Görsel Optimizasyonu

SEO çalışmaları denilince en çok duyduğunuz optimizasyon alanı içeriklerdir. Anahtar kelime optimizasyonundan oldukça sık söz edilir. Bir de işin diğer tarafı var: Görsel Optimizasyonu. Görsellerin optimize edilmesi ziyaretçi davranışlarını dorudan etkiler. Görseller dijital dünyada oldukça etkilidir. Bir yazının okunmasına bile bazen görseller neden olur.

Ziyaretçi trafiğini arttırmak isteyen tüm web sitelerinin görsellerini optimize etmeleri gerekir. Görsel aramalarda üst sıralarda yer almak için arama motorunun beklentilerine uygun görseller paylaşmanız lazım. Arama motoru tıpkı yazılı içeriklerde olduğu gibi görsel içeriklerde de önceliği kurallara uygun olanlara verir. Bu nedenle görsel içerik ekleme konusunu hiç de hafife almamalısınız. Görsel içerikler için de ayrı bir çalışma yapmalısınız.

Görsel Optimizasyon Nasıl Yapılır

Görsel optimizasyonda dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Görselin seçimi, boyutu, uyumu gibi şeylere dikkat etmek gerekir. Görsel optimizasyon yaparken şunlara dikkat etmelisiniz:

Görsel ve yazılı içeriğin uyumu; İçerikle alakalı olmayan bir görsel kullanmamalısınız. Eğer sağlıklı yaşamdan bahsediyorsanız doğallık içeren görseller paylaşabilirsiniz. Görsel ve içeriğin birbirini tamamlaması önemlidir. Görsel eklemek için görsel eklememelisiniz. Tamamlayıcı bir şekilde eklemelisiniz.

Stock fotoğraflardan kaçının; Stock fotoğraflar o kadar çok karşımıza çıkmıştır ki artık görmek istemeyiz. Her zaman özgün fotoğraflar tercih etmeniz gerekir. Google’dan bulacağınız fotoğraflar yerine kendi çektiğiniz fotoğrafları kullanmanız daha etkili olacaktır.

Görüntü kalitesine dikkat edin; Yüksek kaliteli olmayan görseller bakmaya değmez. Google kalitesiz görselleri göstermekten kaçınır. Kullanıcı için en iyisini sunmak ister. Siz de bu şekilde düşünmelisiniz.

Telif hakkı konusu da önemli; Görsellerin telif hakkına tabi olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Telifli fotoğrafları gösterme seçeneğini tercih ederek bu konuda dikkatli davranış olursunuz.

Görsellerin hikâyesi olsun; Eklediğiniz görseller içerikten bağımsız olmasın. Devam eden bir hikâyenin parçası olsun. Tıpkı yazıdaki akıcılık gibi görsellerde de akıcılık önemlidir. Görsel optimizasyon yaparken seçtiğiniz görsellerin bir hikâye oluşturmasına dikkat etmelisiniz.

Görselleri farklı kullanın; Filtreler kullanarak görsellerle oynayabilirsiniz. Değişik ve ilgi çekici görseller yaratabilirsiniz. Olduğu gibi yayınlamak yerine daha estetik bir şekilde yayınlayabilirsiniz.

Görsellere doğru isimler verin; Aramalarda görselinize yönlenilebilmesi için görsel isminin doğru şekilde konması gerekir. Bu isimler yönlendirme için kod görevi görür.

Görsel boyutlarını ayarlayın; Görselleri kullanırken en uygun boyutlarda kullanmaya dikkat edin. Fazladan fotoğraf boyutları site hızını yavaşlatır. Bu açıdan da boyutları küçültmek önemlidir. Görsel optimizasyon yaparken her detaya çok dikkat emeniz gerektiğini unutmayın.

Görsel Optimizasyonu İle Benzer Yazılar

google-gorsel-ile-arama

Sıralamanızı ve online görünürlüğünüzü artırmak için izleyebileceğiniz bazı adımlar var. İlgi çekici bir içerik hazırlamak bunun ilk adımı. Ama burada başka bir şeyden bahsedeceğiniz: İçerik görselleri. Görsellerinizi görsel aramalarda ön plana çıkarın ve markanızın online görünürlüğünü desteklemek için ilk adımı

damla-kutuk

Damla Kütük

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader