SEO Getirisi

E-ticaret yapıyorsanız SEO terimine de aşinasınızdır. Sürekli olarak arama motorunda üst sıralarda yer almaktan bahseden açıklamalarla da karşılaşmış olmalısınız. Peki, gerçekte SEO sizin mevcut e-ticaret kapasitenizi nasıl etkiler? Arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilen SEO aslında Google temellidir. Yani Google web sitelerinden, e-ticaret sitelerinden ne bekliyor onu bilmekle ve ona göre yapılandırma yapmakla ilgilidir.

Google birçok algoritmayla çalışır. Bir e-ticaret sitesini ilk sıralarda karşımıza çıkartırken belli kriterlere göre çıkartır.  Sitenizin bu kriterlere uygun olup olmadığı bazı testler, analizler ve ölçümlerle öğrenmek mümkün olmaktadır. Hatta bazı adres sorunları, ağ sorunları bile Google tarafından olumsuz algılanabilmektedir. SEO getirisi yatırımını karşılıyor mu diye merak ediyorsanız yazımızın devamında bizimle olun.

SEO Getirisi Yatırımı Karşılıyor Mu?

SEO Çalışmalarının mutlaka büyük etkisi olacağını söyleyebiliriz. Çünkü bazı şeyler teknikle ilgilidir. Arama motoru algoritmalarıyla ilgilidir. Ne kadar iyi tasarımı olan, ne kadar müşteriye hitap eden bir e-ticaret siteniz de olsa altyapı çalışmaları yapılmıyorsa başarılı olamaz. Arama motoru kullanıcı deneyiminin en iyisi olmasını bekler.

Bunun için de kullanıcının sitede rahat hareket etmesi, siteyi kolay bulması, istediği ürüne kolay ulaşması gibi şeyler gerekir. İçerikleri iyi olmayan bir siteye hiçbir ziyaretçi uğramaz. Yani içerik pazarlaması da SEO çalışmalarının bir parçasıdır. Kısacası sitenizi en iyi hale getirecek her şey SEO çalışmalarına dâhildir.

SEO getirisi yapılan yatırımı fazlasıyla karşılayabilir. Tabi doğru stratejilerle kullanılırsa. SEO çalışmalarını yaptırıp dijital pazarlamayı eksik bırakırsanız tabi ki satışlarınız artmaz. Ama müşteriniz sizi çabucak bulsun ve sizin işinizle ilgili bir arama yaptığında ilk sizi görsün istiyorsanız SEO çalışmaları şart.

E-Ticarette SEO Getirisi

İşin can alıcı noktası internet alışverişinde ortaya çıkıyor. Sanal alışverişte tüm firmalar müşterilerin aramalarında ilk karşılarına çıkan firma olmak istiyor. Çünkü aramalarda ilk sıralarda çıkan firmalar güvenilir olarak algılanıyor. Örneğin bir kullanıcı internette rahat spor ayakkabı araması yaptı diyelim. Karşısına çıkan ilk içerikleri değerlendirecektir. Bununla ilgili yazılmış bir makale, ya da reklamı çıkan firmaları değerlendirecektir.

Kullanıcının karşısına ilk çıkan firma olabilmek için SEO çalışmalarının etkili şekilde yapılmış olması gerekir. E-ticarette SEO getirisi inkâr edilemez boyutlardadır. Her şey müşteriye ulaşmak, güven vermekle ilgilidir. Yeni nesil müşteri profili internet aramalarında karşısına çıkan ilk üç ya da beş sonucu değerlendirir. Google’da ilk başlarda çıkan sonuçlar kullanıcılar için güvenilirdir. Google reklamları vermek gibi çalışmalar da SEO çalışmalar arasında yer alır.

SEO Getirisi İle Benzer Yazılar

anahtar kelime nedir

Kullanıcıların herhangi bir platformda arama yaparken kullandığı kelimelere keywords denir. Türkçesi anahtar kelime olan keywords dijital pazarlama sektöründe çokça kullanılan bir terimdir. Her platformda kullanım biçimleri farklılık gösterebilir. Örneğin Instagram’da veya Twitterda başlık etiketi(hashtag) ile kullanılır. Google gibi arama motorlarında

ismail-sagdic

İsmail Sağdıç

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

webtures_blog_banner

Teknoloji ve yapay zeka alanında yaşanan hızlı gelişmeler, kişiselleştirilmiş çözümlere olan ihtiyacı arttırmıştır. ChatGPT, bu ihtiyaca yanıt veren önemli araçlardan biridir. Bu yazımızda, ChatGPT ile kişiselleştirilmiş yapay zeka oluşturma sürecini detaylı bir şekilde ele alacağız. Yapay Zeka ve ChatGPT’nin Temelleri

loader