Inspectlet UX Aracı

Inspectlet

İnternet kullanıcılarının davranışlarını analiz etmek için birçok site aracı kullanılıyor. Inspectlet UX aracı kullanıcıların fare hareketlerini ve ısı haritalarını görmenizi sağlıyor. Web siteleri için ziyaretçilerin davranışlarını bilmek beklentilere göre pazarlama stratejileri geliştirmek anlamına geliyor. Bu nedenle bu tür site araçları kullanmak rekabet ortamında bir adım öne geçmeye olanak tanıyor.

Inspectlet UX Aracı Özellikler

Popüler bir UX SEO aracı olan İnspectlet ısı haritaları ile sitede en çok dikkat çeken alanları görmenizi sağlar. Ziyaretçilerin nereyi nasıl tıkladığını öğrenebilirsiniz. Kullanıcıların neye önem verdiğini bu analiz sonuçlarından öğrenmek mümkündür. Kullanıcılar için gereken site işlevselliğini sağlamak ve ziyaretçilere daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için site tasarımındaki sorunları keşfedebilirsiniz.

Kitabı kapağından yargılama diye bir söz vardır, Inspectlet bu lafın en iddalı temsilcilerinden birisi. Kötü denebilecek bir dizayn ve kullanıcı deneyimi sunsa da barındırdığı özellikler piyasadaki UX araçlarını geride bırakabiliyor. Elbette kaliteli özellikleri fiyatına da yansıyor, bu nedenle;
Inspectlet ile yaptığımız anlaşma sayesinde, WEBTURES17 kodu ile yapacağınız ilk 25 kayıtta takipçilerimiz istedikleri paketten süresiz %30 indirim hakkı kazanacaklar.

Kullanıcı Haritaları

Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi UX araçlarının bir çoğu kullanıcı haritaları (heatmap, scrollmap) üzerinden hizmet sunmaktadırlar. Inspectlet’i diğer araçlardan ayıran en önemli iki özellik kullanıcı haritalarına ek olarak verdiği oturum kayıtları ve form analizidir.

Inspectlet tıklama ve fare hareketlerini kayetmekle kalmaz bir yandan da paketinizin limitine göre kullanıcı oturumlarını video haline size sunar. Kullanıcı kayıtlarını istediğinz hızda izleyebilir, indirebilir ve paylaşabilirsiniz. Bu sistem kullanıcıları IP üzerinden takip eder ve tek sayfa üzerinde değil, siteye girdikleri andan çıkış yapana kadar bütün sayfalarda takibe devam eder, bu sayede de kullanıcının tüm serüvenini takip edebilirsiniz.

Çıkış oranı düşük ve kalma oranı az olan sayfaları ayıklayıp bu sayfalardaki kullanıcı davranışlarını izleyerek, kullanıcıların gezintilerini daha kaliteli hale getirmeniz mümkündür. Bu arada aynı kayıt özelliğini Yandex Metrica’da ücretsiz olarak bulabilirsiniz fakat Inspectlet’in bu konuda bir adım önde olduğunu söyleyebilirim.

Ziyaretleri filtreleme özelliği sayesinde dönüşüm tünellierini Inspectlet üzerinden kurup, kaçınca adımda daha çok kullanıcı kaybettiğinizi tespit edip bu kısımlar izlemek ve teşhis koymak için ideal bir araçtır. Javascript etiket API özelliği sayesind de kullanıcıları tek tek ayıklayıp onlara mail ve isim tayin etmeniz mümkün, böylece sadece tek oturumlarını değil, markanız ile olan tüm etkileşimlerini izleyebilirsiniz kullanıcıların. Kişiselleştirme konusuna yönelen dijital pazarlama sektöründe her kullanıcı ayrı bir birey gibi algılama, datalarını saklama ve kişiye özgün hizmet sunmak sizi bir adım öne taşayacaktır.

Başlangıçta videoları izlemek garip hissetirse de bir süre sonra favori aktiviteniz haline geleceğine eminim. Inspeclet’in tek negatif yanı, çok hit alan bir siteniz var ise bütçe anlamında sizi zorlayabilecek olmasıdır.

Bu noktada ;
Inspectlet ile yaptığımız anlaşma sayesinde, WEBTURES17 kodu ile yapacağınız ilk 25 kayıtta takipçilerimiz istedikleri paketten süresiz %30 indirim hakkı kazanacaklar.

Inspectlet UX Aracı İle Benzer Yazılar

seo-araclari

Profesyonel SEO çalışmaları tüm web siteleri için oldukça önemlidir. SEO çalışmalarını yaparken kullanılacak bazı SEO araçları vardır. Anahtar kelime araştırması, rakip araştırması, sıralama takibi veya bağlantı oluşturma için kullanılan SEO araçları web sitesini farklı yönlerden iyileştirme imkânı yaratır. SEO uzmanları

erenkartav

Eren Kartav

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

webtures_blog_banner

Teknoloji ve yapay zeka alanında yaşanan hızlı gelişmeler, kişiselleştirilmiş çözümlere olan ihtiyacı arttırmıştır. ChatGPT, bu ihtiyaca yanıt veren önemli araçlardan biridir. Bu yazımızda, ChatGPT ile kişiselleştirilmiş yapay zeka oluşturma sürecini detaylı bir şekilde ele alacağız. Yapay Zeka ve ChatGPT’nin Temelleri

loader