E-Ticaret Sitesi Açmak

E-Ticaret Sitesi ile internet üzerinden pazarlama ve satış yapan markalar hem daha büyük bir kitleye erişim sağlar hem de 7/24 açık olan bir şubeye sahip olur. İnternet ortamında belirli platformlar üzerinden insanlara gerçek ya da sanal ürünlerin para karşılığında satılması işlemi olarak tanımlanan e-ticaret sitesinin kullanımı günümüzde oldukça yaygın hale gelmiştir.

Kısacası ticaretin dijital alana taşınması olarak adlandırabileceğimiz bu işlem için, öncelikle bir web sitesi kurulur. Bu web sitesi üzerinde ise sanal mağazalar veya sanal alışveriş merkezleri oluşturulur.

E Ticaret Sitesi Çalışma Prensibi

Müşteriler e ticaret sitesi üzerinden birçok mağazayı gezerek istedikleri ürünü para karşılığında tek tuş ile alır ve satın aldıkları ürünün adrese teslim edilmesini talep eder.

Bu tür bir e ticaret sitesinin;

  • Ürünün satın alma veya satma faaliyetini gerçekleştirme,
  • Sunulan ürün için talep yaratma amacıyla pazarlama stratejilerini oluşturma ve uygulama,
  • Satışın bütün aşamalarında müşteri desteği verme,
  • Ticari kurumlar ile müşteriler arasında ticari ve lojistik iletişimi sağlama gibi birçok görevi vardır.

Böylece satışın tüm evrelerinin kolaylaştırılması sağlanmaktadır. Bu tür platformlara;

  • Hepsi burada,
  • N11,
  • Gittigidiyor gibi e ticaret siteleri örnek verilebilir.

E Ticaret Sitesinin Avantajları

İnternet kullanımının yayılması ile ortaya çıkan ve hem müşteri hem firmalar için oldukça faydalı olan e ticaret sitesi, her geçen gün daha da popüler hale gelmektedir. Bu tür platformların sunduğu avantajlar ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Markaların internet ortamında 7/24 açık olan bir şubesi bulunur. Böylece müşterilerle her daim etkileşim kolaylıkla sağlanır.
  • Elektronik ortamda gerçekleştirilen işlemler oldukça hızlıdır. Böylece zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlanır.
  • E ticaret sitelerine gelen müşterilere çok sayıda çeşitli ürün sunulur. Böylece çok daha fazla ürün seçeneğine sahip olan müşteriler ürün aramak için zaman kaybı yaşamaz.
  • Sanal mağazalar markaların maddi yükünü azaltarak elde edilen kazancın daha yüksek olmasına olanak sağlar.
  • Ayrıca firmaların büyük bir ofise ihtiyacı olmadan internet üzerinde mağaza kurmasına imkan tanır. Bu da maliyetin düşmesine zemin hazırlar.
  • Bu tür platformlarda ürünü kullanan kişilerin yaptığı olumlu ya da olumsuz yorumlar bulunduğu için, ürünlerle ilgili daha net ve gerçekçi bilgilere erişim mümkündür.

Kısacası e ticaret siteleri hem satıcılar hem de alıcılar için oldukça avantajlıdır. Bu nedenle her geçen gün bu tür platformların sayısında büyük artış görülmektedir.

E-Ticaret Sitesi Açmak İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Geleneksel ticarette olduğu gibi, E-Ticaret üzerinde niş sektörler bulunmaktadır. Bu konuda iyice yapılacak bir araştırma ile iyi bir niş ürünleri bulunabilir ve satışı konusunda çok kısa sürelerde iyi ivmeler yakalanabilir. Niş ürün gruplarında temel olan bilgi ise ürünlerin sade olması

webtures

Webtures

Blog (1)

Yapay zeka (YZ), içerik üretim süreçlerini kökten değiştirmekte ve yazarlara, editörlere ve içerik üreticilerine yeni imkanlar sunmaktadır. Geleneksel yazım yöntemlerine oranla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde içerik üreten yapay zeka araçları, dil yapısını anlama ve metin üretme konusunda

tufan-acar

Tufan Acar

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

loader