Güvenli E-Ticaret Nedir?

GET sistemi olarak belirtilen Güvenli E-Ticaret sistemi, özellikle C2C e ticaret türlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Firmalar, e ticaret faaliyetlerini C2C e ticaret sitelerinde gerçekleştirerek alışveriş işleminin güvenli bir ortamda yapılmasını sağlar.

GET sistemi ile hem alıcının hem de satıcının korunması amaçlanır ve gerçekleştirilen işlemlerin sorunsuz olması sağlanır. Bu nedenle e ticaret yapacak olan firmaların güvenli bir ortam sağlamaları için GET sistemi ile kurulan bir sanal mağaza oluşturması gerekir. İyzico ve Payu sistemleri C2C içerikli sitelerine gerekli altyapıyı sağlamaktadır. Firmaların kolaylıkla uygulayabilmeleri için İyzico ve Payu altyapısını kullanan hazır C2C e ticaret sistemleri mevcuttur.

Neden Güvenli E Ticaret Platformu Tercih Edilmelidir?

Güvenli e ticaretin sunduğu avantajlar ile üstün kalite sunan platformlarda hem alıcılar hem de satıcılar büyük fayda sağlamaktadır. Ancak güvenilir ve saygın platformlar büyük başarıların altına imza atabilir.

Günümüzde en çok rağbet gören ve büyük bir marka haline gelen platformlar GET sistemi ile desteklenmektedir. Örneğin; sahibinden.com web sitesinde kullanıcıların tamamının parası daima güvence altına alınır.

Güvenli E Ticaret Sisteminin Müşteriler Açısından Avantajı Nedir?

Güvenli e ticaret sisteminin müşteriler açısından birçok avantajı bulunmaktadır. Bunların başlıcaları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • GET sistemi ile kurulan e ticaret platformları üzerinden yapılan alışverişlerde ödemeler güvence altındadır. Bu nedenle ortada herhangi bir risk bulunmaz.
  • Bu tür platformlarda satıcının kargo bilgilerini sisteme girmesi gerekir. Böylece müşteri kargosu ile ilgili anlık verilere kolaylıkla site üzerinden ulaşabilir.
  • Müşteri satın almış olduğu ürünle ilgili platformda değerlendirme yaptığında, GET sistemi anında verileri satıcının profiline aktarır. Böylece mağaza değerlendirmesi de yapılmış olur.
  • Müşteri ödeme yapmış olduğu halde almış olduğu ürünü teslim ederse, GET sistemi garantisi ile yapılan ödeme müşterinin hesabına kısa süre içerisinde geri aktarılır.

Güvenli E Ticaret Sisteminin Satıcılar Açısından Avantajı Nedir?

Güvenli e ticaret sistemi müşteriler için ne kadar faydalı ise, satıcılar için de bir o kadar avantajlıdır. Bu nedenle kaliteli hizmet sunmayı amaçlayan firmalar GET sistemi ile e ticaret yapmayı tercih eder. Bu sistemin satıcılara sağladığı avantajlar ise şu şekildedir:

  • GET sisteminin kullanıldığı zaman yapılan satışların tahsilâtı gerçekleştirilen Üyelik Sözleşmesi hükümleri ile garanti altına alınır.
  • Satışı yapılan ürünler henüz alıcıya ulaşmadan ürün bedeli sanal mağaza havuzunda bekletilir. Ürün alıcıya ulaştığında ise para satıcının hesabına aktarılır.

Güvenli E-Ticaret Nedir? İle Benzer Yazılar

loader