Facebook Delivery Insights

Facebook kullanıcı deneyimi konusunda sürekli çalışmalar yapıyor. Pazarlama sektörü için de yenilikçi yaklaşımlar sunuyor. Facebook Delivery Insights Yayın Durumu istatistikleri olarak Türkçe ifadesi olan yepyeni bir performans ölçüm aracı.

Facebook’ta reklam yayınlayan herkes bu aracı kullanarak reklamlarının değerini ölçebiliyor. Reklamların pazarda nasıl bir performans gösterdiğini anlamanızı sağlayan bu özellik hedeflenen kitle hacmine ulaşmak için mükemmel bir araç oluyor.

Hangi reklamlar yayınlama eşiğinin altında kalıyor hangi reklamlar yayınlama eşiğinin üstünde bu özellik sayesinde görmek mümkün olacak. Reklam yayınların çok daha iyileştirilmiş kampanyalar düzenlemesi bu sayede mümkün olurken istenen hedef kitleyle eşleştirmeler de yapılabilecek.

Facebook Delivery Insights İle Reklam Analizi Nasıl Yapılıyor

Yayın istatistikleri reklam yayını ile ilgili ölçümleri, Pazar yeri dinamiklerini ve bu ikisi arasındaki ilişkiyi gösteren bir panodur. Reklam analizini kullanabilmek için en az 5 gündür yayında olan, en az 500 tıklama almış reklam setiniz olmalıdır.

Facebook Delivery Insights ile analiz yapmak için iki seçenek var. Reklam Yöneticisi ya da İşletme Bildirimi alanlarından bu özelliğe ulaşmak mümkün. Reklam Yöneticisi bölümünden Yayın sütununun üzerine gelerek “Yayın İstatistiklerini Gör” bağlantısını tıkladığınızda istatistikleri görebilirsiniz. İşletme Bildirimi ise facebook tarafından gönderilen bir bildirimdir.

Reklam setindeki performans değişikliklerini bildirir. İki şekilde de istatistikleri görmeniz mümkündür. Günlük dalgalanmalar değil anlamlı performans değişikliklerini görmenize yardımcı olan bir analiz biçimidir. Yayın istatistikleri sadece reklam setinin performansını gösterir. Kampanya ve reklamın genel performansını göstermez. Bu özelliği kullanmak oldukça basittir. İstediğiniz zaman Reklam Yöneticisi bölümünden bu istatistiklere ulaşabilirsiniz.

Facebook Delivery Insights Avantajları

Yayın istatistiklerini takip etmek oldukça avantaj sağlar. Bu ölçümler sayesinde mevcut reklamın ne kadar işe yaradığı anlaşılabilir. Rekabet ortamında bu özelliği kullanmak bir adım önde olmak demektir. Reklama ayrılan bütçenin en iyi şekilde kullanılmasına olanak tanır.

Reklam stratejilerinin ne kadar verimli olduğu bu sayede anlaşılabilir. Sadece müşteri dönüşlerini beklemek yerine teknik ölçümlerle başarılı olup olunmadığı anlaşılabilir. Çok daha iyi reklam ve kampanyaların yapılmasını tetikler. Reklam performansının ölçümü hedef kitle seçiminde de değişikliklerin yapılmasını sağlayacaktır.

Facebook Delivery Insights ekstra ücret ödemeden Facebook reklamlarının ne kadar verimli olduğunu anlamanızı sağlar. Aynı zamanda bu özellik fiyat, kalite ve amaç açısından doğru kullanıcılarla eşleştirme yapma olanağı da yaratır. Facebook reklam ve pazarlama sahasında aslında neler olduğunu bu istatistiklerle anlamak mümkün olmaktadır.

Facebook, dün bloğunda yepyeni reklam aracı Delivery Insights’ı (Yayın Durumu İstatistikleri) tanıttı!

Facebook, reklam verenlerin reklamlarından daha fazla verim alması adına sık sık güncelleme yaparak bu alanda 1 numara olmayı hedefliyor. Reklam panelinde yer alacak olan son geliştirdiği tool Delivery Insights ile de markaların rekabetçi kampanyalar oluşturabilmesini sağlamayı hedefliyor.

Facebook yaptığı geliştirmeler ile reklamların nasıl performans gösterdiğini ve nasıl daha iyi rekabet edebileceklerini anlamak için reklam verenlere kendi pazarlama ortamlarının perde arkası bir bakış açısı sunuluyor.

Facebook’ta Reklam

Şimdi gelelim Facebook’un reklam panelinde yakın zamanda yer vereceği, Yayın Durumu İstatistikleri’ne (Delivery Insights). Bu özellik, markaların tanıtımlarının Facebook’un reklam açık arttırmasında nasıl performans gösterdiklerini anlamalarına yardımcı olacak. Reklamlarınız ile doğru kullanıcıları; fiyat, amaç ve kalite açısından eşleştirme yapabileceksiniz. İstenen kitle hacmine ulaşmak için, Yayın Durumu İstatistikleri pazarlamacıların hangi reklamların yayınlanma eşiğinin altında kaldığını ve bunlara nasıl düzenlemeler yapılacağını anlamalarına yardımcı olacak. Bu araç “Yayın Durumu” (Delivery) kolonunda veya “Araçlar” (Tools) sekmesinde yer alacak ve önümüzdeki günlerde herkesin kullanımına açılacak.

Facebook’a göre yeni özellik, reklamların planlanan kitleye ulaştığından emin olmak için ne yapmaları gerektiği hakkında rehberlik yaparken, Facebook’taki yüksek performanslı reklam kampanyalarının tahmin edilmesine de yardımcı olabilir.

Yayın Durumu İstatistikleri hakkında Facebook yöneticilerinden John Hegeman şöyle bir açıklama yaptı: “Biz reklam sistemimizi insanlar ve işletmeler için mümkün olduğunca fazla değer yaratabilsin diye kurduk” dedi. “Bu düşünce ile birlikte, bu hafta yayınlayacağımız eğitim programı aracılığıyla pazarlamacıların reklam açık arttırmasının nasıl çalıştığını ve sonuçlarını nasıl iyileştirebileceklerini anlamalarına yardımcı olmalarına odaklandık. Önümüzdeki aylarda,  pazarlamacıların reklamlarının ulaşmak istediği kitleye gösterildiğinden emin olmalarına yardımcı olmak için reklam ara yüzünde yeni uygulamaları tanıtıyor olacağız.”

Farklı faktörler bir reklamın gözükme sıklığını ve bu reklam için ortaya çıkan fiyatı etkileyebildiği için, Yayın Durumu İstatistikleri (Delivery Insights) pazarlamacılara kampanyalarının nasıl yapıldığını ve kampanyanın rotasında neleri değiştirmeleri gerektiğini anlamalarına da yardımcı olacak.

Görünen o ki Facebook’un reklam platformunda geliştirdiği bu özellik ile reklam yönetimleri daha verimli hale gelecek ve karşılığında alınan verim de yükselecek. Özelliğin panele tamamen entegre olması ile de daha net anlamış ve görmüş olacağız, merakla bekliyorum.

Facebook Delivery Insights İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Sosyal medyanın kalbi olan Facebook‘ta kurumsal firmalar olmadan olmaz. Her dilden her çeşit insanın bulunduğu Facebook’ta her firma da artık var.  Facebook yaptığı yenilikler ile kurumsal sayfa sayısını ve reklam potansiyeli arttırmış durumda. Bu yazımda da firmaların kurumsal bir yapıda Facebook

webtures

Webtures

Blog (1)

Yapay zeka (YZ), içerik üretim süreçlerini kökten değiştirmekte ve yazarlara, editörlere ve içerik üreticilerine yeni imkanlar sunmaktadır. Geleneksel yazım yöntemlerine oranla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde içerik üreten yapay zeka araçları, dil yapısını anlama ve metin üretme konusunda

tufan-acar

Tufan Acar

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

loader