Sosyal Medya Yönetim Araçları

webtures_blog_banner

Sosyal medya hayatımızın iş, eğitim veya kişisel olarak her alanına hızla girmeye devam ederken bu mecra günümüzde yeni iş olanakları oluşturmuştur. Bu işlerden bir tanesi de Sosyal Medya Yöneticiliğidir. Çok değil bundan dört, beş yıl önce birisi bizim şirketin sosyal medya hesaplarını yönet sana para vereyim dese dalga geçiyor derdiniz. Günümüzde ise Sosyal Medya Hesap Yöneticiliği en popüler meslekler arasında yerini almayı başarmış durumda.

Önceden bu işi yapanlar birden fazla hesabı yönetmek için oldukça zorlanıyorlardı çünkü bu hesapları ortak tek bir kanaldan yürütebilecekleri bir uygulama/program mevcut değildi. Şimdi ise sosyal medya yönetim araçları sayesinde birden fazla sosyal medya hesabını kontrol etmek içerik paylaşmak, planlamak, analiz etmek mümkün. Bu durumun farkında olan bazı mecralar ise kendi içerisinde sosyal medya yönetim araçlarıyla birden fazla hesabı kullanıma sunmaktadır, bunun en güzel örneği ise Instagram’dır.

Uygulamaların sadece çoklu hesap desteklemesi yeterli olamayabiliyor çünkü, bu hesaplara her gün girip içerikleri manuel paylaşmak biraz zahmetli ve zaman alıcı oluyor. Tamda bu nokta da Sosyal Medya Yöneticileri’nin hayatını kolaylaştıracak en iyi sosyal medya yönetim araçları devreye giriyor. Ayrıca bu araçları sosyal medya yönetim paneli yardımıyla kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Peki sosyal medya yönetim araçlarının neler olduğuna ve sosyal medya yönetim paneline hep birlikte göz atalım.

Hootsuite

İlk programımız en çok tercih edilen sosyal medya yönetim araçlarından birisi olan Hootsuite’tir. Bu program ile birden fazla hesabı tek bir yerde toplayabilir, hazırladığınız veya hazırlanan içeriklerin hangi gün hangi saatte hangi sosyal medya hesaplarında paylaşılacağını seçebilirsiniz. Paylaştığınız, zamanlanmış içerikleri istediğiniz hesap ve mecrada akış olarak ana ekranınıza ekleyebilirsiniz. Ücretsiz, profesyonel ve iş amaçlı olmak üzere üç paket mevcut Hootsuite’te. Ücretsiz seçenekte 3 profil ekleyebilir, temel analytics raporlarını görüntüleyebilir ve ileti planlayabilirsiniz. Profesyonel pakette ücretsizde olanların tamamına ek olarak 50 profil yükleyebilir, 1 tane gelişmiş (ayrıntılı) analytics rapor görüntüleyebilir, toplu mesaj atabilir, Premium uygulamayı indirebilir hesaplarınızı mobil olarakta kontrol edebilirsiniz. Son paket ise iş paketi bu pakette önceki paketlere ek olarak gerçek zamanlı analytics raporlarını görüntüleyebilir, yayınclık onaylarını yapabilir, sosyal medya kampanya şablonları oluşturabilir, 7/24 öncelikli destek alabilirsiniz. Bunların dışında özel set-up ve eğitim imkanı da bulunmaktadır. Tabi bu paketlerin fiyatları özelliklerine göre değişmektedir. Ayrıca Viraltag uygulamasını kullanarak Pinterest’te paylaşmak istediğiniz pinlerin zamanlamasını da yapabilirsiniz.

Buffer

Sosyal Medya Uzmanları tarafından en çok tercih edilen bir diğer ürün ise Buffer’dır. Bu araç Hootsuite ile aynı sistem mantığı ile çalışmaktadır. Google+, Facebook, LinkedIn ve Twitter mecralarında sayfa ve profillerinizi ekleyebilir, mesajlarınızı programlaya bilirsiniz. Mesajlarınızın belli bir saatte yayınlanması veya sıraya konulabilmesi Sosyal Medya Uzmanlarının işine oldukça yarayan özelliklerden biridir. Hootsuite olduğu gibi Buffer’da da paketler mevcuttur bu paketler kendi içinde bireyler ve ajanslar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bireysel paket kendi içinde ücretsiz ve başarılı olarak ikiye ayrılırken, ajanslar için olan paket ise küçük, orta ve büyük olarak seçeneklere ayrılmaktadır. Buffer’da sosyal medya hesap ve profilleri ekleyebilir, mobil uygulamalar ile mobil paylaşım yapabilir, sosyal medya analizi yapabilirsiniz. Optimal zamanlama aracı ile içeriklerinizi zamanlar bağlantılarınızı kısaltıp tıklamalarını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca video GIF paylaşımlarında bulunabilirsiniz. Bu paketleri bir ay boyunca ücretsiz deneme imkanının da sunuyor Buffer.

İş planı yapabilmek için ekip yönetimi ve analiz imkanları bulunmaktadır. Sosyal medya hesaplarınızı Buffer’a ait Respond aracına entegre ederek sosyal medyadan gelen mesajları hızlı ve sorunsuz bir şekilde cevaplayabilirsiniz. Tüm bunlara ek olarak Buffer, sosyal medya yönetim paneli yardımıyla kolaylıkla kullanılabilir olmasıyla ön plandadır.

Do Share

Sosyal medya yönetim araçlarından olan Do Share’yi aslında ismini çok fazla duymadığmız fakat Google’ın bir eklentisi olan bu araç kişisel sayfa sahiplerine Google+ paylaşımlarını programlamalarına yarıyor. Bu aracın çalışabilmesi için Chrome’un açık olması gerekir aksi taktirde araç çalışmıyor. Bu aslında çok iyi bir özellik olduğu söylenemez çünkü herkes Chrome ile çalışmıyor ve bazen diğer tarayıcıları kullanmakta gerekebiliyor veya bir yere seyahat ediyorsanız ve bilgisayarınızı bilgisayarınız açık değilse maalesef paylaşım yapamıyorsunuz.

Post Planner

Bu aracın entegreli olduğu tek mecra Facebook, yani ürünü  sadece Facebook ile kullanabilirsiniz. Sosyal medya yönetim araçlarından olan Post Planner size paylaşabileceğiniz içerikleri, bu içerikleri ne zaman paylaşmanız gerektiğine dair öneriler sunuyor. Facebook içinde yer alan bir uygulama ile kolay erişim sağlanan bu araçta fotoğraflar ve fikir edinmek için trend olan içerikler bulabilirsiniz. Bu araçta yine ücret paketleri mevcut bu paketler başlangıç orta ve uzman olarak sunuluyor ve daha önceki araçlarda olduğu gibi sunulan özelliklere göre ücretlendirme yapılıyor.Post Planner’ın sosyal medya yönetim paneli oldukça kullanışlıdır.

Friends Me

Bu araç diğerlerinden biraz daha farklı bir içeriğe sahip bunun nedeni ise Google+ da paylaşılan içerikleri diğer mecralarda paylaşma imkanı sunuyor. Bu araç ile Facebook (gruplar, profiller ve sayfalar), Twitter ve LinkedIn’de(profiller, gruplar ve şirket sayfaları) ve Tumblr’ı destekliyor. Google+ paylaşımlarında ki imgelerin Twitter mesajlarında da görüntülenmesi artı bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Hashtag kullnarak mesajların nerede ve nasıl paylaşıldığını kontrol edebilir ya da sadece Google+ da paylaşım yapabilirsiniz. Uygulamaya gmail hesabınızla kolayca kaydolabilirsiniz. Diğer araçlara göre kısmen daha ucuz ve iki paket bulunmakta bu paketlerden birisi sosyal profiller bu pakette bağlı olan sosyal medya profili başına fiyat ödersiniz diğer paket ise takım üyeleri paketi bu pakette ise her takım üyesi başına fiyat ödersiniz.

Sprout Social

Bazı Sosyal Medya Uzmanlarının severek kullandığı bu araç ile Google, Twitter sayfalarını ve LinkedIn profillerini, Facebook sayfalarını, profillerini izleyebilir bu sayfalarda içerik paylaşabilir veya bir etkinlik oluşturabilirsiniz. Ekip yönetim fonksiyonu ile bir ekip oluşturabilir ve oluşturduğunuz bu ekibi yönetebilirsiniz hatta ekip takvimi bile oluşturabilirsiniz. Tamamen kullanıcı dostu bir ara yüze sahip olan bu aracın tek olumsuz yani yüksek fiyatı. Sprout Queue ile yapacağınız paylaşımları ilerleyen zamanlarda paylaşılması için planlama olanağı sunuyor. ViralPost ise kullanıcının işini kolaylaştıracak bir takım istatistikler sunuyor bunlar; içerik yayınlama hızı, ilgilenme düzeyi, kullanım ve diğer faktörlere bağlı olarak, kullanıcıların hedef kitleye yeni içerikleri ne sıklıkta sunması gerektiğine dair önerilerde sunuyor. Ayrıca sosyal medya yönetim paneli yardımıyla kolaylıkla kullanabileceksiniz.

Yukarıda belirttiğimiz araçlar dışında birçok sosyal medya yönetim araçları bulunmaktadır. Bu araçların kendisini ön plana çıkartan farklı özellikleri bulunuyor. Yukarıda dijital pazarlama sektörü içinde yer alan sosyal medya yönetim araçları ve sosyal medya yönetim paneline dair bilgileri aktarmaya gayret gösterdik.

Sosyal Medya Yönetim Araçları İle Benzer Yazılar

Linkedin 6

Son zamanlarda herkesin dilinden düşmeyen Influencer terimi mutlaka duymuşsunuzdur. Bu blog yazımızda Influencer nedir, kime denir, kaça ayrılır, ne kadar kazanır gibi soruların cevabını detaylı vermeye çalışacağız. Etrafınızdan gün içinde mutlaka bende Influencer olmak istiyorum gibi sözler duyabilirsiniz. Çok merak

Tolgahan Öz

webtures_blog_banner

“Vlog” kelimesinin çıkısı “video” ve “blog” kelimelerinin birleşimidir. Bu günlerde çok popüler hale gelen bu karışım hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Vlog, video günlüğünün kısaltmasıdır ve tipik olarak aynı kişi tarafından anlatılıp kaydedilirken bir kişinin hayatını

Tolgahan Öz

sosyal medya yonetimi nedir

Dijital, her geçen gün hızla hayatımızda daha büyük yer kaplamaktadır. Neredeyse her gün yeni bir trend çıkıyor. O trendi yakalayıp hızla içerik üretmenin, zamanı yönetmenin kimi zaman çok zorlu olduğu kesin. Bu hıza ayak uydurmanın birçok püf noktası bulunmaktadır. Aşağıda

Sema Koca

loader