Banner Reklamları Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Her ne kadar kötü bir şöhreti olsa da, banner reklamları doğru stratejiler ile uygulandığında oldukça verimlidir. Performansı arttırarak başarılı sonuçlar ortaya koyan bu reklam türü, 1994’ten itibaren kullanılmaktadır.

Bu reklam türü görsel olarak hazırlanır ve boyutları genellikle farklıdır. Web sayfalarının görünen bir yerine konan internet reklamı, reklam verenin istediği web adresine link verir.

Çok uzun zamandır kullanılan banner reklamlarını farkında olmasak da hepimiz defalarca kullandık. Bu nedenle günümüzde;

  • Yerel reklam,
  • Uygulama içi mobil reklam gibi diğer reklam biçimleri daha çok tercih edilmektedir.

Bununla birlikte Google Media Lab tarafından yapılan çalışmalar sonucu banner reklamların markayı güçlendirebileceği tespit edilmiştir. Hatta ABD’de 2014 yılında yapılan kampanyaların %80’inden fazlasının bu reklam türü ile gerekli yerlere ulaştığı belirtilmiştir.

Bu nedenle banner kampanyalarının başarısı yadsınamaz durumdadır ve etkili bir reklam türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Tabi bunun için banner reklamların ilgi çekici olması, doğru zamanda çıkarılması ve kişiselleştirilmiş olması gerekir.

Kaliteli Banner Reklamları Nasıl Oluşturulur?

Banner reklamları çoğu internet kullanıcısı için oldukça sıkıcıdır. Sonuçta bambaşka amaçlarla internette gezinen kullanıcılar bambaşka reklam izlemek dışında nedenleri vardır. Bu nedenle banner reklamlarının hedef kitleyi çekme konusunda başarısız olduğu sıklıkla düşünülür.

Oysa ki bütün reklam ve tanıtım kampanyaları için geçerli olan kural banner reklamlarında da geçerlidir. Banner kampanyaları ancak kaliteli olduğu zaman başarılı sonuçlar ortaya çıkarır.

Kaliteli banner reklamlarında ise üç önemli husus vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Reklamların ilgi çekici olması gerekir.
  • Verilmek istenen mesajın kısa ve öz olması önemlidir.
  • Küçük bir alanda olan Banner reklamlarının sade ve basit olması gerekir. Kolay anlaşılmalıdır.

Banner Reklam Türleri

Banner reklamları dijital alanda yayınlanan reklamlar arasında yaygın olarak kullanılmaktadır. Web sitelerinde belirli ölçülere uyularak geliştirilen bu reklam türü, birçok farklı şekilde kullanılmaktadır. Bunların yaygın olanları ise tıklanan, Flash ve HTML5 banner türleridir.

  • Tıklanan Banner

Tıklanan banner türünde reklam linkine tıklanılması önemlidir. Ne kadar çok tıklanma olursa, reklam o kadar başarılı olur. Tıklanan banner, sade ve basit bir tasarıma sahip olmalıdır. Ayrıca renk seçimi oldukça önemlidir. Yazılar kolaylıkla okunmalıdır.

  • Flash Banner

Flash banner farklı şekillerde hazırlanmaktadır. Bu reklam türüne kod yazılabilir. Böylece farklı efektler uygulanabilir.

  • HTML5 Bannerlar

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık HTML5 banner türleri de yayınlanmaktadır. Bu teknoloji sayesinde 3D içerikler oluşturulabilmektedir.

Banner Reklamları Nedir? Nasıl Oluşturulur? İle Benzer Yazılar

Blog 1

Web siteniz  ile kitlenizi bir araya getirmek veya kitlenize ulaşabilmek için SEO mükemmel bir stratejidir. Her sene Google web sitelerdeki deneyimi arttırmak adına arama algoritmalarını güncellenmektedir. Sürekli güncellenen bir arama algoritmasında rakiplerinizle nasıl 2023 yılında baş edeceğinizi düşünüyorsanız yazımızın devamını

tufan-acar

Tufan Acar

Blog-1

1. FinTech Pazar Genel Bakışı FinTech endüstrisinde Yapay Zeka (AI), son yıllarda önemli bir büyüme kaydetmiştir. 2022 yılı itibariyle, AI FinTech pazarının değeri, yıllık %28.6’lık bir bileşik yıllık büyüme oranıyla, 2023’ten 2032’ye kadar sürekli bir artış göstermesi bekleniyor. Pazarın genişlemesi,

webtures

Webtures

yapay-zeka-ile-musteri-deneyimi-nasil-gelistirilir

Yapay zeka, müşteri deneyimini dönüştürme potansiyeline sahiptir. AI destekli çözümler, kişiselleştirilmiş deneyimler sunarak ve müşteri hizmetlerini optimize ederek işletmelerin müşteri beklentilerini aşmasına olanak tanır. Yapay Zeka ile Müşteri Deneyimi Neden Önemlidir? Günümüzde tüketiciler, hızlı ve kişiselleştirilmiş hizmetler beklemektedir. Yapay zeka

sezi-yazgan

Sezi Yazgan

loader