Yandex Metrica Nedir?

Tüm internet siteleri için verilerin izlenmesi son derece önem teşkil ediyor. Hedef kitlenin davranışlarını gözlemlemek, hangi içeriklerin daha fazla okunduğunu bilmek, doğrudan performansın arttırılmasına yardımcı oluyor. Bu noktada devreye giren Yandex Metrica, analiz aracı olarak tanımlanabilir. Web sitesini ziyaret eden kullanıcıların davranışları hakkında ayrıntılı bilgi edinilmesini sağlayan analiz aracı, doğrudan site sahibinin daha etkin adımlar atmasını mümkün hale geliyor.

Yandex Metrica ile Ziyaretçi Sayısını Arttırmak

Herhangi bir internet sitesinde yayınlanan içeriklerin hangileri daha fazla okunuyor, bilinmesi gerekiyor. Bazı konuların ve başlık tarzlarının kullanıcılar tarafından daha fazla tıklandığına şahit olabilirsiniz. Bu konuların neler olduğunu bilmek ve bu yönde adımlar atmak ise doğrudan ziyaretçi sayısını arttırmaya yardımcı oluyor. Nitekim Yandex Metrica aracının da yaptığı önemli şey burada gizli. Kullanıcıların neleri okuduğunu ve nelere tıkladığını gösteren araç, bu içeriklere yönelerek trafiği arttırma şansı oluşturuyor.

Örneğin belirli bir konunun geniş bir kitle tarafından okunduğunu görebilirsiniz. Bu doğrultuda söz konuya ilişkin daha fazla içerik paylaşabilir, kullanıcı kitlesinin genişlemesini sağlayabilirsiniz. Özel olarak tasarlanan yapısıyla optimizasyon yapılmasını da destekleyen Metrica aracı, site yöneticilerinin oldukça ilgisini çekiyor. Nitekim ziyaret sayısının gözlemlenmesi, trafiğin en yoğun olduğu saatin anlaşılması, kullanıcıların hangi içeriklere yöneldiğinin görülmesi Metrica ile kolaylaşıyor. Elde edilen verileri göz önünde bulundurarak yeni bir yol haritası oluşturabilir, buna uygun adımlar atabilirsiniz.

Yandex Metrica Kullanarak Gelirleri Arttırmak

Yönetici aracının sunduğu faydalardan bir diğeri ise gelirleri arttırma şansı. Kullanıcıların hangi içeriklere yöneldiğini görmeniz ve bu içeriklere ağırlık vermeniz, doğrudan sitenin gelirlerini arttırabiliyor.

Kişiye veya kuruma daha fazla para kazanma şansı sunan bu durum, aynı zamanda web sitesinin gelişmesine ön ayak oluyor. Saatlik, günlük, aylık ve yıllık gibi değişen periyotlar üzerinden verileri okuyabilirsiniz. Bu durum, aynı zamanda yıllık bazda kullanıcı davranışlarının incelenmesini de sağlıyor. Dönem boyunca hangi içeriklerin daha fazla okunduğunu anlayabilirsiniz.

Kullanıcı davranışlarını izlemek, aynı zamanda reklamların buna uygun bir hale getirilmesine de etki ediyor. Sayfanızı ziyaret kitlenin yaşına, isteklerine ve cinsiyetine uygun reklamlar göstererek elde edeceğinizi geliri doğrudan arttırma şansına erişebilirsiniz. Yani Yandex Metrica için çok yönlü faydalar sunan bir web sitesi aracı olarak bahsetmek de mümkün. Tüm bunlar ışığında hareket ederek daha profesyonel adımlar atabilir, artan gelirleri doğru yönde harcayarak ziyaretçi kitlesinin çok daha fazla sayıya ulaşmasını mümkün kılabilirsiniz.

Yandex Kurulumu Nasıl Yapılır?

Yandex tarafından sunulan bir web sitesi analiz aracı olan Metrica, Yandex üzerindeki istatistiklerin detaylı olarak incelenmesine olanak sağlar. Webvisor sistemi ile entegre olarak çalışarak web sitesini ziyaret eden kullanıcıların bütün hareketleri görülür ve kaydedilir. Böylece elde edilen veriler eşliğinde e ticaret siteleri potansiyel müşterilerini keşfeder ve onların müşteriye dönüşümünü sağlamak için imkân sağlar.

Ayrıca web sitesindeki boşlukların ve eksiklerin giderilmesi için bilinmesi gereken noktaları gösterir. Bu nedenle Yandex Metrica kurulumu firmalar için olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline gelmiştir.

Adım Adım Yandex Metrica Kurulumu

Yandex Metrica kullanmak isteyen web sitelerinin adım adım şu işlemleri gerçekleştirmesi gerekir:

  • Öncelikle bir Yandex hesabı açması gerekir. Bunun için https://passport.yandex.com.tr/registration/mail adresine girilmesi ve kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekir.
  • Ardından Yandex Metrica kurulumu için https://metrica.yandex.com.tr/add adresine gidilerek buradan sayaç eklenmesi zorunludur. Sayaç ekleme sayfasında istenen bilgiler doldurulur.
  • Sayaç ekleme işlemi tamamlandıktan sonra Yandex Metrica sayaç kodu verilir. Bu kod sitedeki header bölümüne eklenir.
  • Artık Yandex Metrica web sitesinde aktif olarak çalışır haldedir.

Metrica kurulumu bu kadar pratik ve basittir. Sağladığı avantajlar göz önüne alındığında web siteleri tarafından bu denli yoğun rağbet görmesi hiç de şaşırtıcı değildir.

Yandex Metrica E-Ticaret Siteleri İçin Neden Bu Kadar Önemlidir?

Yandex Metrica kurulumu ile e ticaret siteleri pek çok fayda sağlar. Bu nedenle her geçen gün Metrica kullanımı artış gösterir. Yandex’in arama motoru dışında sunduğu birçok hizmet vardır. Metrica bunlar arasında en değerli olan araçlardan biridir.

Yandex Metrica ile;

  • Web siteleri trafiğinin durumu ölçülür.
  • Web sitesine gelen ziyaretçilerin davranışları takip edilir.
  • Web sitesine gelen internet kullanıcılarının kim olduğu, hangi ilde konakladığı, hangi saatlerde sitede gezindiği, ne kadar süre sitede kaldığı, hangi sayfalara giriş yaptığı, hangi tarayıcıyı kullandığı, hangi ip ile giriş yaptığı, işletim sisteminin ne olduğu, hangi sayfadan web sitesine erişim sağladığı, arama motoru sonuçlarından erişim sağlandıysa hangi kelimeler ile arama yaptığı gibi veriler toplanır.
  • Webvisor özelliği ile siteyi ziyaret eden kullanıcıların davranışları video formatında takip edilir.

Kısacası Yandex Metrica ile kullanıcı analizleri ve testleri yapılarak yapısal hatalar fark edilir. Böylece eksikler ya da hatalar düzeltilerek ziyaretçilerin müşteriye dönüşmesi sağlanır. Böylece satışlar artar ve verimlilik maksimum düzeyde sağlanır. Bu uygulama ile hem ziyaretçileriniz hem de müşterileriniz sayfalarınızda çok daha iyi bir deneyim yaşarlar.

Yandex Metrica Nedir? İle Benzer Yazılar

webtures_blog_banner

Yandex, Rusya merkezli bir arama motorudur ve Google’a benzer şekilde reklam hizmetleri sunmaktadır. Yandex reklamı, Yandex arama sonuçları sayfasında veya Yandex partner sitelerinde ve diğer Yandex ürünlerinde gösterilebilen reklamlardır. İşletmeler, Yandex reklamları aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşabilir, ürün veya hizmetlerini tanıtabilirler.

webtures

Webtures

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader