Viral Pazarlama Nedir?

Viral marketing olarak da adlandırılan viral pazarlama, kısa sürede çok sayıda kullanıcıya erişmeyi sağlar. Günümüzde daha çok video tabanlı oluşturulan reklamlar, kalabalık bir kitle tarafından paylaşılır ve bir kullanıcıdan diğer kullanıcıya aktarılır. Yani reklam kampanyası, bir bakıma viral hale gelir. Burada bir viral virüsün yayılma süreci de örnek gösterilebilir.

Kişiden kişiye aktarılan video ile tahmin edilenden çok daha geniş bir kullanıcı sayısına ulaşmak mümkün hale gelir. Tabi bu noktada hazırlanan kampanyanın profesyonel ve ilgi çekici olması son derece önemlidir. Kullanıcılara paylaşmalarına değecek düzeyde bir materyal verilmesi gerekir. Bu sayede reklam çalışması viral hale gelerek yaygınlık kazanır.

Viral Pazarlama Fikirleri

Eğer viral pazarlama tekniğini kullanmak istiyorsanız belli başlı noktalara dikkat etmelisiniz. Gerçek algısı yaratmanız, samimi olmanız, duygulara hitap etmeniz ve tüm sosyal medya uygulamalarında paylaşılabilir bir içerik oluşturmanız, söz konusu noktalar arasında gösterilebilir. İçeriğe paylaş butonu ekleyerek viral bir kampanya yaratmanızı destekleyebilirsiniz.

İçeriğin ilgi çekici bir yanı olabileceği gibi genel bir kitlenin duygularına da hitap edebilir. Yani ortak duygu ile insanları belirli bir noktada buluşturabilirsiniz. Stratejinizi çok önceden belirlemeniz ve buna uygun adımlar atmanız önemlidir. Tüketicilerin kalbine dokunarak içeriği paylaşmasını desteklemeniz de mümkündür. Fikir üretirken yapılmayan şeylere odaklanmanız önem arz eder. Özgün bir tarz yaratarak hedef kitlenize ulaşma şansınızı arttırabilirsiniz.

En büyük özelliği çok hızlı bir şekilde yayılma ve geniş bir kitleye ulaşma olan bu pazarlama yönteminde, yeni bir markanın tanıtılmasında ya da ürün ve hizmetlerin geliştirilmesinde etkili bir çözüm sunar. Bunun için komik ve içerisinde bolca mesaj barındıran bir video hazırlayabileceğiniz gibi duygulara hitap eden, dram yönü bulunan bir reklam çalışmasına da imza atabilirsiniz.

Viral Pazarlama İçerisinde Yapılmaması Gerekenler

Viral pazarlama sürecinde yapılması gereken belli başlı hususlar olduğu gibi şirket tarafından gerçekleştirilmemesi önemli olan noktalar da söz konusudur. Marka ile uyuşmayan bir reklama imza atılmaması gerekir. Bu durum, kafa karışıklığına neden olabileceği gibi olumlu bir sonuç alma potansiyelini de azaltabilir.

Hazırlanacak olan çalışma içerisinde etik kuralların aşılmaması da yine önem teşkil eden noktalardandır. Toplumun hassas olduğu noktaları aşmak, viral reklamı bir anda markanın zararına olan çalışmaya dönüştürür. Tepki gösterilen bir içerik değil alkış alan bir içerik hazırlanmalıdır. Bu yolda “ben olsam bu içeriği paylaşır mıydım” sorusundan yola çıkabilir ve fikirler üretebilirsiniz.

Viral Pazarlama Nedir? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Viral video yapımının sırları olabilir mi? Veya bir video nasıl viral olur? Bazı videolar nasıl çok kısa sürede viral olurken, bazıları doğar doğmaz ölüyor? Sosyal mecralarda “Bu videoyu izledin mi?” diye arkadaşlarımıza gösterdiğimiz, paylaşmadan duramadığımız o videoların nasıl bu kadar

webtures

Webtures

Blog (1)

Yapay zeka (YZ), içerik üretim süreçlerini kökten değiştirmekte ve yazarlara, editörlere ve içerik üreticilerine yeni imkanlar sunmaktadır. Geleneksel yazım yöntemlerine oranla çok daha hızlı ve verimli bir şekilde içerik üreten yapay zeka araçları, dil yapısını anlama ve metin üretme konusunda

tufan-acar

Tufan Acar

webtures_blog_banner

Yapay zeka (AI) teknolojisinin hızla gelişimi, farklı sektörlerde devrim yaratmaya devam ediyor. AI Generator, bu teknolojik ilerlemenin bir ürünü olarak, metin, görsel, ses ve müzik gibi çeşitli içerik türlerinin otomatik olarak üretilmesini sağlar. Bu rehber, AI Generator kullanımına dair temel

loader