Engagement Rate Nedir?

Engagement rate nedir? “etkileşim oranı” anlamına gelmektedir. Sanal ortamda, bir içerik ya da dijital bir ürünün hedef kitleye ulaştırılması sonucunda ne kadar etkileşim sağlandığını ifade eder.

Etkileşim oranının belirlenmesinde birçok kriter baz alınır. Bu kriterler, ilgili ürünün ya da içeriğin çeşidine göre de farklılık gösterebilmektedir. Ancak temel olarak; yorum, beğeni, takipçi sayısı, gönderi sayısı gibi veriler dikkate alınır.

Bir facebook sayfası için etkileşim oranı formülü şu şekildedir:  (beğeni sayısı + yorum sayısı + paylaşım sayısı) / içerik sayısı / takipçi sayısı

Bu veriler dikkate alındığında diğer dijital platformlar ya da dijital bir ürün için de etkileşim oranı ne kadar olduğu belirlenebilir.

Etkileşim Oranı Neden Önemlidir?

Etkileşim oranı yani engagement rate değeri önemlidir çünkü bu değer sayesinde, ilgili projede yapılan geliştirmelerin ne kadar başarılı olduğunu anlamak mümkün olur.

Örneğin bir facebook sayfasında girilen yeni gönderiler, önceki duruma kıyasla ne kadar ne kadar verimlilik sağladığı anlaşılabilir. Etkileşim oranı sayesinde yeni planlamalar yapabilmek de mümkün olur. Çünkü etkileşim oranını arttıran koşullar dikkate alınarak, sonraki adımlarda da aynı ya da benzer koşullar sağlanarak, daha da fazla etkileşim elde edilmiş olur.

Sonuç olarak etkileşim oranı, önemli bir veridir. Bu verinin doğru bir bakış açısı ile analiz edilmesi, ilgili sosyal medya sayfasının ya da dijital ürünün uzun vadede hedef kitleye daha fazla ulaşmasını sağlayacaktır.

Bu durum aynı zamanda ticari açıdan; potansiyel müşterilerin elde edilmesi ve müşteriye dönüştürülmesi anlamına gelir.

Etkileşim Oranı Nasıl Arttırılır?

Etkileşim oranının arttırılması için öncelikli olarak ne tür bir dijital ürün ya da hangi sosyal medya sayfası için çalışma yapılacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Bu sayede imkanlar belirlenir ve bu imkanlar doğrultusunda geliştirmeler yapılarak, etkileşim oranı arttırılabilir.

Örneğin bir facebook sayfasının etkileşim oranının arttırılması amaçlandığında; görsel kullanımı, yazı üslubu, anketler, içerik paylaşım zamanı, soru-cevap gibi etkileşim kriterleri etkileşim oranını arttırabilecek temel unsurlar arasındadır.

Etkileşim oranı artmaya başlandığında hedef kitlenin potansiyel müşteri olarak değerlendirilmesi durumunda, müşteriye dönüşme oranı da aynı ölçekte artış gösterecektir ki bu e-ticaret çalışmalarında önemli bir gelişmedir.

Engagement Rate Nedir? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

1-Doğru İçerikler Üret Facebook İstatistikten “Gönderi Türlerini” inceleyerek en çok erişim ve etkileşim almış gönderi türlerini belirleyin. İçeriklerinizi bu veriler doğrultusunda oluşturun. Paylaşacağınız içerikleri en çok etkileşim alan gönderi türlerine göre uyarlayın. Örneğin: Sayfanızda en çok video içerikler etkileşim almışsa

tolgahan-oz

Tolgahan Öz

Blog (1)

Yapay zeka (YZ), içerik üretim süreçlerini kökten değiştirmekte ve yazarlara, editörlere ve içerik üreticilerine yeni imkanlar sunmaktadır. Geleneksel yazım yöntemlerine oranla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde içerik üreten yapay zeka araçları, dil yapısını anlama ve metin üretme konusunda

tufan-acar

Tufan Acar

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

loader