Tüketici İhtiyacını Daha İyi Ölçmek İçin 7 İpucu

webtures_blog_banner

Tüketiciye en iyi hitap etme şekli, içerik pazarlamasıdır. Stratejinizin ‘içeriğinizin amacı nedir?’ gibi çok önemli bir soruyu ele alması gerekiyor. Bu soruya net bir şekilde cevap verebilmek için tüketicilerinizin istek ve ihtiyaçlarını tam olarak anlamanız gerekir. Bu da bir araştırma ve keşif süreci olması gerektiği anlamına gelmektedir. Peki, tüketicilerin isteklerini ve ihtiyaçlarını ölçmek için tam olarak hangi yolu izliyorsunuz?

Doğru Destek ve Bilgi ile Başlayın

Buna başlamak için eğitimler alabilirsiniz. Bu konuda bilgili olmak için online kurslara kaydolabilirsiniz. Bu sayede tüketiciyi daha iyi anlamak adına bir adıma atmış olacaksınız. Buna göre de temel pazarlama prensipleri sunabilirsiniz.

Hedef Pazarın Net Olduğundan Emin Olun

Bir başka ipucu da, tam olarak hedef pazarın kim olduğunu bildiğinizden emin olmaktır. İçerikler kimler için? Önce bunun belirlenmesi gerekiyor. Bunun için oldukça derin bir araştırma yapmanız gerekiyor. Bu araştırmada yaşa, mesleğe, gelir seviyesine, zevk aldıkları etkinlikler ve hobilere dikkat edilmesi gerekiyor. Hedef pazar hakkında toplanabilecek her bilgi içeriğinizi oluşturmanızda yardımcı olacaktır.

Hedef Pazarın Söylediklerini Kontrol Edin

İçerik pazarlama stratejinize başlamadan önce müşterilerin söylediklerini kontrol etmeniz gerekiyor. Müşterilerin söylediklerine de sosyal medyadan kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu sayede başlangıçta geri bildirim almış olursunuz.

Sürekli olarak bu ipucunu kullanmalı ve buna zaman ayırmalısınız. Güncel kalmanın en iyi yolu bu şekildedir. Buna bağlı olarak çabalarınızı değiştirebilecek eğilimlerin, duyguların ve gelgitlerin daima farkında olduğunuzdan emin olun.

Anahtar Kelime Araştırması Kesinlikle Yapılmalıdır

Tüketicilerin şirketinizi, hizmetleri ya da ürünleri ararken anahtar kelime olarak neleri kullandığını anlamalısınız ve buna zaman ayırmalısınız. Birkaç temel anahtar kelime belirlendikten sonra bunları bloglarınızda online içeriklere dahil edebilirsiniz.

Hangi Tür İçeriğin En Yararlı Olacağını Anlayın

Online içerik terimi, birçok içerik çeşidini ifade ediyor. Bunlar, videolar, blog yayınları, podcast’ler, e-kurslar, makaleler, e-bültenler ve daha da fazlasıdır. İçerik pazarlama stratejinizde size en uygun ve yararlı olabilecek olanı belirlemeniz gerekir. Hedef kitlenizle onların dilinden konuşmanız gerekir. Bu aşamada deneme esnasında bir miktar hata olabilir. Ama sonrasında doğru içerik pazarlama stratejisi oluşturulacaktır.

Tüketicilerinizin Şirketinizi/ Ürününüzü Benzersiz Kılan Şeyi Bilmesini Sağlayın

Bu ipucu, tüketicilerin istek ve ihtiyaçlarını ölçmenize yardımcı olmayacak olsa da online içerik stratejinizin başarılı olmasını sağlamaya yardımcı olacak önemli bir konudur. Sizi rekabetin dışında tutan şey nedir? İnsanlar neden sizi seçmeli? Bu hem içerik pazarlama hem de genel pazarlama stratejinizin bir parçası olmalıdır.

Sonuçları Takip Edin

Online içerik pazarlama çabalarınızı takip etmezseniz başarılı olup olmadığınızı bilemezsiniz. Takip ettiğinizde ulaştığınız bilgiler ayarlama yapmanıza ve hedefinize ulaşmak için motive olmanıza yardım edecektir.

Tüketici İhtiyacını Daha İyi Ölçmek İçin 7 İpucu İle Benzer Yazılar

hg

FBA (Fulfillment By Amazon), Amazon’un satıcılar için sunduğu bir depolama ve sevkiyat hizmetidir, bu hizmet sayesinde satıcılar, ürünlerini Amazon’un lojistik ağına teslim eder ve Amazon, ürünlerin depolanmasından, paketlenmesine, sevkiyatından müşteri hizmetlerine kadar tüm süreçleri yönetir. Bu model, hem yeni başlayanlar

cpm-nedir-ve-nasil-hesaplanir

CPM Nedir CPM, “Cost Per Mille” (Bin Gösterim Başına Maliyet) anlamına gelir ve dijital reklamcılıkta sıklıkla kullanılan bir ölçüm birimidir. Bu terim, reklamverenin bir reklamın bin kez görüntülenmesi için ödediği maliyeti ifade eder. CPM, reklamverenlerin reklam kampanyalarının kapsamını ve etkinliğini

Eren Kartav

Blog (2)

Hemen çıkma oranı, web sitenizin performansını artırmak ve ziyaretçi deneyimini iyileştirmek için kritik bir faktörlerden birisidir. Bu blogda hemen çıkma oranının ne olduğunu neden önemli olduğunu ve bu oranı düşürmek için uygulanabilecek stratejilere değindik. Ayrıca bu blogda, Google Analytics’te hemen

Fatih Gültekin

loader