Girişimcinin Yol Haritası

Hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için iyi bir girişimcinin bilmesi gereken her şeyi bilmelisiniz. Fikirlerinizin değer bulmasını sağlamak ve boşa zaman harcamamak elinizde. Adımlarınızı sağlam atmanız için nelere dikkat etmelisiniz nasıl bir yol haritası izlemelisiniz bu yazımızda bulabilirsiniz.

Girişimcinin yol haritası için atılacak adımları sizin için sıraladık:

1-Araştırmadan Başlamayın

İyi bir girişimci araştırmacı olmalıdır. Sunacağı ürün ve hizmetler hakkında piyasa araştırması yapmalıdır. Doğru pazarı seçmek ve doğru hedef kitleyi belirlemek ilk adım olmalıdır.

2- Yatırımınızı Ücretler Açısından Netleştirin

Potansiyel müşterilerinizin neye ne kadar ödeyeceğini hesaplamalısınız. Riske karşı yatırım hesaplamalarınızı iyi yapmalısınız. Sizi diğerlerinden ayıran özellikleri öne çıkarmalı, bunlar için ödeme yapılabileceğini garantilemelisiniz.

3- İş Planınızı ve İş Yapınızı Belirleyin

Ne tür bir sistemde çalışacaksınız belirlemelisiniz. Yani şirketiniz anonim mi olacak ortaklı mı olacak gibi soruları yanıtlamalısınız. İş yapınıza uygun bir iş planı çıkartmalısınız. Kusursuz bir iş planı hazırlamak sizi olası tehlikelerden koruyacaktır.

4-Hukuki Haklarınızı Talep Edin

Telif hakkı, patent gibi durumlar varsa en başta haklarınızı talep etmeli ve korumalısınız. Kazanç sağlayacak olan varlıklarınızı korumalısınız.

5- Doğru Bir isim Seçin

İsim seçerken duygusal davranmayın. Etkisi olacak, ilgi görecek, yıllarca beğenilecek bir isim seçin. Benzerinin olmamasına da dikkat edin. Unutmayın seçtiğiniz isim bir anlamda potansiyel müşterilerin ilk algılayacağı şeydir.

6-Finans Durumunuzu Nasıl Planladığınızı Belirleyin

Kredi mi alacaksınız başka yöntemleri mi değerlendireceksiniz artıları eksileriyle araştırmalısınız. Hangi finansal plan daha avantajlıysa onu seçmelisiniz. İlerde de size sorun çıkarmayacak finans olanakları olmalı.

7-Destekçi Bulun

Eğer tek başınıza yeterli olamıyorsanız destek bulmalısınız. Bir ortaklık düşünebilirsiniz. Size destek olabilecek şirketleri değerlendirebilirsiniz.

8- Sunum Hazırlayın Ve Yatırımcılara Sunun

Etkili bir iş fikri sunumu ile başarınızı destekleyecek bir yatırımcı bulabilirsiniz. Bir yatırımcı size finans desteğinden çok daha fazlasını sunabilir. Tanınma ve kitlelere ulaşma konusunda çok daha avantajlı olabilirsiniz.

9-Müşteri Profilinizi Oluşturun

Hangi özelliklere sahip müşterilere hitap ettiğinizi belirleyin. Satış yapacağınız ya da hizmet sunacağınız müşteri profilini netleştirin.

10- Hukuki Standartlarınızı Sağlayın

Yasalara uygun bir kuruluş için gerekli belgeleri eksiksiz hazırlayın. Başvurularınızı yapın. Denetlemeler için hazır olun.

11- Girişiminizi Savunun

Olası sorunlara karşı girişiminizi savunacak stratejileriniz olsun. Planınızın arkasında durun ve sorunlara soğukkanlı yaklaşın. Girişiminizi her aşamada savunun.

12- Güçlü Bir Ekip Kurun

Sadece kendinize değil ekibinize de tam olarak güvenmelisiniz. Girişimcinin yol haritası çizilirken ekip konusunda özenli davranmak gerekiyor.

Girişimcinin Yol Haritası İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Girişimler, girişimlerde nasıl başarılı olunacağı ve geniş, sadık bir yapılanma için neler yapılacağı hakkında hemen hemen her sosyal ağ üzerinden takiple bir hayli konuşuyoruz. Ancak iş fikrinin gerçekleştirilmesi konusuna nadiren değiniyoruz. Aklınıza harika bir fikir geliyor… Bunu fark ediyorsunuz ve  en

webtures

Webtures

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader