Mobil Pazarlama Nedir?

Yeni nesil pazarlama olarak kabul edilen mobil pazarlama nedir? Telefon, tablet gibi akıllı cihazlar üzerinden görüntülenebilen reklam içeriğidir. Mobil cihazlara yönelik reklam çalışması hazırlamak için pek çok yöntem ve strateji kullanılıyor. Mobil kullanım yoğunluğuna dair yapılan istatistikler 2014 yılında, mobil cihazların kullanımının bilgisayar gibi masaüstü cihazları geçtiğini göstermiştir. Mobil cihaz kullanımının artması ve artık herkes tarafından ulaşılabilir olması markaların reklamlarını bu cihazlara kaydırmasına zemin hazırladı. Şimdilerde reklam ve pazarlama çalışmalarının büyük bir bölümü akıllı telefon ve tablet kullanan kişilere yönelik hazırlanıyor. Mobil pazarlama çalışmaları büyük oranda başarı getiriyor.

Mobil Pazarlamanın Önemi

Mobil pazarlamanın önemini anlamak için hızla akan hayata ve dijital gelişmelere dikkat etmek gerekiyor. Rekabetin üst seviyede olduğu ve hızlı tüketildiği günümüzde kullanıcılara ulaşmak için mobil kanallar tercih edilmelidir. Sektör ayrımı yapmadan her piyasada müşterilere ulaşmanın ve markayı tanıtmanın yolu mobil pazarlamadan geçiyor. Akıllı telefonların çocuklar tarafından dahi kullanıldığı düşünülürse eğer reklamların neden mobil piyasaya kaydığı açıkla anlaşılabiliyor. Sıradan bir billboard ya da gazete reklamı dijital çağda çok yavaş ve demode kalıyor. Tüketicilerin hızına yetişebilmenin en güvenilir yolu dijital reklamlar, mobil pazarlama yöntemlerinden geçiyor. Bir ürünü, hizmeti araştırmak ya da satın almak için kullanılan internet artık masaüstü cihazlarla değil mobil cihazlarla yapılıyor. Mobil aramaların yüzde 200 oranında büyüme göstermesi durumu özetliyor. Tüm bunlar mobil pazarlama stratejisi yapmanın temel sebepleri arasında yer alıyor.

Mobil Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

Dijital platformda farklı şekillerde strateji oluşturmak mümkündür. Cihazların konum belirleme, QR kodu okuma, mail alma, bildirim alma, sms okuma gibi pek çok işlevinin olması pazarlamayı zenginleştiriyor. İşte mobil pazarlama stratejilerinde kullanılan yöntemler;
SMS: En eski pazarlama yöntemlerinden biri olan SMS günümüzde hala popülaritesini korumayı başarıyor. SMS yoluyla yapılan pazarlamalar satışı olumlu yönde etkiliyor.
QR Kodu: QR kodunu okuma uygulaması sayesinde insanlar ürünleri tek bir seferde okutabiliyor ve birçok bilgiye ulaşıp, alışveriş yapabiliyor.
Mobil reklamlar: İnternet sitesi ve sosyal medya platformlarına özel gerçekleştirilen metin ve görsel odaklı reklamlar, küçük ekranlarda daha dikkat çekici hale geliyor.
Uygulama: Markalar kendi uygulamalarını çıkartarak kullanıcılarına hızlı, pratik ve kesintisiz alışveriş imkânı tanıyor.
Lokasyon: Lokasyon bazlı stratejide kişilerin konumuna göre sms gönderimi yapılıyor, mobil reklamlar gösteriliyor.

Mobil Pazarlama Nedir? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Mobil uygulamalar günlük hayatımızda önemli bir rol oynar. Onları bilgilenmek, arkadaşlarımız ve ailemizle bağlantı kurmak ve eğlence amaçlı kullanıyoruz. Statista’ya göre, dünyada 2,7 milyardan fazla akıllı telefon kullanıcısı var. Telefonlarımızı neredeyse bütün gün kullanıyoruz ve bu mobil zamanın % 90’ı

webtures

Webtures

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader