Google My Business Kayıt

Google’ın işletmeler için sunduğu ücretsiz işletme profili olanağı işletmenizin fark edilmesini sağlayacak olanaklar sunuyor. Google Business kayıt işlemini tamamladıktan sonra aramalarda ve haritalarda keşfedilmeniz kolaylaşıyor. İşletmenizin ürün ve hizmetlerine dair bir şeyler arayan kullanıcıların karşısına hızlı şekilde çıkabiliyorsunuz.

Google bu imkânı tüm işletmelere sunuyor. İşletme profiline sahip olmak için Google Benim İşletmem Bölümünden belli adımları izleyerek kayıt işletmenizi gerçekleştirebiliyorsunuz. İşletme profili oluştururken karşınıza çıkacak adımlar şöyle:

İşletmenizin adını girin
İşletmenizin konumunu belirleyin
Hangi bölgelerdeki müşterilere hizmet verdiğinizi belirtin
İşletmenizin hangi bölgede yer aldığını gösterin
İşletmenize uygun kategoriyi seçin
Müşteriye hangi iletişim bilgilerini göstermek istediğinizi seçin
İşletmenizin Google varlığı hakkında bilgi almak için tercih yapın
İşletmenizi tamamlayın ve doğrulayın

Google My Business irtibat numarası: 0212 705 8597

Google My Business Kayıt Ücretli Midir?
Google işletmeler için ücretsiz profil oluşturma imkânı sunuyor. Tüm işletme sahipleri yukarıdaki adımları takip ederek kolaylıkla işletme profili oluşturabilir. İstediğiniz an istediğiniz yerden Google Business kayıt oluşturabilirsiniz. Herhangi bir ücret ya da herhangi bir belgeye gerek yoktur. Konumu ya da web adresi olan tüm işletmeler bu uygulamayı kullanabilir. E-ticaret siteleri de işletme profili açabilir. Restoranlar, cafeler, mağazalar gibi tüm işletmelerin Google’da profili olabilir.

Profilde işletmenin konumu ve iletişim bilgileri yer alır. Böylece arama yapan kullanıcılar işletmeye Google üzerinden kolaylıkla ulaşabilir. Örneğin doğum günü pastası satan bir pastane Google işletme profiline sahipse doğum günü pastası anahtar kelimeleriyle arama yapan kullanıcıların karışsına çıkacaktır. İşletmenin bunun için ekstra bir ücret ödemesine gerek yoktur.
Google My Business Kayıt Olduktan Sonra Neler Yapılabilir?
Google işletme profiline sahip olduktan sonra;

Potansiyel müşterilerin sizi Google’da ve Google haritalarda bulmasını sağlayabilirsiniz
Fotoğraf ve videolarla işletmenizi istediğiniz gibi tanıtabilirsiniz
Müşterilerinizi analiz etmek için işletme analizlerini takip edebilirsiniz
Müşterilerin yorumlarına yanıt verebilirsiniz.

Arama yaparak sizin işletmenizle karşılaşan bir kullanıcı size soru sorabilir ve siz de yanıt verebilirsiniz. İşletmeniz için Google’da bir yer sahibi olursunuz. Google Business kayıt tüm işletmeler için gereklidir. Google işletme profili birçok avantaj sağlar. Sadece direkt sizin işletmenizi arayan birileri değil farklı aramalar yapan kullanıcılar da işletmenize ulaşabilir.

Çok daha geniş kitlelere ulaşma şansını sunan Google Business ile işletmenize değer katarsınız. Dijital pazarlama stratejilerini uygularken ilk olarak Google işletme profiline sahip olmalısınız. Google potansiyel müşterileri bu sayede size yönlendirecektir.

Google My Business Kayıt İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Google her geçen gün kullanıcıların yapmış olduğu sorgulara farklı yöntemlerle cevap verebilme algoritmasını geliştiriyor. Örnek vermemiz gerekirse uçuş aramalarımız için Google Flights geldi. Başka bir örnek vermek gerekirse soru sorarak yaptığımız sorgular için answer box (cevap kutusu) geldi. Google lokal

webtures

Webtures

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader