Podcast Nedir? Podcast Nasıl Çalışır?

Podcast Nedir? İnternet ortamında download edilebilen ve daha çok müzik, konuşma, video gibi formatlar içeren bir programdır. Bu program sayesinde cihazınıza bir ses dosyası veya video dosyası indirebilir ve söz konusu dosyayı aynı program üzerinde oynatma şansına sahip olabilirsiniz. Genellikle taşınabilir cihazlarda kullanılan programın adı iPod ve broadcast kelimelerinin bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkmıştır. Programın adı her ne kadar Apple’ın ipod ismi ile anılsa da bu programı kullanmak için bir Apple ürününe ihtiyaç duymazsınız. Herhangi bir mp3 oynatıcı cihaza sahip olmanız Podcast kullanmanız için yeterlidir. Ses veya müzik indirme portalı olarak algılanan podcast aslında abone olunabilen ve belirli listelerin oluşturulabildiği oldukça farklı bir programdır.

Podcast Türleri

Podcast; ses, video, müzik ve daha pek çok konuda hizmet sunan bir platformdur. Farklı alanlarda kaliteli hizmet sunması sonucunda farklı türleri ortaya çıkan bu programın çeşitlerini şu şekilde sıralamak mümkündür.

Ses

Bu programda kullanılan yegâne dosyalar ses dosyalarıdır. En yaygın kullanılan tür olması sebebiyle günümüzde oldukça revaçta olan ses podcast abone olunabilen bir platformdur. Bu platformda yer alan dosyaların boyutları genel itibari ile 10 MB’dir ve bu platformda sadece ses dosyaları bulunur.

Video

Video klipler ve daha farklı vdeo içeriklerinin bulunduğu platformdur. Dosyalar genellikle. m4v ve .mp4 formatlarındadır. Ses platformundan sonra en popüler 2. Platform olan bu podcast çeşidinde popülaritenin temel sebebi son yıllarda TV programlarının burada yayınlanıyor olmasıdır.

Zengin

Ses platformundan farklı olarak görsellerin de bulunduğu zengin podcast genellikle slayt gösterisi şeklinde bir görüntüye sahiptir. Burada bulunan dosyaları Windows Media Player ile oynatmanız mümkün değildir.

Romanlar

Klasik romanlardan hiçbir farkı olmayan ve podcast üzerinde yayınlanan bu romanları telefonunuza indirerek gönül rahatlığı ile okumanız mümkündür. Sesli kitaplarla benzer yönleri bulunan bu romanlar kâğıt israfına da engel olur.

Podcasting Nasıl İşler?

İnternet üzerinde RSS alt yapılı bir şekilde çalışan bu sistem ses ve videolar olmak üzere geniş seçenekleri ile kullanıcılarına kaliteli hizmet sunmayı amaçlar.

Podcast Nedir? Podcast Nasıl Çalışır? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Podcast’ler popülerlik ve tüketim bakımından günden güne etkisini artırmaya ve bunlarla birlikte içerik pazarlama stratejinize ekleyebileceğiniz en büyük medyalardan birisi haline dönüşmeye devam ediyor. Podcast nedir? Podcast; adını iPod ile İngilizce yayın anlamına gelen Broadcast ’ten türetilmiş bir kelimeden alan

webtures

Webtures

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

webtures_blog_banner

Teknoloji ve yapay zeka alanında yaşanan hızlı gelişmeler, kişiselleştirilmiş çözümlere olan ihtiyacı arttırmıştır. ChatGPT, bu ihtiyaca yanıt veren önemli araçlardan biridir. Bu yazımızda, ChatGPT ile kişiselleştirilmiş yapay zeka oluşturma sürecini detaylı bir şekilde ele alacağız. Yapay Zeka ve ChatGPT’nin Temelleri

loader