Page Authority Nedir?

Page Authority Nedir? Kısaca PA olarak ifade edilen Page Authority, dilimize “Sayfa İtibarı” şeklinde çevrilir. İnternet üzerinde gerçekleştirilen ticari faaliyetlerin artış göstermesi ile karşımıza sıklıkla çıkan Page Authority nedir, sorusunun cevabı için öncelikle PA’nın hangi amaçla kullanıldığının anlaşılması gerekir.

Page Authority genel olarak belirli bir web sitesi sayfasının arama motoru sonuçlarında ne kadar başarılı olacağının tahmin edilmesi için kullanılır. Moz tarafından geliştirilen bu sistem ile web sayfalarına PA puanı verilir. Bu puan 1 ile 100 arasında değişiklik gösterir. Puan ne kadar yüksek ise, web sayfasının arama sonuçlarındaki sırası o kadar iyidir. Bu nedenle sayfa itibarının yükseltilmesi büyük önem taşır.

Page Authority;

  • Mozscape web dizinleri,
  • Link sayıları,
  • MozRank durumu,
  • MozTrust derecesi gibi birçok faktöre bağlı olarak puan değeri kazanır.

Page Authority Puanı Nasıl Hesaplanır?

Page Authority nedir, sorusunun cevabının anlaşılmasının ardından, sistemin nasıl çalıştığının öğrenilmesi de büyük bir önem taşır. Hesaplama sürecinde hesaplamayı öğrenme yeteneğine sahip olan bir motor gerçekleştirir ve web sayfasının her bir sayfası için ayrı bir hesaplama modeli üretir. Ardından da sayfalarla özdeşleşen algoritmalar belirlenir ve PA puanı hesaplanır.

100 puanlık bir değerlendirme sistemi kullanan PA, web sayfaları için önemli bir test arasıdır ve başarılı olunduğu takdirde elde edilen ödül de yüksek kazancın elde edilmesine olanak sağlar.

Ayrıca düşük bir PA puanının yükseltilmesi, yüksek bir puanın geliştirilmesinden çok daha kolaydır. Örneğin; PA puanı 30 olan web sitesinin puanını 40’a çıkarmak, 80 puanı 90’a çıkarmaktan daha kolaydır.

Yüksek Page Authority Puanı Nasıl Elde Edilir?

Page Authority nedir, nasıl hesaplanır ve sağladığı avantajlar nelerdir gibi sorular sürekli karşımıza çıksa da, merak edilen en büyük konulardan biri bu puanın yükselmesi için ne gibi çalışmalar yapılması gerektiğidir.

Bu tür iyileştirme çalışmaları için yapılması gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • PA tek bir sayfanın gücünü ölçer. Bu nedenle zayıf sayfalar üzerinde SEO çalışması yapılarak arama motoru sıralamasında üst sıralara çıkması sağlanmalıdır.
  • PA puanına Moz bünyesinde bulunan MozBar, Open Site Explorer ve Keyword Explorer gibi araçlar kullanılarak ulaşılabilir. Böylece her bir sayfanın test edilerek puanlarının öğrenilmesi gerekir.
  • Page Authority hesaplama yöntemindeki algoritmaların dayandığı veriler değiştikçe PA puanlarında da değişiklikler gerçekleşir. Bu nedenle güncel sisteme göre kıyaslamalar yapılmalıdır.
  • MozRank ve MozTrust puanlarını etkileyen link profillerinin geliştirilmesi gerekir.

Page Authority Nedir? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Ahrefs, söz konusu dijital pazarlama olduğunda SEO’dan PPC’ye web sitenizin ve rakiplerinizin performansını daima düzenli olarak analiz edebileceğiniz online araçlardan birisidir. Özellikle Backlink tarafında sunduğu veriler ve rakip backlink analizi konusunda elimizi oldukça fazla güçlendirmesi bu aracı öne çıkaran özelliklerden

webtures

Webtures

Webtures Blog Banner

Artbreeder Artbreeder, kullanıcıların kolaylıkla karmaşık sanat eserleri yaratmalarını sağlayan bir yapay zeka tabanlı görsel düzenleme platformudur. Kullanıcılar, mevcut görselleri birleştirerek veya değiştirerek yeni görüntüler oluşturabilir. Bu platform, genetik algoritmalar kullanarak çalışır; kullanıcılar mevcut görselleri “çaprazlayarak” ve ardından sonuçları “evrimleştirerek” sanatsal

erenkartav

Eren Kartav

Blog (1)

Yapay zeka (YZ), içerik üretim süreçlerini kökten değiştirmekte ve yazarlara, editörlere ve içerik üreticilerine yeni imkanlar sunmaktadır. Geleneksel yazım yöntemlerine oranla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde içerik üreten yapay zeka araçları, dil yapısını anlama ve metin üretme konusunda

tufan-acar

Tufan Acar

loader