Facebook Görsel Boyutları

Sosyal medyada fotoğraflı paylaşımlar açık ara diğer paylaşımlardan daha çok beğeniliyor. Facebook sosyal medyanın her zaman en etkili alanlarından biri. Facebookta profil, duvar, paylaşımlar için fotoğraf yüklemesi yapılabiliyor. Tabi görsel yüklerken belli standartlara uygun olması bekleniyor.

Facebook görsel boyutları profil fotoğrafınız için, paylaşımlarınız için farklı ölçülerde ayarlanıyor. Standartlara uygun olmayan görsellerin düzenlenmesi gerekiyor. Görsel paylaşımlarında belli standartların olması gerekiyor. Facebook tasarımını sürekli değiştiren bir sosyal medya kanalı olarak görsel boyutlarında da değişiklik yapabiliyor. Güncel olarak belirlenmiş olan boyutları bilmeniz facebook kullanımınızı kolaylaştıracaktır. Facebookta görseller türlerine göre sınıflandırılabilir:

  • Profil ve Kapak Fotoğrafı
  • Link Görseli
  • Paylaşılan Fotoğraf
  • Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar

Profil ve Kapak Fotoğrafı Boyutları

Facebook profilin en önemli alanı profil ve kapaktır. Bu ilk görüntü sizin nasıl biri olduğunuza dair ilk fikri verir. Sanatsal bir tasarım yaparak estetik görüntü yaratabilirsiniz. Seçtiğiniz görseller uygun boyutlarda olmalı. Profil fotoğrafı için standart boyutları 180X180 piksel büyüklüğünde olmalıdır.

Profil fotoğrafınız ilk izlenimi verirken yorumlarda, paylaşımlarda görseliniz olarak çıkar. Bu nedenle seçim yaparken dikkat etmek de ayda var. Kapak fotoğrafı ise en düşük 399X150 piksel olmalı. Kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafınızın uyumlu olması daha iyi bir görüntü yaratacaktır. Kapak fotoğrafınız zaman tünelinde 851×315 piksel olarak gözükmektedir. Profil fotoğrafı yorum ve paylaşımlarınızda 32X32 piksel olarak yer alır.

Link Görseli Ve Paylaşılan Fotoğraf Boyutları

Facebookta bir başka sitenin linkini paylaşacaksınız bu içerikteki görseller de belli boyutlarda olmalı. Link görseli boyutları 1200X627 piksel olmalıdır. Paylaşılan fotoğrafların ise en az 399X150 piksel boyutlarında olması gerekiyor.

Fotoğrafların en iyi şekilde sergilenmesi için bu standartlara uygun olması lazım. Facebook boyutlandırmayı yapıyor. Ancak uygun ölçülerde yüklemek çok daha iyidir. Facebook görsel boyutları otomatik olarak düzeltir. Kaliteli yükselme yapmak için kendiniz ölçüleri ayarlamalısınız.

Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraf Boyutları

Yüksek çözünürlüklü fotoğraf kalitesini facebook ta yaşayabiliyorsunuz. Size bu seçenek sunuluyor. Eğer yüksek çözünürlüklü fotoğraf yüklemeyi seçerseniz boyutları 843X504 olacaktır. Bu görseller tıklandığında çok daha iyi kalitede görünür. Kaliteli görsel paylaşımı için yüksek çözünürlük tercih edilebilir.

Tüm facebook görsellerinde belli boyut standartları vardır. Boyutları standartlara uygun olarak seçerseniz uğraşmak zorunda kalmazsınız. Verdiğimiz ölçüleri baz alarak seçim yapabilirsiniz. Özellikle profil fotoğrafı ve kapak fotoğrafınız hep orada olacağından kaliteli görünmelidir. Seçimlerinizi yaparken boyutlar kadar estetik algısına da dikkat etmelisiniz.

Facebook Görsel Boyutları İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için sosyal medya hesaplarının en etkili şekilde kullanılması ve yönetilmesi oldukça önemlidir. Bu sosyal medya hesapları markalar için bir ayna niteliği taşımaktadır. Bu nedenle kimliğin doğru yöntemlerle yansıtılması gerekir. Sosyal medya hesapları ile markaların;

webtures

Webtures

Blog (1)

Yapay zeka (YZ), içerik üretim süreçlerini kökten değiştirmekte ve yazarlara, editörlere ve içerik üreticilerine yeni imkanlar sunmaktadır. Geleneksel yazım yöntemlerine oranla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde içerik üreten yapay zeka araçları, dil yapısını anlama ve metin üretme konusunda

tufan-acar

Tufan Acar

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

loader