Reklam Çalışmaları İçin Hedefleme Yöntemleri

webtures_blog_banner

Müşterilerinizin Yaşam Boyu Değerlerini Bilin

Müşterinin ilk alışverişinden başlayıp, yıllar boyunca yaptığı tüm işlemlerinden ötürü kazanılan toplam kar, “müşterinin yaşam boyu değeri” olarak bilinmektedir. Bu sebeple müşterilerinizin sunmuş olduğunuz ürün veya hizmetten ne kadar sıklıkla satın alabileceğini mutlaka belirleyin. Örneğin; müşterilerin satılık ev arayan kişilere yönelik hizmet sunan firmayla iletişime geçme sıklığı ile spor ayakkabıları satan bir firmayla iletişime geçme sıklığı aynı olmayacaktır. Bu sebeple reklam kurgularınızı belirlerken bu metriği unutmayın.

Arama Ağı Reklamları İçin Yeniden Pazarlama Listeleri (RLSA)

Arama Ağı Reklamları İçin Yeniden Pazarlama Listeleri (RLSA) Oluşturun

Kullanıcılarınız sepet sayfasında sitenizi terk mi ediyor ya da düzenli olarak alımlarını tamamlıyorlar mı? Bu tarz kitlelerin hedeflendiği özel yeniden pazarlama listeleri oluşturabilirsiniz. Sonrasında bu kişileri arama ağında özel olarak hedefleyebilir onlara özel reklamlar yayınlayabilirsiniz. Örneğin; belirli aralıklarla bir ürününüzü satın alan müşterileriniz için yeniden pazarlama listeleri oluşturup o ürün ile ilgili indirim ya da farklı bir modeli stoklarınıza girdiğinde onlara özel bu ürünleri vurguladığınız metin reklamlar sunabilirsiniz. Unutmayın, sepet sayfasında sitenizi terk eden veya alışverişini tamamlayan kullanıcıların diğer kullanıcılara göre dönüşüm oranı her zaman daha yüksektir.

Perspektifinizde Her Zaman İnsan Faktörü Olsun

Perspektifinizde Her Zaman İnsan Faktörü Olsun

Aranma hacimlerini kontrol edip yalnızca en yüksek hacme sahip tek bir arama terimi üzerinden giderseniz potansiyel kitlenizi sınırlandırabilirsiniz. Arama hacimlerinde görmüş olduğunuz arama terimlerinin insanlar tarafından oluşturulduğunu unutmayın ve bu doğrultuda ürün veya hizmetinizin ne şekilde aranabileceğine dair düşünüp alternatiflere de mutlaka kampanyalarınızda yer verin. Bunu yaparken performans değerlendirmesini de göz önünde bulundurmayı unutmayın elbette 🙂

Hedeflerinizi Gizlemeyin

Hedeflerinizi Gizlemeyin

Dönüşüm veya hedef olarak tanımladığınız sizin için önemli olan işlemleri ( e-ticaret siteniz varsa bu alışverişi tanımlama olabilir, hizmet sektöründe yer alıyorsanız telefon ile iletişime geçmeleri olabilir) sitenizde görülmesi zor olan yerlere yerleştirmeyin. Gözden kaçırılma riski olan yerlere yerleştirirseniz kullanıcılar, tanımladığınız hedefi gerçekleştiremeden sitenizi terk edeceği için birim maliyetleriniz daha yüksek olabilir. Bu sebeple hedeflediğiniz işlemlerin, kullanıcılar tarafından gerçekleştirilmesi kolay ve anlaşılır olacak şekilde düzenlenmesine özen gösterin.

Kullanıcılarınızın Yolculuğunu Görselleştirin

Kullanıcılarınızın Yolculuğunu Görselleştirin

Reklamlarınızdan alakalı tıklamayı almak, işin sadece başlangıç kısmı. Sonrasında bu tıklamalar nereye gidiyor? Kullanıcılar, hangi sayfada sitenizi terk ediyor, kaç adımda işlemlerini tamamlıyorlar? Bunları takip edip site düzenlemelerinizde bunları göz önünde bulundurmalısınız. Google Analytics’te bu adımları görselleştirebileceğiniz araçlar mevcut.

Harekete Geçirici Mesaj Bağlantılarını En Üst Düzeye Çıkarın

Harekete Geçirici Mesaj Bağlantılarını En Üst Düzeye Çıkarın

Sizin için önemli olan sitenize gelen kullanıcıların sizinle iletişim kurması ise, bu eylemi gerçekleştirmeleri için birden fazla yöntem ekleyin. Örneğin; bazı insanlar grafik ve banner gibi görsel butonlara tıklamayı tercih ederken, bir diğer kesim ise yazıda geçen tıklama ibarelerine karşı meyilli olmaktadır. Bu sebeple yalnızca birine odaklanmak yerine sitenizde her iki modele mümkün olduğunca yer vermeye çalışın. Böylece hedef kitlenizin size ulaşmasında herhangi bir sınırlama getirmemiş olursunuz.

Reklam Zaman Planlaması Özelliğinden Yararlanın

Reklam Zaman Planlaması Özelliğinden Yararlanın

“Her zaman yayında” olan reklamlar bir süre sonra yüksek maliyetlere sebep olabilir. Reklamlarınızın haftanın hangi gününde hatta günün hangi saatinde daha verimli olduğunu görmek için Google Ads Reklam Zaman Planlaması’nı kullanabilirsiniz. Sonrasında verimli olduğunu düşündüğünüz gün ve saatler için isterseniz daha yüksek oranda teklif verebilir ya da performansın kötü olduğunu düşündüğünüz zaman aralıklarında reklamlarınızı durdurabilirsiniz.

Reklam Çalışmaları İçin Hedefleme Yöntemleri İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

Webtures

google-gemini-nedir

Yapay zeka dünyası hızla gelişmeye devam ederken, Google da bu alandaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir hamle yaptı: Google Gemini. Peki nedir bu Google Gemini? Neler yapabilir ve nasıl kullanılır? Bu yazıda, Google Gemini’nin tüm detaylarını inceleyeceğiz. Google Gemini, yapay

Sinan Gergöy

crm nedir

CRM, müşteri ilişkilerinin yönetilmesi anlamına gelir ve işletmelerin müşteri verilerini, etkileşimlerini, ve müşteri ile olan ilişkilerini yönetmelerine olanak tanır. CRM yazılımları, şirketlerin müşteri memnuniyetini artırarak, satışları ve verimliliği maksimize etmelerine yardımcı olur. Bu sistemler, işletmelerin müşteri veritabanlarını merkezi bir sistemde

Sezi Yazgan

loader