Dezavantajı ise, yaptığınız paylaşımın dakikalar içinde kaybolması. Bu nedenle popüler hashtaglerin yanı sıra nadir kullanılan hashtaglere de yer vermeniz faydalı olacaktır.

Sadece Paylaşmayın

Instagram ‘da kişiler tarafından fark edilmek için sadece paylaşım yapmanız kişilerin sizi fark etmesini zorlaştırır. Bu nedenle sizin kendinizi fark ettirmeniz gereklidir. Kendinizi fark ettirmek için başkalarının resimlerine yorumlar yapabilir ve beğeniler bırakabilirsiniz.

Elbette bıraktığınız yorumlar, E-Ticaret sitenizin tanıtımına dair olduğunda bu büyük ihtimalle sempatiden çok antipatiye neden olacaktır. Bu nedenle sadece paylaşıma yönelik, paylaşım sahibinin beğenisini kazanacak bir yorum yapmanız, paylaşım sahibinin sizin profilinizi ziyaret etmesini ve takip etmesini sağlayabilir. Aynı şekilde paylaşımlara beğeni bırakmanızda fark edilmeniz açısından etkili olacaktır.

Paylaşımlarınızda Filtre Kullanın

Instagram ‘da paylaşımların ilgi çekmesi tamamen görselin kalitesine bağlıdır. Eğer Intagram ‘da paylaşacağınız resim profesyonel bir resim düzenleme aracıyla paylaşıma hazırlanmadıysa bu sorunu Instagram ‘ın filtre seçenekleri ile minimuma indirebilirsiniz. Bu sayede paylaşımlarınızın görsel kusurları çok daha az göze batacak ve daha fazla beğeniye sahip olacaktır.

Günde 1-2 Paylaşım

Instagram ‘da bir çok kullanıcı zaman tünelinde takip ettikleri kişilerin paylaşımlarına bakmak ister. Zaman tünelinde sürekli sizin yaptığınız paylaşımları görürse, bundan büyük olasılıkla sıkılacak, başka paylaşımları görmesine engel olduğunuz için büyük olasılıkla sizi takip etmeyi bırakacaktır. Bu nedenle günde 1-2 paylaşım yapılması idealdir.

İletişime Teşvik Edin

Instagram ‘ın E-Ticaret siteleri açısından bir diğer güzel özelliği kişilerle özel mesaj vesilesiyle rahatlıkla iletişim kurulmasına imkan tanımasıdır. Satmakta olduğunuz ürünlerin görsellerini paylaşırken, aynı zamanda paylaşım mesajınızda kişileri sizinle iletişime geçmeye teşvik edebilirsiniz. Bu sayede kişilerin ürünü satın almak için ikna etmeniz daha kolay hale gelecektir.

SONUÇ

Instagram, aktif kullanıcı sayısı ve görsel odaklı bir sosyal medya platformu olması nedeniyle E-Ticaret siteleri için son derece ideal bir sosyal medya tanıtım platformudur. Hatta bir çok bireysel satış yapan kişi, Instagram ‘ın bu imkanını kullanarak ciddi satış rakamlarına ulaşmayı başarmıştır. Potansiyeli yüksek olan Instagram ‘ı etkili bir şekilde kullanmanız, satışlarınıza ciddi katkılar sağlayacaktır.

E-Ticaret Instagram İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Alışveriş yapmanın en kolay yolu günümüzde e-ticaret ile yapılan alışverişlerdir. Birçok ürün seçeneği ve bu ürünleri diğer markalar ile karşılaştırmadaki kolaylıklar ve çeşitli taksitli ödeme seçenekleri ile insanları e-ticareti tercih etmelerine neden olmuştur. Bu kadar sık kullanılan e ticarette dikkat

webtures

Webtures

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

webtures_blog_banner

Teknoloji ve yapay zeka alanında yaşanan hızlı gelişmeler, kişiselleştirilmiş çözümlere olan ihtiyacı arttırmıştır. ChatGPT, bu ihtiyaca yanıt veren önemli araçlardan biridir. Bu yazımızda, ChatGPT ile kişiselleştirilmiş yapay zeka oluşturma sürecini detaylı bir şekilde ele alacağız. Yapay Zeka ve ChatGPT’nin Temelleri

loader