Facebook Business Manager Nedir, Ne İşe Yarar?

webtures_blog_banner

Facebook Business normal Facebook yapısının dışında çalışan daha farklı özelliklere sahip olan bir alan. Bu alan sadece firmaların işine yarayacak yapıda çalışıyor. Facebook Business üzerinde sosyal medya hesaplarınızı daha interaktif yönetebiliyorsunuz ve daha verimli sonuçları görebiliyorsunuz.

Facebook Business’ın farkları neler?

Facebook Business üzerinde yapılan paylaşımların istatistikleri daha hızlı ve detaylı olarak geliyor. Burada çalışanlarınızı yönetebiliyor ve direktifler verebiliyorsunuz. Reklam verme yöneticisi daha dinamik çalışıyor ve tüm sayfalarınızı anında görebiliyor ve analizlerini inceleyebiliyorsunuz.

Normal sayfa yapısında verileri haftalık olarak görebiliyor iken en fazla 28 günlük uzun verileri alabiliyorsunuz. Business’ta bunun bir sınırı yok, aylık-günlük-saatlik hatta yıllık sonuçlar almak bile mümkün hale geliyor. Çalışanlarınız ekstra buradan reklam yöneticiliği yapabiliyor farklı reklam hesaplarını tek bir hesap üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Facebook sayfanız dışında Facebook Reklam hesabınızı, uygulamalarınızı, kişisel hesaplarınızı, ödemelerinizi, projeleri, hedef kitleleri, ürünleri yönetebiliyorsunuz. Ektra olarak Facebook sayfanız ile Instagram sayfanızı burada birbirine entegre edebiliyor ve aynı alan üzerinden reklam hizmeti alabiliyorsunuz.

Farklı bir yapı üzerinde çalışan Business, business.facebook.com üzerinden faaliyetini yürütüyor. Siteye giriş yaptıktan sonra her şey artık Business üzerinden gerçekleşiyor normal Facebook yapısından ayrılmış oluyorsunuz. Bildirim panelindeki bildirimler dahil, Business alanına ait.

Facebook Business Hesabı Nasıl Oluşturulur?

Facebook Business hesabı oluşturmak oldukça kolay. Bir dizi işlemi Facebook yönlendirmesi ile gerçekleştirdiğinizde hızlıca Facebook Business hesabı oluşturabilirsiniz. Daha sonrasında kolay yönetim arayüzüyle işletme reklam hesaplarınızı, instagram hesaplarınızı da entegre edip profesyonel seviyede işletmenizin sosyal medyasını yönetebilirsiniz.

Facebook Business‘a öncelikle business.facebook.com adresine girerek kayıt işlemini gerçekleştiriyoruz. Burada bir kurumsal yapı oluşturuyoruz. Kurumsal yapıyı oluştururken bizden bir işletme adı, isim, soy isim ve bir adet mail adresi istiyor bu bilgiler ile kayıt olarak işleme devam ediyoruz.

Burada istenen bilgileri doğru eksiksiz girmeniz oldukça önemlidir. Olabildiğince eksiksiz ilerlemeye ve şifre, e-posta eklemelerinde not almayı unutmayın.

Facebook Business yapısına giriş yaptıktan sonra hızlı kurulum ile yönetici olduğunuz sayfaları üzerinize alabilir, editör olduğunuz sayfaları ise çalışan olarak ekleyebilirsiniz. Dilerseniz hızlı kurulum aşamasında Reklam hesabınıza ekleyebilirsiniz.

Facebook Business’a Instagram Hesabını Bağlamak

Instagram hesabını bağlamadan önce, daha önceden herhangi bir Facebook Business hesabına instagram hesabınızın bağlanmadığından emin olun. Aksi takdirde, Facebook entegrasyon işlemini gerçekleştirmeyecektir ve üst üste birkaç kez yapılan hatalı entegrasyon işlemlerinden ötürü İnstagram veya Facebook Business hesaplarınızda sorunlar yaşayabilirsiniz.

  • İlk olarak Facebook Business Manager işletme ayarları ekranına gidin,
  • Hesaplar sekmesine tıklayın,
  • Sonrasında İnstagram hesapları sekmesine tıklayın,
  • Mavi renkli “Ekle” butonuna tıklayın,
  • “İnstagram Hesabınızı Bağlayın” yazılı butona basın,
  • Bağlamak istediğiniz, instagram hesabının kullanıcı adı, şifre bilgilerini eksiksiz olarak girin. Facebook bu aşamadan sonra instagram hesabı ile ilişkilendirilen telefon veya e-posta hesabına bir güvenlik kodu gönderecektir. Kodu doğru olarak girdiğinizden emin olun.

Bütün işlemleri eksiksiz tamamladıktan sonra Facebook Business panelinde instagram hesabınızı göreceksiniz

Facebook Business Reklam Hesabı Oluşturma ve Ekleme

Facebook Business reklamı hesabı oluşturmak ya da var olan bir reklam hesabından reklam hesabı erişim izni almanız için “Yönetici” olmanız gerekir. Aksi takdirde Facebook Business hesabında herhangi bir işlem yapılmasına izin verilmez.

Hangi Durumlarda Facebook Business Reklam Hesabı Eklenmez

  • Daha önceden var olan bir kişisel facebook hesabınızın reklam hesabını Facebook Business manager ile entegre ettiyseniz bir daha ekleme yapamazsınız. Kişisel facebook hesabınızdan bir adet reklam hesabı eklemesi yapabilirsiniz. Yeni reklam hesabı oluşturmayı deneyebilirsiniz.
  • Facebook Business manager hesabına eklemek istediğiniz reklam hesabı eğer daha önceden başka bir Facebook Business hesabına entegre edilmiş ise başka bir Facebook Business hesabına entegre edemezsiniz. Bir reklam hesabı maksimum bir Facebook Business hesabına entegre edilebilir.
  • Reklam hesabı oluşturma sınırına ulaştıysanız. Her hesabın kendine özel Facebook Business harcamalarına göre reklam hesabı sınırı belirlenir. Bu sınırın üzerinde reklam hesabı ekleyemezsiniz.

Facebook Business Manager Reklam Hesabı Ekleme Yolları

Facebook Business Manager’da 3 çeşit reklam hesabı entegrasyon yolu bulunmaktadır. İhtiyacınıza uygun olan ekleme yöntemi seçebilirsiniz. Hepsi aynı işlemi görecektir.

  • Var olan Facebook reklam hesabından erişim istemek,

Facebook Business hesabınız üzerinden başka bir Facebook Business hesabına bağlanmış reklam hesabında çalışma izni isteyebilirsiniz.

  • Yeni bir reklam hesabı oluşturmak,

Yeni oluşturulan Facebook reklam hesabı, halihazırda aktif olan Facebook Business hesabına ait olan ve aktif olan Facebook Business hesabının sahibine aktarılır.

  • Reklam hesabını doğrudan Facebook Business Manager bağlamak,

Reklam hesabınıza bir kere Facebook Business entegrasyonu yapmış iseniz bir daha bu işlemi geri alamazsınız. Bu nedenle dikkatli karar vermeniz gerekiyor. Eklenecek reklam hesabının ve entegre olacak Facebook Business hesaplarının her ikisinde de yönetici olmanız gerekmektedir.

facebook business manager Reklam Hesabı Ekleme Yolları

Facebook Business Manager Reklam Hesabı Ekleme

  • Facebook Business Manager işletme ayarlarına gidin,
  • Solda  yer alan menüde hesaplar>işletme hesaplarına gidin,
  • Ekle butonuna basın,
  • Yukarıda bahsetmiş olduğumuz 3 reklam hesabı ekleme yönteminden birini seçin,
  • Reklam hesaplarından erişim isteme yöntemini seçerseniz, erişim almak istediğiniz reklam hesabının numarasını girin,
  • Reklam hesabı kişilerin seçin ve bitirin.

Facebook Reklam hesabınızı entegre ettikten sonra yine aynı şekilde tüm detayları ve analizleri daha detaylı bir şekilde görebiliyorsunuz. Facebook Business’a buraya tıklayarak ya da business.facebook.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Facebook Reklam Yöneticisi 

Meta, Facebook Reklam Yöneticisi sayesinde kullanıcılarına 3 farklı sosyal medya platformunda( Facebook, Instagram ve Messenger ) tek bir noktadan reklam verebilmelerine olanak sağlıyor.

Reklamların toplu kontrolü, hacimlerinin anlık değişimleri, reklam dönüşüm oranları gibi metrikleri Android ve IOS cihazlar üzerinde de rahatlıkla takip edebiliyorsunuz. Bu sayede

zaman ve mekandan bağımsız reklamlarınızı oluşturup, hedef kitlenize ürünlerinizi gösterebilirsiniz.

Facebook Reklam Verme Tüyoları 

Facebook ve Instagram içerisinde çok yoğun rekabetin olduğu platformlar. Bu denli yüksek rekabetin olduğu pazarlarda, reklamlarınızı optimize etmezseniz, harcadığınız paranın karşılığını görmeyip, bütçenizi dönüşüme(satışa) çevirmeden harcamış olursunuz. Aşağıda Facebook’a reklam verirken dikkat edilmesi gereken başlıkları görebilirsiniz.

Facebook Reklam Maliyeti Düşürme

Sosyal medya için bütçe ayırmak e-ticarette başarılı olmak için gerekli. Ancak bazı püf noktaları bilerek sosyal medya bütçesini azaltmak mümkün. Facebook işletmelerin reklam vermek için kullandığı sosyal kanallardan biri olarak birçok olanak sunuyor. Bu yazımızda işletmeniz için facebook reklam maliyeti düşürme konusunda neler yapabileceğinizi anlatacağız. Daha fazla kişiye daha az maliyetle ulaşmak için uygulayabileceğiniz facebook reklam taktiklerine bakalım:

CTR’yi Arttırmak İçin Çalışın

CRT tıklama oranını ifade eder ve reklam maliyetinizi düşürmenize yardımcı olacak çalışma yapacağınız bir alandır. Yüksek hedefli kampanya yürütmek tıklama oranını arttıracaktır. Daha fazla bilgi sekmesi oluşturan CTR butonu oluşturmalısınız. Tüketiciler alışverişe başlamadan önce bilgi edinmek ister. Haber akışı konusunda her zaman özenli olun. Tıklama olanağı sağlayacak masaüstü haber akışlarınız olsun. Aynı kullanıcının gördüğü reklamı görme sayısını azaltın. Reklam metinlerinizi netleştirin.

Relevance Score’u İyice Anlayın

Relevance Score alakalık oranı olarak ifade edilebilir. Yani ne kadar ilgi gördüğünüzü gösteren puandır. Facebook reklamlarınız için size alakalık puanı verir. Bu puan reklamınızın seçtiğiniz kitle tarafından ne kadar ilgi gördüğünü gösterir. Yaptığınız her kampanyanın alakalık puanını takip etmeli ve buna göre yeni çalışmalar yapmalısınız. İlgi gören kampanyaları öne çıkartmalısınız. Facebook reklam maliyeti düşürme konusunda puan analizi işinize yarayacaktır.

Retargeting Özelliğini İyi Kullanın

Bu özellik sizi tanıyan kişilere özel reklamları gösterme özelliğidir. Marka bilinirliği reklamları olarak da bilinen bu reklamlar satın alma davranışını doğrudan etkiler. Daha önce alışveriş yapmış olan müşterilere yönelik olan bu reklamlar satış açısından oldukça önemlidir. Reklama çok daha fazla tıklama alabileceğiniz bu özelliği iyi kullanmalısınız. Kişiselleştirilmiş iletişim kurma olanağını bu sayede yakalayabilirsiniz.

Facebook Pixel Ayarlarını Düzenleyin

Facebook pixel ziyaretçiler hakkında detaylı bilgi takibi yapmanızı sağlayan bir özelliktir. Ürünleri satın almaya hazır olan müşterilere kolay ulaşmak için pixel ayarlarını yapmalısınız. Bu ayarlar sayesinde müşteri en son ne almış, ne kadar harcama yapmış, neler almaya ilgili gibi soruları yanıtlayabiliyorsunuz. Yani bu ayarlamalar hazine değerinde diyebiliriz. Facebook pixel kullanmak rakiplerinizden epey öne geçmenizi sağlayacaktır.

İçeriklerinize A/B Testi Uygulayın

Hangi reklam ve kampanyaların daha çok ilgi gördüğünün ön izlemesini bu testlerle yapabilirsiniz. Hangi görsel paylaşımı hangi metin paylaşımı daha çok etkileşim almış bu sayede öğrenebilirsiniz. Facebook reklam maliyeti düşürme konusunda uygulayabileceğiniz en etikli yöntemlerden biridir. Paylaşacağınız içeriklerin ilgi görmesini sağlayacak veriler sunar.

Facebook Business Manager Nedir, Ne İşe Yarar? İle Benzer Yazılar

hg

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

crm nedir

CRM, müşteri ilişkilerinin yönetilmesi anlamına gelir ve işletmelerin müşteri verilerini, etkileşimlerini, ve müşteri ile olan ilişkilerini yönetmelerine olanak tanır. CRM yazılımları, şirketlerin müşteri memnuniyetini artırarak, satışları ve verimliliği maksimize etmelerine yardımcı olur. Bu sistemler, işletmelerin müşteri veritabanlarını merkezi bir sistemde

Sezi Yazgan

loader