Video Pazarlaması Nedir?

Video pazarlaması nedir, teknolojinin gelişmesi ve günümüzde öneminin giderek artması ile meydana gelen bir pazarlama çeşididir. Dijital pazarlamanın ortaya çıkması ve pazarlama anlayışının değişmesi ile birlikte ortaya çıkan çeşitli pazarlama kanallarından olan video pazarlama günümüzde markalar için çok büyük bir öneme sahiptir. Çünkü akıllı cihazların giderek yaygınlaşması ile birlikte çeşitli sosyal medya kanalları da ortaya çıkmıştır. Video pazarlama firmaların ürünlerini ya da hizmetlerinin tanıtımını yapmak için kullandıkları videoların tamamını kapsamaktadır. Ancak video pazarlamanın ne olduğunu tam olarak anlayabilmek için video pazarlamanın avantajlarından detaylı bir şekilde bahsetmek gerekmektedir. Peki, video pazarlamanın avantajları nelerdir? İşte cevapları…

Video Pazarlamanın Faydaları Nelerdir?

Video pazarlama nedir? aslında SEO için çok büyük öneme sahiptir. Çünkü video pazarlama, arama motorlarında firmaların web sitelerinin ilk sıralarda yer almasını sağlar. Bu sayede sitelerin tıklanma oranları da artacak ve firmalar hedef kitlelerine rahatlıkla ulaşabilecektir. Firmalar ya da markalar hazırladıkları videolara doğru anahtar kelimeler ile doğru etiketleri, başlıkları ve açıklamaları ekleyerek web sitelerinin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayabilirler.
Videolara erişim oldukça kolaydır ve videoların yayınlanabileceği sınırsız platform bulunmaktadır. Youtube, çeşitli televizyon kanalları, Instagram bu kanallardan bir kaçıdır. Bir akıllı cihaz sayesinde markalar, firmalar ya da kişilerin çektikleri videoları rahatlıkla bu platformlara yükleyebilirler.
Videoda pazarlamanın diğer bir avantajı ise izleyenler üzerinde büyük bir etki bırakmasıdır. Yapılan çeşitli araştırmalara göre video pazarlama diğer pazarlama türlerine göre %80 daha etkilidir. Çünkü hem görsel hem de işitsel öğelerin bir araya gelmesi kişiler üzerinde daha etkileyici bir izlenim bırakmaktadır.

Video Pazarlaması Nedir? Nasıl Yapılır?

Video pazarlama ile hedef kitlenizi etkilemek ve onların zihninde markanız hakkında olumlu bir imaj oluşturmak istiyorsanız her pazarlama türünde olduğu için video pazarlamada da Pazar analizi, hedef kitle analizi, rakip analizi, SWOT analizi gibi araştırmaları yapmalısınız. Tüm bu araştırmalar sonucunda elde ettiğiniz bilgileri bir araya getirerek videonuz ile kimlere ve nasıl sesleneceğinize karar vermelisiniz. Eğer hedef kitlenizin nelerden hoşlandığını, hangi tarz videoları sıklıkla izlediğini ve etkilendiğini öğrenirseniz başarılı bir video pazarlama kampanyasına imza atabilirsiniz.

Video Pazarlaması Nedir? İle Benzer Yazılar

loader