Twitter İstatistikleri

Twitter hesabının ne kadar verimli olduğuna dair ipucu veren veriler olarak tanımlanan Twitter istatistik üzerine belirli analizlerin yapılması ile sayfadaki etkileşim sayısının arttırılması hedeflenmektedir.

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Twitter ile en fazla 280 karakter kullanılarak paylaşılan iletiler sayesinde markaların bilinilirliğini ve müşterisini arttırma imkânı bulur.

Çok sayıda sosyal medya platformu bulunsa da, en çok tercih edilen mecralar arasında olan bu sosyal medya aracı, markaların sayfalarının etkileşim seviyelerini öğrenebilmeleri için istatistiklerde birçok yenilik gerçekleştirmiştir.

Twitter hesabına sahip olan markaların paylaşımlarıyla ilgili istatistik verilerini sunan platform;

  • Hedef kitle,
  • Yaş
  • Cinsiyet,
  • Konum,
  • Ülke,
  • Şehir gibi verilerin yüzde oranların ve bu oranların grafiklerini sunmaktadır. Böylece markanın paylaşımlarında bulunan ürünlere ilgi gösteren hedef kitle ile ilgili veriler ortaya çıkarılır.

Böylece analiz yöntemi ile çok daha etkili ve kaliteli sosyal medya pazarlama olanağı sağlanmaktadır.

Twitter İstatistik Analizi

Twitter istatistik verilerine ulaşılması oldukça kolaydır. Bunun için kullanıcının;

  • Twitter hesabını açması,
  • Hesabındaki profil bölümüne girmesi,
  • Profildeki istatistikler yazan kısma tıklaması yeterlidir.

Buradan elde edilen veriler genel olarak;

  • Paylaşımların görülme sayısı,
  • Aldığı yorum sayısı,
  • Yeniden paylaşılma sayısı,
  • Tıklanma sayısı,
  • Etkileşim oranları gibi konularda rakamsal ve grafiksel bilgilerdir.

Bu bilgilerin tek tek incelenerek hedef kitleye belirlenmesi ve bu kitlenin genişletilmesi amaçlanır. Bu da ancak verilerin dikkatle ve özenle analiz edilmesi sonucu sağlanır.

Twitter’da Hedef Kitle

Twitter istatistik ile hedef kitlenin yaşı, cinsiyeti, ülkesi, şehri gibi profil bilgilerinden erişilen veriler elde edilir.

Bu bilgilere takipçi seçeneğinden de ulaşılabilir. Bu bölüm üzerinde sadece cinsiyete, yaşa ya da konumuna göre takipçilerin listelenme özelliği mevcuttur. Böylece kolaylıkla analiz yapma imkanı vardır.

Tüm Twitter kullanıcı seçeneğine gelindiğinde ise belirli ilgi alanlarına ve konumlarına göre göz atma olanağı vardır. Böylece Twitter kullanıcılara bu konu ile ilgili yararlı veriler sunmaktadır.

Ayrıca Twitter’da yer alan;

  • Özel günleri etkinlik konusu,
  • Trend olan etkinlikler gibi kategoriler hedef kitleye erişimi kolaylaştırmaktadır.

Bazı markalar bu tür etkinlikleri takip ederek, etkinlikle ilgili verilere bakarak hedef kitleye özel kampanyalar sunmaktadır. Böylece çok daha fazla etkileşim şansı doğacak ve hedef kitleye yönelik olumlu adımlar atılmış olacaktır.

Twitter etkinlik takvimi ile ilgili değerli verileri kullanıcılarına sunmaktadır. Şu an için Türkiye’de geçerli bir etkinlik takvimi olmasa da, ilerleyen zamanlarda bu sorunun da üstesinden gelinmesi beklenmektedir.

Twitter İstatistikleri İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Twitter listeleri, markanızın takipçilerini kolayca bulmanıza ve sınıflandırmanıza yardımcı olur. Bu liste sistemi sayesinde takipçilerinize istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz. Böylece ulaşmak istediğiniz kullanıcılar yoğun akış içinde kaybolup gitmezler. Açık listelere herkes kolayca erişim sağlayabilir. Böylece burada bulunan diğer takipçilere marka olarak

webtures

Webtures

Blog

Yapay Zeka (AI), son yıllarda sağlık sektörünü dönüştüren en önemli teknolojik ilerlemeler arasında yer alıyor. Global AI sağlık pazarının 2026 yılına kadar 45.2 milyar dolar değerine ulaşması beklenmektedir, bu da AI’nin sağlık hizmetleri üzerindeki artan etkisini göstermektedir. Sağlık hizmetlerindeki kullanımı,

webtures

Webtures

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

loader